Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/02.0012 Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiál
Advertisements

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Konstrukční řešení Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Technická dokumentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
A. Kresličské a modelovací práce D výkresy – tvorba výkresové dokumentace z projekční dokumentace, z 3D modelů, z fyzických kusů – zkreslení a inovace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Úvod do předmětu Technologie
Digitální učební materiál
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Referenční modely ERP Procesní dekompozice ERP: MTS, MTO, ATO, ETO
Strojírenství Strojírenská technologie Upínací přípravky (ST52)
Semestrální práce z předmětu Projektový management
přehled základních technologii zpracování kovů
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Tato prezentace byla vytvořena
KVALITA VÝROBY UČEBNICE STR hodina.
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Tato prezentace byla vytvořena
G) Roboty a manipulátory
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Tato prezentace byla vytvořena
ŠVP: M/01 MECHATRONIKA.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Automatizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Využití nástrojů průmyslového inženýrství a dynamické simulace pro optimalizaci montážního pracoviště.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Navrhování montážních přípravků Ročník:2. Datum.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Tato prezentace byla vytvořena
ROVER-CZECH S.R.O.. Výroba Údržba Zásobníky materiálu.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace střediska montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
STROJÍRENSTVÍ Sestavné výkresy ST14 Technické kreslení
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Výrobní proces Ing. František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada39 AnotaceVýuka.
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Systémy automatické výměny obrobků
elektrotechnických měření
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
Nýtové spoje Ing. Bc. Petra Řezáčová
Technologie výroby nábytku
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Transkript prezentace:

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáž  montáž (odvozeno z francouzského termínu pro spojování dohromady, česky též montování)  lidská činnost, kterou lze obecně popsat jako sestavování dílčích částí v jeden jediný výsledný celek

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Charakteristika  ve strojírenství a elektrotechnice sestrojení (respektive smontování) nějakého strojního nebo přístrojového zařízení z jednotlivých součástek či dílčích celků do jednoho výsledného funkčního celku (stroje)  ve stavebnictví znamená montáž sestavení hrubé stavby z nějakých předem připravených dílů (stavebních dílů či prefabrikátů)  v jiných oblastech lidské činnosti se používá přenesený význam slova - např. v polygrafii, optice, fotografii (fotomontáž) apod.

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Základní způsoby montáže v průmyslu  montáž v kusové výrobě  montáž v sériové výrobě  automatizovaná montáž

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáž v kusové výrobě  probíhá na jediném pracovišti, kde skupina kvalifikovaných pracovníků sestavuje výrobek od základu  zařízení vyráběná na zakázku podle individuálních požadavků zákazníka  např. výrobní stroje, jako jsou obráběcí stroje, energetická zařízení nebo výrobní linky pro potravinářský průmysl

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Soustruh Parní turbína Výrobní linka

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáž v sériové výrobě  montážní linky, na které se plynule nebo v pravidelném taktu pohybuje výrobek unášený dopravníkem  stanoviště jsou pak vybavena montážními přípravky, nářadím a zásobou dílů  každé stanoviště je vybavené pro provádění konkrétních úkonů  montážní linka může mít podobu pásu, který přesouvá drobné výrobky, typicky elektrické spotřebiče  podvěsné dopravníky v automobilkách, kde kolem každého vozu na každém stanovišti tancuje několik pracovníků vybavených specializovaným nářadím.

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Podvěsný dopravník Výrobní linka

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Automatizovaná montáž  probíhá prakticky bez doteku lidské ruky  montážní automaty jsou specializované linky na montáž konkrétního, poměrně jednoduchého výrobku ve stotisícových dávkách  výroba například žárovek,vypínačů a zásuvek  výroba komponent pro automobilový průmysl  manipulátory

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Zařízení pro lepení loga na klíček, včetně kamerové kontroly - Volvo Univerzální montážní automat

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Jak postupuje montáž  Díl je spojení několika součástek bez vlastní funkce  Podsestava je montážní jednotka, která představuje spojení několika součástek a dílů  Sestava je spojení řady podsestav a dílů do celku, který má již vlastní funkčnost  Výrobek je to, k čemu jsem chtěli dospět

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Technologičnost montáže  analýza konstrukce montovaného výrobku  úprava konstrukce pro automatizovanou montáž  závislost na technologičnosti součásti  na počtu součástí, snížení jejich počtu, na orientaci apod.  analýza současné úrovně montáže - optimalizace technického organizačního uspořádání - optimalizace řízení montážního procesu - výběr montážní techniky

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montážní přípravky  jednoúčelové pomůcky, které usnadňují sestavování a montáž výrobků  držáky nebo stojany, do kterých se upnou jednotlivé díly v přesně definované poloze, aby bylo možné je spojit šroubováním nebo nýtováním  umožňují otáčení montovaného celku tak, aby byl snadno přístupný ze všech stran

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montážní přípravky

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montážní nářadí  šroubováky nebo pneumatického utahováky

Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Zdroje mm.htm dopravniky/index.php hranice html professional-_bosch-naradi_-17.html pripravky-montazni-pracoviste/940594/