Role zbrojního průmyslu v kontextu současné mezinárodní situace RNDr. Jiří Hynek Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Asociace obranné a bezpečnostního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Svatopluk Leitgeb Licenční správa MPO oddělení mezinárodních kontrolních režimů Obchod s Íránem po uvolnění sankcí MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ.
Advertisements

Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.
Organizační legitimita: aplikace institucionální teorie a teorie závislosti na zdrojích v rámci výzkumu NNO Magdaléna Šťovíčková SOS FHS UK, 2013/2014.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
PARLAMENT ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Naučit svoji mysl spolupracovat, nikoli bránit výkonu Pochopit hluboké příčiny svých úspěchů a neúspěchů a čerpat z nich Najít efektivní řešení šité na.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_VÝCHOVA K OBČANSTVÍ _18.MOC SOUDNÍ TEMA: MOC SOUDNÍ ČÍSLO PROJEKTU:
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. Právo jako společenský jev: PRÁVO 1.vnitrostátní, 2.mezinárodní a 3.evropské (EU) Masarykova univerzita Brno 2016.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
MINISTERSTVO OBRANY ČR MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY Příprava občanů k obraně státu Ing. Daniela Hölzelová Odbor komunikace – Oddělení Public Relations.
Plyn – energie budoucnosti? Tomáš Varcop, CEO RWE Energie, s.r.o. innogy · Žofínské fórum·19 září 2016.
Společně bezpečně v Evropské unii Partnerství v prevenci rizik (2012) Současná témata a aktivity Evropské unie v oblasti bezpečnosti a.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
VY_52_INOVACE_32_02_Evropská unie a NATO
Bezpečnostní systém ČR
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Tišnovská lukostřelnice pod Klucaninou Spolek Odyssea Tišnov
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
MATEMATIKA Čísla celá základní pojmy.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Pro OS ČR/AČR ? Fabian BAXA CBVSS Univerzity obrany Brno.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
31 Základní typy zdravotnických systémů
Společná zahraniční a bezpečnostní politika
Název vzdělávacího materiálu
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
VY_32_INOVACE_219_Pařížská mírová konference
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Ekonomika bezpečnosti (obrany)
Praha bezpečně on-line Internetová (Kybernetická) bezpečnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Vojenské a politické integrace
Kvadratické nerovnice
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_23_Období Studené války.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
GDPR aneb to chceme.
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
Základní škola Čelákovice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE
Obchodní závazkové vztahy
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Co si vezmu na….
Svátek svatého Martina
Globální problémy současného světa 4 – HIV, AIDS
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Na co všechno si dát pozor.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Podpora samostatného bydlení
Globalizace Milena Tichá
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Role zbrojního průmyslu v kontextu současné mezinárodní situace RNDr. Jiří Hynek Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Asociace obranné a bezpečnostního průmyslu

Z vystoupení v květnu 2001 Postavení obranného průmyslu v rámci obrany státu Neexistuje schopnost státu bránit dlouhodobě svou územní suverenitu a nezávislost bez vlastního fungujícího obranného průmyslu. Vládnoucí garnitura má politickou zodpovědnost za stav obranného průmyslu. Máte-li schopnou armádu a fungující zbrojovky schopné tuto armádu z velké části vybavit a dlouhodobě zásobovat, pak jste ctěný a vážený člen mezinárodního obraného seskupení. V opačném případě se stáváte pouze členem trpěným, zůstanete-li vůbec členem. 2

Z vystoupení v prosinci 2011 Bez průmyslové základny, dodávající moderní zbraně a bezpečnostní materiál, není možné nezávisle zajistit použitelnost ozbrojených sil. Argumentem pro spoluodpovědnost státu za obranný a bezpečnostní průmysl je i skutečnost, že tento průmysl podléhá silné regulaci státu Význam kooperace státu a obranného a bezpečnostního průmyslu bude v nadcházejícím období narůstat. 3

Z vystoupení v 2015 Postupem času se nám podařilo částečně vlastním přičiněním, částečně přičiněním námi demokraticky zvolených zástupců (ať už doma nebo v EU), vybudovat komplikovaný byrokraticko-legislativní systém, který mnohde začíná kolabovat. Míra regulací obecně už dávno přesáhla únosnou mez. 4

Podmínky pro fungování OBP Jednoduchá a funkční legislativa Fixace výše obranného rozpočtu zákonem Domácí průmysl pro vlastní ozbrojené síly Redukce seznamu zboží dvojího užití Revize evropského společného seznamu vojenského materiálu 5

Citát: Obchod neuděláte spravedlivější tím, že jej uděláte méně svobodným AOBP Washingtonova Praha 1