Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: 1 564 116 km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

Vietnam.
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Somálsko.
Obyvatelstvo a sídlo.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Polsko Eliška Pokorná.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Moravskoslezský kraj.
VLIV URBANIZACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Mongolsko.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
SLOVENSKO.
Velká Británie (Great Britain).
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
Celý Název Čínská lidová republika
Albánská republika Republika e Shqipërise
Zlínský kraj.
Rusko 20. ledna 2006.
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
LITVA.
Česká Republika.
Peru a Ekvádor.
Geografické údaje Řecka
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Bývalé státy Sovětského svazu
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Čína Jan Dušek.
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Mongolsko Vytvořil: Jiří Burda
Malajsie.
VYPRACOVALA : Luisa Strešková
Lotyšsko.
Kanada.
Hospodářství.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Globální problémy – úvod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Země 30% chudoby. Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Švédsko Open Presentation.
Mgr. Rostislav Navláčil 17. Globalizace Občanská nauka 1. – 4.
Krajina České republiky
Mongolsko.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Z7. 14 Autor: Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
  Hlavní město: Tripolis.  V zemi žije 6,5 mil. obyvatel  Jazyk: Arabština a Italština  Přibližně 95 % území je tvořeno Saharou.  Přibližně 97 %
Mongolsko.
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Nauru Dostupné z :
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Transkript prezentace:

Mongolsko

Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním městě žije téměř polovina obyvatel země Obyvatelé země jsou z 95 % Mongolové

historie Ve 13. století bylo území dnešního Mongolska centrem Mongolské říše, největší říše všech dob. Ve 14. století se Mongolská říše rozpadla Mongolsko v dnešní podobě v historii prakticky neexistovalo, zpočátku šlo pouze o pastevecké kmeny, které později vytvořily Mongolskou říši. Po čase se ale karta obrátila a naopak Čína okupovala Mongolsko až do roku 1911 a dodnes žije větší část mongolů v Číně. V roce 1924 byla za podpory Sovětského svazu vytvořena Mongolská lidová republika, která zůstala pod vlivem SSSR po dalších sedmdesát let

Ekonomika Mongolskou měnou je tugrik (100 mungů) Mongolsko je relativně chudá země, pod hranicí chudoby se nachází kolem 35% obyvatel

Životní prostředí Přírodní zdroje Mongolska jsou ohrožovány nejen lidským rozvojem, jemuž dominuje rostoucí těžba nerostného bohatství, ale také drsnými přírodními podmínkami Nelze také opomenout závažnost problémů spojených s nakládáním s odpadem a využíváním energie, protože současná praxe velmi zatěžuje životní prostředí

problémy Bezpečnost: Mongolsko je také neuvěřitelně velké a pusté, pokud se ztratíte, jde často bez legrace o život. Krádeže: Jedná se zdaleka o nejrozšířenější problém, který kvete zejména ve městech a turistických oblastech.

Řešení problému-pitná voda Největší problém je pitná voda. Peníze by šli do školení pro lidi za účelem udržování studen.