ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny rostlinného původu Název materiáluOpakování mlýnských výrobků Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_4.B_PV_09(20) AutorIng. Petra Pechová
Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti mlýnských výrobků. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.
Test – opakování mlýnských výrobků Petra Pechová 2012
Z prosa se loupáním získají: Speciální krupice Žluté jáhlyKroupy Speciální mouky
Rýže natural je: Divoká rýže Přírodní neleštěná rýže se zbytky slupek Rýže kulatá S menším množstvím minerálních látek
Pšenice obsahuje: Nejméně bílkovin Nejvíce bílkovin
Hrubá mouka se nejčastěji používá na: vánočky, záviny knedlíky, noky, těstoviny rohlíky, vánočky, šátečky veky, rohlíky, koláče
Mezi jemné pečivo patří: rohlíky, veky, dalamánky šátečky, veky, záviny housky, hřebeny suchary veky, suchary, piškoty
Mezi trvanlivé pečivo patří: toastový chléb perníky, sušenky, tyčinky záviny vánočky, koláče, záviny
Z listového těsta připravujeme: koláče, buchty, rohlíky šátečky, záviny, hřebeny záviny, buchty, vánočky
Konec.