Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Metodická podpora plánování obcí ze strany MMR
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Realizační tým ICZ duben 2005
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Krajský úřad Libereckého kraje
Systém pro podporu komunitního plánování
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Portál územního plánování v praxi
Interaktivní personální portál
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
„Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji“ Tento projekt je spolufinancován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Rámec pro podporu infrastruktury
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PREZENTACE PRO JEDNÁNÍ K21
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro širokou veřejnost. Výstupy – v podobě dat, informací jsou směrovány do těchto základních oblastí: -podpora plánování a financování sociálních služeb (např. podklad pro posuzování žádostí poskytovatelů sociálních služeb o dotace, monitorování a vyhodnocování poskytovaných registrovaných sociálních služeb v uplynulém období, podklad proprůběžný monitoring naplňování komunitních plánů, podklad pro analytické činnosti – tvorba strategických dokumentů, predikce) -podpora plánování a financování sociálních služeb (např. podklad pro posuzování žádostí poskytovatelů sociálních služeb o dotace, monitorování a vyhodnocování poskytovaných registrovaných sociálních služeb v uplynulém období, podklad pro průběžný monitoring naplňování komunitních plánů, podklad pro analytické činnosti – tvorba strategických dokumentů, predikce) -otevřený přístup k informacím pro uživatele služeb a širokou veřejnost - průběžně aktualizovaný katalog poskytovatelů sociálních služeb v Libereckém kraji Projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“

Struktura Datového centra Veřejně přístupné části -KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB včetně Geoportálu – zobrazení sídel organizací poskytovatelů, včetně Geoportálu – zobrazení sídel organizací poskytovatelů, propojení na integrovaný záchranný systém LK propojení na integrovaný záchranný systém LK (zajímavý odkaz na další GIS mapy – (zajímavý odkaz na další GIS mapy – poskytovateli editovaná data katalogu = podklady pro tištěnou verzi katalogu poskytovateli editovaná data katalogu = podklady pro tištěnou verzi katalogu Nutné aktualizovat průběžně a hlavně na výzvu jako podklad pro tištěný katalog! Nutné aktualizovat průběžně a hlavně na výzvu jako podklad pro tištěný katalog! -LOKALITY (DÍLČÍ ČÁST) – aktuální vybrané socio-demografické údaje všech obcí LK Projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“

Struktura Datového centra Projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Části s povoleným přístupem pro vybrané subjekty (obce, poskytovatelé soc. služeb, příp. další subjekty) -LOKALITY (DÍLČÍ ČÁST) – vybrané ekonomické údaje u všech obcí LK - POSKYTOVATELÉ A SLUŽBY – přehledy základních údajů ohledně poskytovaných služeb, ekonomické údaje a ekonomické výpočty možnost snadné editace několika základních informací a kontaktních údajů ze strany poskytovatelů možnost snadné editace několika základních informací a kontaktních údajů ze strany poskytovatelů (trvá povinnost oznamovat veškeré změny týkající se registrace soc. služby naoddělení sociálních služeb OSV) (trvá povinnost oznamovat veškeré změny týkající se registrace soc. služby na oddělení sociálních služeb OSV) -KRAJSKÁ KOORDINAČNÍ STRUKTURA (KKS) - databáze kontaktů, termínů, výstupů činností komunitního plánování, relevantních dokumentů, prostor pro výměnu zkušeností, další informace pro zkvalitnění a podporu činnosti všech článků struktury -KVALITA – databáze důležitých dokumentů (př. výstupy z IP MPSV ČR, inspekce) - EXPORTY - vybraný přehled údajů o sociálních službách, sledování vývoje (data od roku 2010, podklady pro predikce vývoje oblasti sociálních služeb)

Časový harmonogram – vývoj Datového centra V současné době veřejně přístupný Katalog poskytovatelů sociálních služeb (průběžná aktualizace dat). červen – září testovací provoz, doplnění vstupních dat (zajištění průběžné aktualizace na základě spolupráce s MPSV ČR, ČSÚ) -prezentace databáze (dílčích výstupů) pro poskytovatele a samosprávy -postupné předání přístupových údajů včetně stručných metodických pokynů říjen – prosinec testovací provoz, finalizace -vlastní správa Datového centra již v rámci infrastruktury KÚ LK po ukončení projektu IP3, tj. od října 2013 (zajištění servisní podpory) leden oficiální provoz Projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Informace k projektu IP 3 v rámci www-prezentace projektu: Dotazy, náměty k Datovému centru lze zasílat přes kontaktní formulář: – „Kontaktujte nás“ Ing. Pavla Žabková Ing. Marcela Hlavová, Ph.D. manažerka projektu IP 3 oddělení plánování a financování soc. sl. kontaktní údaje(administrace Datového centra) tel.: kontaktní údaje mobil: tel.: Projekt IP 3 – „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“