Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Navrhování montážních přípravků Ročník:2. Datum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Navrhování montážních přípravků Ročník:2. Datum."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Navrhování montážních přípravků Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.16.STR Anotace: Montáže a opravy, montážní přípravky. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Navrhování montážních přípravků Při montáži skupin používáme jak přípravy pro ustavení nebo upnutí součásti, tak i makety, které nahrazují další součásti (protikusy) nebo skupiny.

3 Tyto přípravky a makety zaručují přesné dodržení montážních rozměrů. Např. momentová spojka montážních přípravků zaručuje stejné dotažení šroubů a matic. Navrhování montážních přípravků

4 Typy použití montážních přípravků Při upevňování vík skříně a k zatahování šroubů do motorového bloku používáme impulsní utahováky v několikanásobném provedení, jimiž lze utahovat všechny šrouby současně. Nerozebíratelné díly spojujeme nýtováním pneumatickými lisy, nebo pro větší průměry nýtů použijeme pneumatické impulsní nýtovačky.

5 Procesy u automatické montáže Automatickou montáž zavádíme především ve velkosériové a hromadné výrobě drobnějších výrobků, jako jsou např. zapalovací svíčky, kuličková ložiska, řetězy atd. Zařízení automatické montáže je velmi nákladné a proto se musí nejprve spočítat náklady a rentabilita.

6 Proces montáže rozdělíme pomocí přípravných zařízení na tyto základní úkony: podávání součástí k místu montáže vzájemná orientace součástí spojení součástí upevnění součástí doprava smontované podskupiny k další montážní operaci

7 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem přípravky při montáži Při montáži skupin používáme jak přípravy pro ustavení nebo upnutí součásti, tak i makety, které nahrazují další součásti (protikusy) nebo skupiny. Tyto přípravky a makety zaručují přesné dodržení montážních rozměrů. Např. momentová spojka montážních přípravků zaručuje stejné dotažení šroubů a matic.

8 Použité zdroje: MIČKAL, Karel a Přemysl KOLÁŘ. Strojní montáže: Učebnice pro stud. obor strojírenství se zaměřením pro zpracování kovů a montáž strojů a zařízení. 3. vyd. Praha: SNTL, 1991, 205 s. ISBN 80-03-00424-1.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Navrhování montážních přípravků Ročník:2. Datum."

Podobné prezentace


Reklamy Google