Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období 2007 - 2013 Petra Blechová UFŘP 3. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Advertisements

Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Páteřní infrastruktura Liberec mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
1. 2 Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje a Předseda RR ODS Zlínského kraje PROBLEMATIKA FUNGOVÁNÍ EVROPSKÝCH FONDŮ A PROGRAMU ROZVOJE.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Olomouc, Program rozvoje venkova ČR Akreditovaná platební agentura, zprostředkovatel finanční podpory z Evropské Unie a národních zdrojů.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Tisková konference dne Ekonomické záležitosti Pk Ing. Roman Línek náměstek zodpovědný za finance a majetek Ing. Oldřich Felgr vedoucí odboru.
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Celostátní síť pro venkov. Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť je „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Od Evropských fondů k Operačním programům. Odkud se berou finance v EU Státy každoročně přispívají do Rozpočtu EU (příjmová stránka je tvořena příspěvky.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Strukturální fondy a základní principy využívání strukturálních fondů prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Evropský návratový fond (ENF)
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovační potenciál České republiky
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Evropský návratový fond (ENF)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Financování železniční infrastruktury
Transkript prezentace:

Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník

Úvod Oblasti venkova představují 91 % území 27 členských států Evropské unie Zemědělství a lesnictví má stále zásadní význam pro využívání půdy Posílení evropské politiky rozvoje venkova je jednou z hlavních priorit EU Cílem mé práce bylo popsat možnosti financování rozvoje venkova

Národní strategický plán rozvoje venkova Tento dokument vyhází z hlavích priorit EU pro léta 2007 – 2013 Plán zajišťuje vazby mezi cíli rozvoje evropského venkova Zajišťuje také zamezení překrývání se nástrojů jednotlivých politik Plán je realizován v letech 2007 – 2013 prostřednictvím Programu rozvoje venkova.

Priority a strategie pro rozvoj venkova na programovací období 2007 – 2013 Rozvoj venkova Osa LEADER Osa 1 Konkurence - schopnost Osa 2 Životní Prostředí + hospodaření s půdou Osa 3 Hospodářská diverzifikace + kvalita života Jednotný soubor pravidel programování, financování, monitorování a auditu Jednotný fond pro rozvoj venkova

Osa I: Konkurenceschopnost 1. Modernizace, inovace a kvalita 2. Přenos znalostí

Harvestor – moderní technologie pro těžbu dřeva Tento projekt byl realizován v rámci osy I, opatření investice do lesů a podopatření lesnická technika. Rozpočet projektu: Celkové náklady Kč Reálně proplacené dotace Kč Podíl EU na dotaci Kč Podíl státního rozpočtu Kč

Realizace osy I v roce 2009

Osa II: Životní prostředí 1. Biologická rozmanitost, zachování a rozvoj zemědělských a lesnických systémů 2. Ochrana vody a půdy 3. Zmírňování klimatických změn

Realizace osy II v roce 2009

Osa III: Kvalita života ve venkovských oblastech 1.Tvorba pracovních příležitostí a podpora využívání OZE 2. Podmínky růstu a kvalita života na venkově 3. Vzdělávání

Dostavba budovy obecního úřadu Obec Nasavrky zažádala o poskytnutí dotace z Programu rozvoje venkova na dostavbu obecního úřadu Rozpočet Celkové náklady Kč Reálně proplacené dotace Kč Podíl EU na dotaci Kč Podíl státního rozpočtu ČR Kč

Realizace osy III v roce 2009

Osa VI: Leader 1. Zlepšení řízení a mobilizace přirozeného vnitřního rozvojového potenciálu venkova

Realizace osy IV v roce 2009

Období 2007 – 2009 Celková částka pro rok 2009 z EZFRV byla stanovena na výši 409 mil. EUR. Celková platba nárokovaná z EZFRV platební agenturou SZIF v rámci čtyř výkazů pokrývajících období od do tis. EUR, kumulativně za období 2007 – 2009 činily celkové nároky na platby z EZFRV tis. EUR

Máte nějaké otázky

Děkuji za pozornost