Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MONGOLSKO Nikola Burkoňová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MONGOLSKO Nikola Burkoňová."— Transkript prezentace:

1 MONGOLSKO Nikola Burkoňová

2 MONGOLSKO

3 Základní Údaje Vnitrozemský stát ve střední Asii.
Hlavní město: Ulánbátar Státní zřízení: republika Rozloha: km2 Počet obyvatel: Obyvatelstvo: Mongolové, menšinu tvoří Kazaši Jazyk: mongolština Měna: tugrik Časové pásmo: +7 hodin k České republice Náboženství: buddhismus

4 Další ÚDAJE Sousední státy: Na severu hraničí s Ruskem a na jihu
s Čínskou lidovou republikou. Průmysl: potravinářský, kožedělný, textilní, strojírenský. Nerostné suroviny: ropa, černé uhlí, wolfram. Zemědělství pěstuje se zde pšenice, ječmen, brambory chovají se zde ovce, velbloudi, koně, kozy, skot Stepi: zabírají většinu země, což činí Mongolsko zemí pastevců. Řeky: Onon gol, Cherlen gol, Menza Města: Erdenet, Darchan, Chovd, Čojr

5 Ulánbátar Ulánbátar je město ležící v severovýchodní části země.
Je to nejchladnější hlavní město světa s velmi drsným podnebím. Dříve se město jmenovalo Urga, dnešní název získalo až ve 20. letech dvacátého století.

6 Zajímavosti Mongolská jurta Národní muzeum
Je tradičním domovem mongolských pastevců. Lze je snadno rozebrat a přestěhovat na jiné místo. Národní muzeum Nachází se v hlavním městě Mongolska. Bylo založeno v roce 1991 a v roce 1998 prošlo rekonstrukcí. Dokládá historii a kulturu Mongolska od doby kamenné až do dnešní doby. Jeho součástí je několik významných buddhistických památek, pomníky a sochy různých vládců, zbraně nebo obrázky. Součástí sbírek jsou hudební nástroje vyrobené z lidských kostí.

7 Fotografie Jurta Národní muzeum

8 Zajímavosti Manzshir Khiid Char Us núr
Je klášter v Mongolsku leží cca 30 km jižně od hlavního města. Zachován zůstal jako jediný chrám, který byl zrekonstruován a slouží zároveň jako muzeum. V jeho sbírkách jsou rituální buddhistické předměty. Chrám leží v přísně chráněné oblasti národního parku. Char Us núr Je druhé největší sladkovodní jezero v Mongolsku. Nachází se západě země. Jeho maximální hloubka dosahuje 4,5 metrů.

9 FOTOGRAFIE klášter solné jezero

10 ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Mongolsko
jurta.jpg Mongolia.svg


Stáhnout ppt "MONGOLSKO Nikola Burkoňová."

Podobné prezentace


Reklamy Google