Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – rizika ztráty bydlení a jejich minimalizace Roman Matoušek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Kateřina Valachová Kancelář veřejného ochránce práv
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Životní úroveň (II. část)
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
Organizace sociální správy
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
Podrobnější popis legislativních změn v hlavních zákonech
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
1. Dle analýz ČSÚ vychází, že nízkopříjmové skupiny mají vyšší nájemné než střední a vysoko-příjmové domácnosti až o Kč Počet osob s PnB –
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Dávky pomoci v hmotné nouzi. Předmět úpravy (§ 1) - Poskytování pomoci - Základní životní podmínky (biologické, psychické a sociální) (biologické, psychické.
Technické řešení PostSignum QCA
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Podpora dostupnosti bydlení pro domácnosti ohrožené sociálním vyloučením M artina Mikeszová Oddělení socioekonomie bydlení Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Vyhodnocení průzkumu bezdomovectví v obcích s rozšířenou působností.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Sociální bydlení v České republice: koncepce a zákon
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
ZÁKON O POMOCI V HMOTNÉ NOUZI A KOMPETENCE STAVEBNÍCH ÚŘADŮ JUDr. Eva Kuzmová.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Hlavní závěry z analýzy a návrhy opatření 20. března 2012, RUMBURK Martin Šimáček.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Veřejná služba 2017.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Sociální práce s osobami v hmotné nouzi se zaměřením na dávky mimořádné okamžité pomoci Městský úřad Lovosice.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Informace ze sociální oblasti
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI
Sociální šetření a legislativa
RNDr. Roman Matoušek, Ph.D.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Transkript prezentace:

Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – rizika ztráty bydlení a jejich minimalizace Roman Matoušek

Obsah prezentace Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi Rizika ztráty bydlení Preventivní opatření Role neziskových organizací

Obsah novely zákona o pomoci v hmotné nouzi Zastropování doplatku na bydlení pro ubytovny Kvalitativní standardy pro ubytovací zařízení a jiné než obytné prostory (nekolaudované jako byty/rodinné domy) Souhlas obce je podmínkou pro přiznání DnB v ubytovacích zařízeních (otázka souladu s Ústavou) Sociální práce za účelem řešení bytové situace osob v ubytovacích zařízeních a jiných než obytných prostorech

Hlavní rizika Ztráta dávek – ztráta ubytování sociálně vyloučených osob – nesouhlas obce, nevyhovění standardům, uzavření ubytovny z důvodu nižších dávek (cca příjemců) Neexistence systémové alternativy – sociálního bydlení Administrativní náročnost – souhlasy obcí (závazné stanovisko k jednotlivým žadatelům), odvolací řízení proti nepřiznání DnB, přezkoumání stanoviska obcí

Hlavní rizika Nesouhlasy obcí s vyplácením DnB (např. Bohumín) – řetězová reakce dalších samospráv Bariéry pro získání náhradního (standardního) bydlení pro domácnosti na ubytovnách (kauce, diskriminace, kompetence) Rozdílné možnosti/schopnosti poskytnou účinnou podporu při řešení problému (obce, neziskové organizace)

Implementace novely Poslední DnB bez posouzení standardů a souhlasů obcí na ubytovny vyplaceny v červnu 2015 DnB do jiných než obytných prostorů bez posouzení standardů do října 2015 Spolupráce GŘ ÚP, hygieny, stavebních úřadů Malý počet ubytoven žádajících o posouzení standardů – odsunutí problému do podzimu

Možnosti předcházení rizikům Dopis ministryně Marksové starostům obcí – informace k vydávání souhlasů a sociální práci Pravidelně aktualizované seznamy ubytoven a jejich provozních řádů Spíše neformální komunikace a spolupráce GŘ ÚP a obcí – včasné informování o rizicích ztráty bydlení, hledání řešení

Možnosti předcházení rizikům – role NNO? Znalost prostředí, domácností – včasné povědomí o riziku ztráty bydlení (zejména pokud majitel uzavírá ubytovnu) Podpora při hledání alternativního bydlení (v bytech, ubytovnách se souhlasem obce) Ovlivňování postoje obce – aktivní řešení problému nebo zachování současného stavu (vydání souhlasu) Komunikace a spolupráce s ÚP

Děkuji za pozornost! Více informací: