Informační zdroje pro výzkum (INFOZ). Informace pro uchazeče k vyhlášení programu podpory výzkumu, vývoje a inovací „Informační zdroje pro výzkum“ (INFOZ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Právo na informace Tereza Danielisová,
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Systém kontrolní činnosti SEI
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Schválením žádosti projekt nekončí
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Institucionální program
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Informační zdroje pro výzkum (INFOZ)

Informace pro uchazeče k vyhlášení programu podpory výzkumu, vývoje a inovací „Informační zdroje pro výzkum“ (INFOZ) I. Úvod II. Základní informace o programu III. Elektronický formulář žádosti o podporu – aplikace ePROJEKT IV. Odpovědi na doručené dotazy V. Závěr JaHa 2 Odbor programů výzkumu a vývoje

 Název programu: INFOZ - Informační zdroje pro výzkum  Podpora infrastruktury výzkumu, vývoje a inovací  Program nemá výzkumný charakter  Program není členěn na podprogramy  Kategorizace projektů: Infrastruktura výzkumu a vývoje (kód IF)  Kód programu (IS VaVaI): VZ  Poskytovatel:Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy JaHa 3 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Právní rámec:  Zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací), ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „Zákon“).  Usnesení vlády ČR č. 171 ze dne  Slučitelnost se společným trhem ES a soulad s článkem č. 87 Smlouvy o založení ES ( - program nepředstavuje veřejnou podporu ve smyslu právního rámce ES).  Na poskytnutí podpory není právní nárok.  Poskytovatel si vyhrazuje právo veřejnou soutěž zrušit JaHa 4 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Poskytovatel:Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Administrátor programu (kontaktní místo) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor 31 – programů výzkumu a vývoje Karmelitská 7, P.O. Box 78, Praha 1, tel.: (sekretariát odboru),  úřední hodiny podatelny pro veřejnost: Po - Pá 7: :30  kontaktní pracovník: Ing. Jana Hakenová  Při kontaktu s administrátorem vždy důsledně uvádět akronym programu: INFOZ a identifikační číslo projektu VZ09xxx od okamžiku jeho přidělení!!! JaHa 5 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Místo převzetí zadávací dokumentace: tj. internetové stránky poskytovatele ( v oddíle Výzkum a vývoj / Podpora výzkumu a vývoje / Programy na podporu výzkumu a vývoje/ Program INFOZ, nebo u administrátora programuwww.msmt.cz  Softwarová přihláška:  Technická pomoc:hot-line - tel: (9-13h v pracovní dny)  Informace: Výzkum a vývoj / Podpora výzkumu a vývoje / Programy na podporu výzkumu a vývoje (IS VaVaI) JaHa 6 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Způsob podání žádostí o podporu (tj. návrhů programových projektů): Kompletní návrh projektu musí být předán v tištěné podobě v uzavřené obálce označené adresou poskytovatele a nápisem se symbolem programu „INFOZ - veřejná soutěž – NEOTVÍRAT!“ do podatelny Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v Karmelitské ul. 7, Praha 1, v době soutěžní lhůty, a to nejpozději do 6. srpna 2009 do14:30 hodin.  Identický návrh projektu musí být zároveň ve stejném termínu elektronicky odeslán poskytovateli prostřednictvím webové aplikace ePROJEKT, tj. nejpozději do 6. srpna 2009 do 14:30 hodin  Návrhy doručené po tomto termínu nebudou do veřejné soutěže přijaty! JaHa 7 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Termíny :  Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích: 1. července 2009  Soutěžní lhůta: 2. července srpna 2009 (14:30 )  Hodnotící lhůta: 7. srpna září 2009 (končí zveřejněním výsledků na internetových stránkách poskytovatele:  Uzavření smluv: do 21. října 2009  Poskytnutí podpory na r se předpokládá do 21. listopadu 2009 (zákonná lhůta až do )  Zahájení realizace projektů: nejdříve v den vyhlášení výsledků veřejné soutěže a nejpozději do 30 dnů od uzavření smlouvy o poskytnutí podpory s poskytovatelem JaHa 8 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Poskytnutí podpory na další roky vždy do 60 kalendářních dnů od začátku kalendářního roku  Ukončení čerpání podpory, ukončení realizace projektu (ukončení věcně zaměřených projektových aktivit), předložení smlouvy o využití výsledků příjemcem: nejpozději do 31. prosince 2011  Účetní ukončení projektu, včetně vypořádání příjemce se státním rozpočtem (dle pokynů poskytovatele) nejpozději do 15. února 2012  Zhodnocení realizace jednotlivých projektů a jejich výsledků na úrovni příjemce; závěrečná oponentní řízení projektů: leden-únor 2012  Odevzdání závěrečných zpráv o realizaci projektů, včetně zápisů ze závěrečných oponentních řízení, poskytovateli nejpozději do 15. března 2012  Zhodnocení programu INFOZ a vyhodnocení jeho přínosů odborným poradním orgánem na úrovni poskytovatele nejpozději do 30. dubna 2009  Účinnost smlouvy o poskytnutí podpory: do 30. května JaHa 9 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Předmět veřejné soutěže : Předmětem veřejné soutěže je podpora projektů VaVaI za účelem naplňování cílů programu INFOZ. Ve veřejné soutěži budou posuzovány návrhy projektů (= “žádost o podporu“) předkládané uchazeči v souladu s vyhlášenými podmínkami programu a pravidly veřejné soutěže. Návrhy projektů budou hodnoceny z hlediska popisovaných cílů, plánovaných aktivit, potřebnosti, účelnosti a možnosti využití jejich předpokládaných výsledků a výstupů za účelem výběru nejkvalitnějších a nejefektivnějších způsobů realizace a naplňování cílů programu INFOZ JaHa 10 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Stručný přehled cílů programu INFOZ: Obecný cíl (stručně) - zabezpečení kontinuity a aktualizace informačních zdrojů pro výzkum, včetně komplexních služeb, při efektivním a hospodárném využiti veřejných prostředků na podporu VaVaI. Specifické cíle (stručný přehled): a) pořízení a zabezpečení celostátních licencí a národních multilicencí b) plošné informační zabezpečení vědních oborů c) zpřístupňování propojováním existujících a nových informačních kanálů a sítí vědeckých informací až tzv. „výzkumníkovi na stůl“ d) účelná implementace nových technologií a služeb s cílem maximálního zvýšení kvalitativní úrovně pro koncového uživatele-výzkumníka Specifické cíle uvedené pod písmeny c) a d) lze uplatnit vždy pouze v přímé návaznosti na a) a b) ! JaHa 11 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Stručný přehled cílů programu INFOZ: Přehled oblastí podpory a) pořizování primárních a sekundárních celoplošných a oborových IZ a/nebo nákup celostátních/národních licencí a multilicencí s podmínkou dlouhodobého sdílení, společného využívání nebo veřejného zpřístupnění b) pořizování, aktualizace, provoz a popularizace nákladných konsorciálních multilicencí c) zabezpečení národního přístupu do DB pro hodnocení VaVaI v ČR a se světem d) podpora a rozvoj nových technologií výhradně jen v návaznosti na a) až c) JaHa 12 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Přehled oblastí podpory e) provoz a rozvoj centrálních národních portálů a udržování celostátních DB informačních zdrojů (vyhledávání a metadata o IZ pořízených z veřejných prostředků), jen v přímé návaznosti na pořizované zdroje f) provoz a rozvoj a vzájemné propojování do národního hierarchického integrovaného systému IZ v přímé návaznosti na pořizované zdroje g) časopisecké, knižní a elektronické fondy celostátního /národního významu (koordinace, optimalizace v pořizování a zpřístupňování) JaHa 13 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Uchazeč: Uchazečem ve smyslu definice uvedené v § 2 odst. 2 písm. b) Zákona se rozumí libovolná právnická osoba, dále organizační složky České republiky nebo územních samosprávných celků, organizační jednotky některého ministerstva, která se přihlásí do veřejné soutěže a která se uchází o poskytnutí podpory v roli příjemce podpory. Uchazeč se může účastnit veřejné soutěže pouze individuálně jako příjemce podpory. (V případě konsorciálních licencí vystupuje uchazeč v příslušném konsorciu jako jeho hlavní koordinátor a administrátor (dále jen „koordinátor“.) (Příjemcem podpory se však může stát jen takový uchazeč, který splňuje všechny podmínky programu INFOZ vyhlášené ve veřejné soutěži.) JaHa 14 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Povolený okruh příjemců podpory a uživatelů výstupů: Povolený okruh příjemců a okruh uživatelů výstupů (tj. uživatelů zpřístupňovaných licenčně omezených a dalších informačních zdrojů pro výzkum, finančně podpořených v rámci programu INFOZ): veřejné vysoké školy ve smyslu zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů, výzkumné organizace, které mají právní subjektivitu a splňující definici Rámce Společenství, odborné a vědecké knihovny, které mají právní subjektivitu a jejichž hlavní činností je poskytování knihovních služeb dle zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů JaHa 15 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Finanční náležitosti O poskytnutí účelové podpory rozhodne poskytovatel na základě výsledků veřejné soutěže programu INFOZ. Podkladem pro rozhodnutí poskytovatele je hodnocení návrhu projektu ve veřejné soutěži odborným poradním orgánem. Poskytovatel může rozhodnout v rozporu s doporučením odborného poradního orgánu, pokud toto rozhodnutí písemně zdůvodní v protokolu a zveřejní své rozhodnutí v souladu s § 21 odst. 7 Zákona JaHa 16 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Způsob poskytování podpory  na základě smlouvy o poskytnutí podpory  jen na způsobilé náklady  pouze příjemci  formou dotace právnickým osobám (vystavením platebního poukazu z účtu poskytovatele) nebo zvýšením výdajů organizačních složek státu, organizačních složek územních samosprávných celků nebo organizačních jednotek ministerstev zabývajících se výzkumem a vývojem (rozpočtovým opatřením)  jednorázově na daný kalendářní rok (nedojde-li v důsledku rozpočtového provizoria podle zvláštního právního předpisu k regulaci čerpání rozpočtu) JaHa 17 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Použití podpory  Použití podpory podléhá Zákonu (zejména ustanovení § 8).  Poskytuje se jen na uznané náklady.  Z přidělené účelové podpory projektu lze hradit pouze 75% z celkových uznaných nákladů projektu vynaložených příjemcem na realizaci projektu podle smlouvy o poskytnutí podpory uzavřené s poskytovatelem.  Uznanými náklady jsou dle § 2 odst. 2 písm. m) Zákona takové způsobilé náklady nebo výdaje ve VaVaI, které poskytovatel schválí a které jsou zdůvodněné JaHa 18 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Použití podpory Příjemce musí vést v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro každý projekt podporovaný z veřejných prostředků podle § 3 odst. 2 a 3 Zákona oddělenou evidenci o všech vynaložených výdajích nebo nákladech a v rámci této evidence sleduje výdaje nebo náklady hrazené z podpory. Způsob této evidence stanoví na základě výše uvedeného zákona o účetnictví příjemce. Příjemce podporu eviduje zároveň v souladu s ustanoveními zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech, ve znění pozdějších předpisů JaHa 19 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Použití podpory Pořízený informační zdroj musí sloužit pouze k primárním činnostem (bod Rámce Společenství) uživatelů (včetně uchazeče/příjemce). Uchazeč/příjemce se zaváže formou prohlášení, že pořízené informační zdroje pro výzkum podpořené z veřejných prostředků v rámci programu INFOZ zpřístupní (dle podmínek licenční smlouvy) dalším uživatelům jen na nekomerční bázi (tj. bezplatně nebo v případě poskytnutí zvláštní služby pouze za úhradu skutečně vynaložených nákladů) bez rozdílu a za stejných podmínek tak, aby nebyly narušeny tržní podmínky a umožnilo se plošné využití takto zpřístupněných informačních zdrojů pro výzkum JaHa 20 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Použití podpory V případě, že v projektu není podrobně specifikován předmět služby nebo pořízení hmotného nebo nehmotného majetku ve VaVaI, včetně ceny a kurzu platného v době podání návrhu projektu a dodavatele, postupuje příjemce podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Čerpání podpory musí být ukončeno nejpozději k  Výše podpory: - maximálně 75% z celkových uznaných nákladů projektu. V případě, kdy z podpory konkrétního informačního zdroje má prospěch více subjektů-uživatelů (např. omezená konsorciální licence), nesmí míra jejich výhody (včetně finanční) překročit u žádného z nich povolenou 75% hranici maximální míry podpory JaHa 21 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Způsobilost nákladů na realizaci projektu Způsobilými náklady projektů programu INFOZ jsou v souladu s § 2 odst. 2 písm. l) Zákona takové náklady nebo výdaje ve VaVaI, které příjemce vynaloží na činnosti ve VaVaI nebo v souvislosti s nimi. Do způsobilých nákladů projektu lze zahrnout náklady a výdaje pouze prokazatelně přímo spojené s realizací projektu a nezbytné pro projekt. Mohou vzniknou nejdříve v den zveřejnění výsledků soutěže nebo po podpisu smlouvy o poskytnutí dotace oběma smluvními stranami. Jejich položky musí být konkrétně specifikované, zdůvodněné, prokazatelné a přiřazené ke konkrétním projektovým aktivitám příjemce a musí odpovídat schváleným oblastem podpory programu INFOZ JaHa 22 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Do způsobilých nákladů lze zahrnout:  osobní náklady nebo výdaje, včetně stipendií na VaVaI podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů,  náklady nebo výdaje na pořízení hmotného a nehmotného majetku,  další provozní náklady nebo výdaje,  náklady nebo výdaje na služby,  doplňkové náklady nebo výdaje. Způsobilým nákladem nezbytným pro realizaci projektu může být též předplatné, (jako výdaj běžného roku), a to i v posledním roce realizace projektu JaHa 23 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Změnová řízení: Příjemce je povinen písemně informovat poskytovatele o změnách, které nastaly v době účinnosti smlouvy o poskytnutí podpory nebo v době vykonatelnosti rozhodnutí o poskytnutí podpory a které se dotýkají jeho právní subjektivity, údajů požadovaných pro prokázání způsobilosti nebo které by mohly mít vliv na řešení projektu, včetně finančních a to do 7 kalendářních dnů ode dne, kdy se o takové skutečnosti dozvěděl JaHa 24 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Změnová řízení:  V průběhu veřejné soutěže - nelze akceptovat změnu návrhu projektu ani požadovat navýšení podpory na úhradu kurzovních rozdílů.  Během realizace projektu, tj. po uzavření smlouvy, lze o případnou změnu výše uznaných nákladů nebo výše účelové podpory požádat poskytovatele jen v souladu se Zákonem. Na změnu výše uznaných nákladů nebo výše účelové podpory nemá příjemce právní nárok.  Příjemce je povinen písemně informovat poskytovatele o změnách, které nastaly v době účinnosti smlouvy o poskytnutí podpory nebo v době vykonatelnosti rozhodnutí o poskytnutí podpory a které se dotýkají jeho právní subjektivity, údajů požadovaných pro prokázání způsobilosti nebo které by mohly mít vliv na řešení projektu, a to do 7 kalendářních dnů ode dne, kdy se o takové skutečnosti dozvěděl JaHa 25 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

 Výše uznaných nákladů a s tím související výše podpory poskytnuté na řešení projektu na celou dobu řešení nesmí být v průběhu řešení změněny o více než 50 % výše uznaných nákladů nebo výše podpory z veřejných prostředků uvedených ve smlouvě o poskytnutí podpory nebo v rozhodnutí o poskytnutí podpory, jak o nich poskytovatel rozhodl při vyhodnocení veřejné soutěže. Změny výše uznaných nákladů a s tím související výše podpory musí být zdůvodněné, podložené schválenými činnostmi a změnou smlouvy o poskytnutí podpory nebo rozhodnutí o poskytnutí podpory a musí splňovat podmínky podpory uvedené v Zákoně JaHa 26 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Vymezení údajů ke zveřejnění: Veškeré údaje uvedené v návrhu projektu jsou v období veřejné soutěže považovány za informace důvěrného charakteru. Po ukončení veřejné soutěže a při vyhlášení jejího výsledku budou v souladu s § 30 a § 31 Zákona u úspěšných návrhů projektů, v jejichž prospěch poskytovatel rozhodl o poskytnutí účelové podpory, zveřejněny tyto údaje:  název a přidělené evidenční číslo projektu,  příjemce,  jméno řešitele, (v případě více účastníků projektu se uvádí jméno řešitele- koordinátora),  anotace projektu,  cíle projektu,  doba realizace projektu,  výše uznaných nákladů a výše podpory poskytované na realizaci projektu JaHa 27 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Vymezení údajů ke zveřejnění: Po ukončení realizace projektu budou kromě údajů uvedených v předchozím odstavci pod písmeny a) až g) v souladu s § 30 a § 31 Zákona zveřejněny ještě následující údaje:  tisková zpráva obsahující výsledky projektu v češtině a angličtině,  závěrečné zhodnocení projektu a jeho výsledků poskytovatelem JaHa 28 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Hodnocení návrhů projektů Předmět hodnocení Předmětem hodnocení při výběru projektů ve vyhlášené veřejné soutěži programu INFOZ je pouze návrh projektu, včetně současně doručených příloh a dokumentů prokazujících způsobilost uchazeče, předložený poskytovateli v soutěžní lhůtě a podle požadavků stanovených při vyhlášení veřejné soutěže v zadávací dokumentaci. Hodnotící kritéria  Potřebnost výsledků projektu.  Přínos a kvalita projektu.  Proveditelnosti projektu JaHa 29 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

Shrnutí:  Musí být splněny všechny podmínky pro přijetí návrhu projektu. V případě nesplnění podmínek pro přijetí návrhu projektu vyhlášených poskytovatelem při veřejné soutěži poskytovatel návrh projektu z veřejné soutěže vyloučí.  Věcný obsah návrhu projektu musí odpovídat vyhlášeným soutěžním podmínkám programu INFOZ. Nesplnění některé z podmínek nebo povinnosti informovat o změnách je důvodem k vyloučení návrhu projektu z veřejné soutěže.  Úspěšnost návrhu projektu ve veřejné soutěži závisí na schopnosti správně popsat všechny části projektu. Podrobnosti a vysvětlující instrukce k obsahu návrhu projektu a definice pojmů jsou součástí nápovědy softwarové přihlášky JaHa 30 Odbor programů výzkumu a vývoje II. Základní informace o programu

III.Elektronický formulář žádosti o podporu – aplikace ePROJEKT IV.Odpovědi na doručené dotazy V.Závěr JaHa 31 Odbor programů výzkumu a vývoje Další body programu

 Děkuji Vám za pozornost! kontaktní osoba: Ing. Jana Hakenová Tel.: JaHa 32 Odbor programů výzkumu a vývoje