SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
Ořechovo medové řezy Medovník.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Recept jak udělat krtkův dort…
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Pala č inky MENU. Menu P ř íprava -> P ř íprava -> T ě sto -> T ě sto -> Sma ž ení -> Sma ž ení -> Nápl ň -> Nápl ň -> Dozdobení -> Dozdobení -> Autor.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
SALÁM PRO MLSNÉ JAZÝČKY Recept Tento recept je originální, to znamená, že není z internetu,ale vymyslela jsem ho já spolu s mojí maminkou. Asi se ptáte.
20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Ž I V Ý B E T L É M Martinice Obsazení:
Treska na konžský způsob
Recept – Hororové cupcakes
Šlehačkový dort s ovocem
Lité těsto.
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák

SUŠENKOVÝ SALÁM (MELISA) Mo ž ná vás to p ř ekvapí, ale sušenkový salám opravdu nemá s masem nic spole č ného. Podle Wikipedie se jedná o typický italský nebo portugalský dezert, do kterého bývá v t ě chto kon č inách p ř idáván i alkohol (portské nebo rum). K nám ovšem recept doputoval z Blízkého východu, proto je sepsán bez alkoholu. Salám se v názvu tohoto pokrmu objevuje proto, ž e výsledné dílo svým tvarem opravdu p ř ipomíná salám. Jinak je to opravdu sladké pot ě šení, které vytvo ř íte b ě hem krátké chvíle. Výborný tip pro d ě tské party! Doba p ř ípravy: 15 min p ř íprava, 1-2 h chlazení v mrazáku

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 2 – 3 BALÍČKY SUŠENEK BEZ NÁPLNĚ (NAPŘ. BEBE) 300 ML TEPLÉHO MLÉKA 3 LŽIČKY KAKAA 3 LŽÍCE CUKRU MOUČKY 2 LŽÍCE MÁSLA 100 G STROUHANÉHO KOKOSU Postup: Sušenky rozdrtíme, smícháme s cukrem, kakaem a kokosem, p ř idáme máslo a teplé mléko a vše ř ádn ě prohn ě teme, a ž vznikne jednolitá hmota. Tu potom dáme do igelitového sá č ku nebo obalíme pe č ícím papírem a vytvarujeme ji do tvaru salámu. Takto dáme do mrazáku na 2 hodiny odle ž et. Nakonec vybalíme ze sá č ku, nakrájíme na plátky a m ůž eme servírovat. Náš tip: Polámané sušenky nechte navlhnout v mléce a pak se t ě sto tvaruje hned o poznání lépe.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016