1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha 17.-18.5.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Ústí nad Orlicí 11. června 2012 Ing. Radka.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Individuálně, ale společně a jinak
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Národní program podpory cestovního ruchu
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
„IOP – šance pro váš rozvoj“
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Aktuální informace z oblasti. primární prevence rizikového. chování
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář ke kódování studijních programů
Kódování studijních programů
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ing. Stanislava Správková
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Transkript prezentace:

1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:

2 Podporované aktivity v rámci krajských projektů Na každý dotační rok je stanovena na internetových stránkách MŠMT spolu se zveřejněným harmonogramem tematická priorita, kterou se musí krajská žádost řídit (viz projekty/prevence). projekty/prevence Tematická priorita na rok 2017: Bezpečné klima ve školách

3 Oprávněný žadatel  kraj  krajem pověřená příspěvková organizace kraje

4 Projekt musí zahrnovat minimálně tři z níže uvedených aktivit:  Vzdělávání – na tuto aktivitu lze žádat maximálně o Kč.  Metodické vedení – na tuto aktivitu lze žádat maximálně o Kč.  Předávání odborných informací - na tuto aktivitu lze žádat maximálně o Kč.  Evaluace - na tuto aktivitu lze žádat maximálně o Kč.  Úpravy ve školním prostředí - na tuto aktivitu lze žádat maximálně o Kč.

5 Vzdělávání lze žádat na jednu či více z níže uvedených aktivit :  Vzdělávání školních metodiků prevence (min. 30 metodiků za rok)  Vzdělávání metodiků prevence v pedagogicko- psychologických poradnách (min. 50 % metodiků za rok)  Vzdělávání ředitelů škol (min. 20 účastníků za rok)  Vzdělávání pedagogických pracovníků škol (min. 30 účastníků za rok)

6 Metodické vedení lze žádat na jednu či více z níže uvedených aktivit:  Vytvoření metodiky pro školy (min. 1 metodický materiál k dispozici školám, ŠPZ i MŠMT)  Odborná konference (min. 1 odborná konference na dané téma – min. 60 účastníků celkem)  Tematický seminář (min. 2 odborné semináře na dané téma – min. 30 účastníků celkem)

7 Předávání odborných informací lze žádat na jednu či více z níže uvedených aktivit:  Publikování na internetových stránkách kraje, MŠMT, internetových stránkách pedagogicko-psychologických poraden a dalších odborných internetových stránkách (zveřejnění metodiky vytvořené pro školy, informace o akcích, dobré praxi, dotační politice kraje).  Publikování v odborném časopisu (zveřejnění metodiky, informace o akcích, dobré praxi, dotační politice kraje)

8 Evaluace lze žádat na jednu či více z níže uvedených aktivit:  Statistická data o problematice vyhlášeného tématu ze škol (realizace šetření ve školním prostředí na dané téma – min. 50 % škol kraje)  Statistická data o problematice vyhlášeného tématu z pedagogicko-psychologických poraden (realizace šetření v poradnách kraje - min. 90 % poraden kraje)

9 Úpravy ve školním prostředí lze žádat na jednu či více z níže uvedených aktivit:  Úprava vyhlášeného tématu (dále jako „tématu“) pro daný rok ve školním řádu ve školách (vytvoření návrhu a poskytnutí školám k využití)  Úprava tématu v preventivních programech škol (vytvoření návrhu a poskytnutí školám k využití)  Úprava tématu ve školních vzdělávacích programech (vytvoření návrhu a poskytnutí školám k využití)

10 Kritéria žádosti o podporu projektu:  Žadatel může podat pouze jednu žádost v maximální výši Kč.  Žadatel může podat žádost v minimální výši Kč.

11 Podání žádosti  Žádost se podává POUZE ELEKTRONICKY v elektronickém systému IS na adrese:   Žádost musí být podána v řádném termínu, který bude stanoven v harmonogramu dotačního řízení. Harmonogram pro daný kalendářní rok bude uveřejněn vždy k 30. červnu na internetových stránkách MŠMT.

12 Povinné přílohy k organizaci  doklad o přidělení IČO,  identifikace bankovního účtu, na který by měla být dotace převedena,  doklad o právní subjektivitě žadatele podle příslušné formy právní subjektivity (tato povinnost platí, jen pokud žádost podává pověřená příspěvková organizace kraje).  v případě, že žádost podává pověřená příspěvková organizace kraje, je nutné přiložit pověření kraje podepsané statutárním zástupcem kraje nebo jím pověřené osoby.

13 Povinné přílohy k žádosti  zpráva o realizaci projektu (projektu) v předchozím roce (pokud byl projekt dotačně podpořen z MŠMT) - (pro krajské projekty platí od roku 2018),  závěrečná zpráva o realizaci projektu (projektu) za předchozí rok vzhledem k roku, ve kterém se žádost o dotaci předkládá (tedy vzhledem k běžnému roku), pokud byl projekt (projekt) v předchozím roce realizován (pokud byl projekt v daném období dotačně podpořen z MŠMT) - (pro krajské projekty platí od roku 2019),

14 Z poskytnuté dotace lze hradit (tzv. uznatelné náklady)  osobní náklady:  platy/mzdy  DPP, DPČ  provozní náklady

15 Hodnocení projektů 1.Kvalita projektu „Kvalitním projektem” primární prevence rizikového chování se rozumí takový projekt, který je:  efektivní,  integrovaný do širšího systému preventivního působení  slouží jednoznačně definovanému cíli. 2. Efektivita projektu Soulad s parametry uvedenými v Metodice v části III.

16 Hodnotitelé projektu Každý krajský projekt hodnotí po odborné stránce zástupci MŠMT a Národního ústavu pro vzdělávání, řádně proškolení v procesu hodnocení pracovníky oddělení prevence MŠMT. Hodnotitelé jsou vázáni mlčenlivostí a nezávislostí na hodnocených projektech, což stvrzují svým podpisem.

17 Harmonogram pro podávání krajských projektů Do – zaslání návrhu krajského projektu. Návrh krajského projektu bude obsahovat:  kdo za kraj projekt podává (kraj nebo PO kraje)  obsahová náplň – které aktivity bude projekt zahrnovat  kdo bude pověřen realizací jednotlivých aktivit Srpen září 2016 – předjednání krajského plánu se zástupci MŠMT (garanty jednotlivých krajů) Do – podání krajského projektu v elektronickém systému pro podávání žádostí o dotace

18 Cíl krajských projektů 1.Efektivní uchopení konkrétního tématu celorepublikově 2.Srovnatelnost výstupů a dat 3.Systémová podpora PRCH v rámci celé republiky

19 Děkuji za pozornost. Ing. Radka Heřmánková oddělení prevence Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy