Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětTechnologie přípravy pokrmů Tematický okruhZákladní tepelné úpravy Ročník1.-2. ročník Jméno autoraIng. Roman Sejval Období tvorby DUMčerven 2012 Označení DUMVY_32_INOVACE_17RS_Konvektomat Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s konvektomatem, jeho historií, rozdělením a způsoby pečení v konvektomatu.
Technické vybavení moderní kuchyně konvektomat steamer (tlakové vaření) šokový zchlazovač (šoker) mikrovlnka indukční sporák grilovací deska kontaktní gril salamandr vakuové baličky (vakuovačka) „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
KONVEKTOMAT konvektomaty vznikly krátce po druhé světové válce jako přípravné a ohřívací trouby v letecké dopravě v roce 1957 se objevily první horkovzdušné skříně pro použití ve společném stravování v polovině 70. let byl zdokonalen horkovzdušný přístroj o vlastní vyvíječ páry konvektomat pracuje na principu horkovzdušné trouby s vyvíjením páry tepelná úprava potravin probíhá ve varném prostoru, kde pomocí ventilátoru rovnoměrně cirkuluje horký vzduch a horká pára „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
KONVEKTOMAT umožňuje provádět všechny druhy úpravy potravin, jako je vaření, dušení, pečení, smažení nebo grilování v současné době nachází konvektomat uplatnění v každé moderní kuchyni, která chce vařit zdravě a přitom energeticky úsporně a racionálně díky svému principu umožňují parní konvektomaty ušetřit podstatnou část našich nákladů „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
KONVEKTOMAT SHRNUTÍ úspora masa úspora vařením v páře úspora tuku a vody úspora prostoru úspora práce a času „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
Konvektomat: vlastní vyvíječ páry nástřik vody Další funkce konvektomatu: vpichová jehla (sonda) různé druhy programů nízkoteplotní pečení automatické mytí připojení na PC a vzájemná komunikace „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
KONVEKTOMAT Konvektomat RETIGO 2/3 G elektrický nástřik vody „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA