Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Maso Bc. Miroslav Kříž.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Škola: Praktická škola dvouletá
Maso – složení, obchodní označení
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.
MASO.
Bílkoviny ve stravě.
HOVĚZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: složení, charakteristika, droby Autor:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Zvěřina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_ADP52 Název školy.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV55 Název školy.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV39 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV32 Název školy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_10 _INOVACE_ZBO5 Název školy SPŠ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Drogerie – osobní hygiena I
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Prací prostředky - rozdělení
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zvěřina – charakteristika masa
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Charakteristika a dělení drůbeže
Úklidové čistící prostředky I.
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_ , jateční maso Ing. Blanka Kožíšková
Evidence pracovních úrazů a další evidence
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Název projektu: Moderní škola
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
Ryby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Prací prostředky – složení
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Čistící úklidové prostředky II
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
HOVĚZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: hovězí, maso, složení, charakteristika Autor:
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

Ing. Lenka Bombera Piskačová

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět Odborný výcvik Tematická oblast Nauka o zboží II. Téma Maso – charakteristika, druhy Ročník 2. Jméno autora Ing. Lenka Bombera Piskačová Datum tvorby Anotace Žáci se seznámí s významem masa ve výživě, hlavními složkami masa, rozdělením masa

 všechny čerstvé nebo konzervované poživatelné části jatečních zvířat, drůbeže a ryb.

 Plnohodnotné bílkoviny  Tuky  Sacharidy  Minerální látky – např. železo, hořčík, draslík, vápník, sodík, fosfor  Vitamíny – A, B, D, PP

 Červené zbarvení masa je způsobeno svalovým barvivem  MYOGLOBIN

 Jateční maso  Drůbeží maso  Maso domácích zvířat  Zvěřina  Maso studenokrevných živočichů

 Hovězí maso – kráva, býk, jalovice, vůl  Telecí  Vepřové – vepř, prasnice, kanec, sele, podsvinče  Skopové  Jehněčí  Kůzlečí  Kozí  Koňské

 Kuře,  brojler,  slepice,  kohout,  kapoun,  pulard,  perlička,  krůta,  husa …..

 Drůbež hrabavá :  Drůbež vodní:

 Králík,  nutrie

 Vysoká srstnatá ( spárkatá ): jelen, srnec, daněk, muflon  Nízká srsnatá zajíc, divoký králík  Pernatá – bažant, koroptev, divoké kachny  Černá – divoké prase, bachyně

Ryby - sladkovodní – kapr, lín, štika, pstruh, úhoř - mořské – sardel, sardinka, treska, sleď Korýši - sladkovodní a mořští – rak, humr, langusta, krevety Měkkýši - ústřice, hlemýžď, slávka, sépie, oliheň, chobotnice

 1.) Vysvětli pojem MASO  2.) Jaké znáš druhy zvěřiny ?  3.) Uveď 2 příklady drůbeže vodní:  4.) Jaké je složení masa ?