 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tisková konference 11. července 2006
Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Živnostenský zákon 164. Ing. Vladimíra Mikšíková Ing. Vladimíra Mikšíková P R Á V O P R Á V O 1. ročník 1. ročník nástavbové studium nástavbové studium.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Firmy a jejich právní formy Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Ekonomika a podnikání ve službách 1. přednáška
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění I Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.7.
Živnostenské oprávnění II
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
Podnikání - živnost Petr Machala.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Soukromý sektor Podnikání fyzických osob - živnostníci Podnikání právnických osob - společnosti.
Obchodní společnosti.
V soutěžních vztazích Stát, samosprávné územní jednotky Osoby, které si zvolily obchodněprávní režim závazku podle § 262 odst. 1 účastníci závazkových.
* Živnostenské podnikání * Živnost * - je soustavná činnost podnikatele, který podniká samostatně, pod svým vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost a.
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
ŽIVNOST Ohlášení živnosti Žádost o koncesi Živnost Živnost je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, Živnost.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Živnostenské podnikání Výuková prezentace. Živnost je: soustavná činnost, prováděná samostatně podnikatelem, jeho vlastním jménem, na jeho vlastní odpovědnost,
Živnost. Jak za č ít podnikat …  zjistíme, zda potřebujeme k podnikání živnostenské nebo jiné oprávnění  na živnostenském úřadě se zaregistrujeme k.
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Přehled subjektů obchodního práva JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Ing. Veronika Dostálková MBA ŽIVNOSTI Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PODNIKÁNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Typy živností Autor: Pavla Lukešová.
Právní subjekty v podnikání
Živnostenský zákon Podnikání.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Živnostenský úřad.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
Výchova k občanství 9.ročník
Autor: Ing. Alice Horáčková
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Finanční úřad CEFIF Lukáš Hula
Charakteristika živností
Živnost. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Právní minimum - Zahájení podnikatelské činnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Transkript prezentace:

 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře

 Je původní živnostenský úřad, který plní další funkce ( dle zákona č. 214/2006 Sb.),  Tím se rozšířila pravomoc živnostenských úřadů jako centrálních registračních míst  Rovněž byly sjednoceny formuláře, na kterých musí podnikatelský subjekt žádat o živnostenské oprávnění.  CEFIF přijímá výhradně JRF.

Na CRM je možno prostřednictvím jednotného registračního formuláře podat tyto registrace, resp. přihlášky do následujících evidencí: Ve vztahu k živnostenskému úřadu: ohlášení živnosti, ohlášení živnosti, žádost o koncesi. žádost o koncesi. Ve vztahu k úřadu práce: hlášení volného pracovního místa, resp. jeho obsazení. hlášení volného pracovního místa, resp. jeho obsazení.

 Ve vztahu k finančnímu úřadu: přihláška k daňové registraci pro PO, přihláška k daňové registraci pro PO, přihláška k registraci k DPH přihláška k registraci k DPH (dani z přidané hodnoty), (dani z přidané hodnoty), přihláška k registraci k dani z nemovitosti, přihláška k registraci k dani z nemovitosti, přihláška k registraci k dani silniční, přihláška k registraci k dani silniční, přihláška k registraci k dani z příjmů ze závislé přihláška k registraci k dani z příjmů ze závislé činnosti činnosti

 Část A – PODNIKATEL  Identifikuje údaje o firmě a sídle firmy.  V tomto případě se firma jmenuje „Podnikatel“.  Adresa sídla je VŽDY adresou školy.  Vyberte si, co je ve vašem případě  název obce, část obce a okres. Část: 01podnikatel 02sídlo

 Část A – PODNIKATEL  Předmět podnikání si nemůžete vymyslet.  Vyberte ho ze seznamu živností dle  přílohy živnostenského zákona.  VŽDY vyplnit datum.

DRUHY ŽIVNOSTÍ JSOU : DRUHY ŽIVNOSTÍ JSOU : ŽIVNOSTI ŘEMESLNÉ ŽIVNOSTI ŘEMESLNÉ ŽIVNOSTI VÁZANÉ ŽIVNOSTI VÁZANÉ ŽIVNOSTI VOLNÉ Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona (80 oborů činnosti) ŽIVNOSTI VOLNÉ Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona (80 oborů činnosti) KONCESOVANÉ ŽIVNOSTI KONCESOVANÉ ŽIVNOSTI

 Část A – PODNIKATEL  Místo pro 1-2 členy statutárního orgánu.  Pokud máte jednatelů více, na 3. – X. nutno  použít přílohu pro statutární orgán. Členem  Statutárního orgánu je vždy konkrétní ŽÁK.

 Část B – DAŇOVÁ REGISTRACE  Povinné k vyplnění jsou červená místa.

Část C – OZNÁMENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA Není povinné vyplnit pro FF. Část D – PŘÍLOHY Vyplníte podle počtu příloh, které jednotlivým úřadům zasíláte.