Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha, 18. 10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Implementace Aarhuské Úmluvy Alena Dodoková, Zelený kruh.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Michal Musil 10. listopadu 2011
Veřejné projednání koncepce Ústí nad Labem, Palác ZDAR STRATEGIE ROZVOJE MĚSTA Ústí nad Labem 2015 – 2020 POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ.
Eva Měráková, Lenka Jandová
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 25. srpna 2005.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
náměstek Ministerstva životního prostředí
Příprava programového období 2014 – 2020
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Regionální environmentální centrum ČR
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,

Dosavadní výstupy posouzení Vydán závěr zjišťovacího řízení Detailní požadavky na obsah vyhodnocení Zaměření se na problematické oblasti životního prostředí Závěry zjišťovacího řízení zohledněny v návrhu referenčních cílů Stanovení referenčních cílů ochrany životního prostředí + návrhu indikátorů/kritérií Vyhodnocení návrhu strategie NRP Úvodní část (návrhy reformulací a doplnění textu) Prioritní osy + priorit Na základě hodnocení pro jednotlivé priority stanoveny: Doporučení a podmínky pro úpravy a rozpracování prioritních os a priorit Předběžné návrhy podmínek implementace jednotlivých priorit a opatření

Další postup hodnocení Vyhodnocení aktualizované verze strategie NRP Nakolik byly zohledněny doporučení a připomínky Vyhodnocení návrhu zaměření OP Nakolik byly zohledněny doporučení a připomínky Návrh systému sledování vlivů implementace NRP Systém hodnocení a výběru projektů z hlediska životního prostředí Doporučení pro jednotlivé OP Projednání doporučení: se zpracovateli jednotlivých OP se zpracovateli SEA jednotlivých OP

Informování a zapojení veřejnosti ová konference na adrese: Zveřejňování pracovních výstupů NRP + průběžných výstupů hodnocení Připomínky z hlediska životního prostředí a veřejného zdraví budou souhrnně vypořádány v SEA vyhodnocení

Další procesní kroky SEA NRP Zpracování SEA vyhodnocení (říjen/listopad 2005) Předložení NRP včetně SEA MŽP (listopad/prosinec 2005) Zveřejnění a projednání – MŽP (prosinec/leden 2006) Vydání závěrečného stanoviska SEA – MŽP (leden/únor 2006) Schválení NRP vládou

Děkuji za pozornost! Mgr. Martin Smutný REC ČR Tel.: