Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou."— Transkript prezentace:

1 Uganda Vytvořila: Andrea Katič

2 Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou na safari nesnesitelná vedra.

3 Základní informace Prezidentská republika. Nachází se ve východní Africe. Má rozlohu 241 548 km². Žije zde 40 milionů lidí. Patří mezi nejhustěji zalidněné země Afriky a počet obyvatel nadále rychle roste. Název země je odvozen z názvu tradičního království Buganda. Hlavní město: Kampala Jazyk: angličtina

4 Ekonomika HDP v 90. letech minulého století mírně vzrostl, ale i přesto je však země velice chudá. Ekonomice pomáhá stabilní politická situace a Uganďané žijící v zahraničí, kteří příbuzným posílají peníze a investují do ekonomiky. Růst však zpomaluje epidemie AIDS, protože v Ugandě je asi 2 miliony lidí nakaženo. Země vyváží kávu a dováží potraviny. Místní měnou je ugandský šilink.

5 Pomoc dětem v Ugandě Výše podpory ugandských dětí se liší podle stupně vzdělání. Podpora dětí ve školce a na ZŠ je 800 Kč měsíčně a podpora dětí na SŠ je 1 300 Kč měsíčně. Podpořit můžeme také sluchově postižené děti (podpora je 1 860 Kč měsíčně). Mnoha dětem dálková adopce velmi pomohla. Bylo jim umožněno se vzdělávat, což by si chudé rodiny nemohly dovolit. Žijí zde odhadem 2 miliony sirotků. Většině z nich zemřeli rodiče na AIDS. Více než dvě třetiny lidí v Ugandě se živí pěstováním plodin pro domácí spotřebu. Dálková adopce

6 Zdroje https://www.goafrika.cz/uganda/informace-o-ugande https://www.livingstone.cz/prakticke-informace/informace-o-destinacich-a- fotogalerie/uganda https://www.livingstone.cz/prakticke-informace/informace-o-destinacich-a- fotogalerie/uganda https://mezinarodni-potreby.cz/dalkova-adopce/splnili-si-sen https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ug.html https://www.infoplease.com/world/countries/uganda


Stáhnout ppt "Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google