Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Doprava USA Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – doprava USA. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do textu. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Doprava USA

3 Doprava USA V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké mrakodrapy. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako administrativní budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je Washington. Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – George Washington. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – Wall street. Doprava je v Americe velmi vyspělá. Největší význam v USA má silniční doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také železniční. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje letecká doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak řeky, tak i velká jezera. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.

4 Doprava USA Doplň chybějící slova do textu:
V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké ………….. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako ………………….. budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je …………………... Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – ……………………. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – …………….. Doprava je v Americe velmi ……………. Největší význam v USA má …………..doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také ………………. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje …………… doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak ……….., tak i …………..……. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.

5 Doprava USA Správné řešení
V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké mrakodrapy. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako administrativní budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je Washington. Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – George Washington. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – Wall street. Doprava je v Americe velmi vyspělá. Největší význam v USA má silniční doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také železniční. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje letecká doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak řeky, tak i velká jezera. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google