Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno, 3. 2. 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
IGA – VIGA Badatelské studentské vědecké projekty 1 Poskytovatel – IGA Interní grantová agentura VŠCHT Praha IGA.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Seminář k oblasti rozvoje vysokých škol 22. května :00–14:00
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Role Úřadu Regionální rady
Příprava projektů OP Z – základní informace
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Plánování ve školní tělesné výchově
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Inovační potenciál České republiky
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Posílení absorpční kapacity v OP VaVpI s důrazem na velké projekty
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Financování přímých NIV
Interní grantová agentura
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Novinky v Záznamníku učitele
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Setkání kariérových poradců
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Centralizované rozvojové projekty 2017
Seminář k rozvoji vysokých škol 31. května :00 – 11:45
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Centralizovaný rozvojový program 2019
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 6 MAS.
Transkript prezentace:

Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,

Obsah Institucionální program MŠMT ČR Institucionální plán MENDELU pro léta 2016 – 2018 Pokyny a doporučení pro řešitele zprávy o realizaci (průběžná a závěrečná zpráva) – termíny, povinné položky pravidla pro čerpání rozpočtu změny v průběhu realizace projektu (změny řešitele, obsahové změny, změny v položkách rozpočtu) Diskuse

Institucionální program MŠMT ČR Možnost získání finančních prostředků na realizaci aktivit vedoucích k naplňování prioritních cílů Dlouhodobého záměru. Program vyhlášen pro období let 2016 – Žádost o příspěvek má podobu Institucionálního plánu (IP).

Podmínky programu Přidělený orientační limit fin. prostředků (definována kritéria pro jeho výpočet) na IP. Povinný obsah IP: min. 10% fin. prostředků na projekty z vnitřní soutěže; 2 okruhy popis cílů, aktivit a ukazatelů výkonu Způsob předkládání (do ) Projednání klíčové pro rozhodnutí pro poskytnutí příspěvku IP MENDELU projednán Změny IP projednání ve Správní radě nejpozději do předchozího roku Vyhodnocení plánu předběžná verze průběžné zprávy – do průběžná zpráva – do závěrečné projednání (Správní rada) – záznam MŠMT do

Institucionální plán MENDELU (1) - interní předpisy Rozhodnutí rektora č. 17/2015 Harmonogram přípravy a zpracování Rozhodnutí rektora č. 9/2015 Pravidla vnitřní soutěže pro projekty kategorie B Rozhodnutí rektora č. 18/2015 Vyhlášení vnitřní soutěže Rozhodnutí rektora č. 21/2015 Výsledky vnitřní soutěže

Institucionální plán MENDELU (2) - struktura Tříleté období prioritních cílů univerzity cíle 1 – 7 vycházejí z DZ a ADZ MENDELU cíl 8 – projekty kategorie „B“ (vnitřní soutěž - povinná složka dle Vyhlášení inst. programu) každý ve struktuře: popis cíle (obsah) hlavní aktivity odpovědnost alokace finančních prostředků Ukazatele výkonu

Institucionální plán MENDELU (3) – ukazatele výkonu Povinnost doložit míru dosahování stanovených cílů. Soubor měřitelných většinou poměrových ukazatelů. Ukazatele stanoveny pro klíčové oblasti činnosti: pedagogická činnost (studenti, otevřenost studia, kvalita studia) vědecko – výzkumná a tvůrčí činnost (činnost ak. pracovníků – publikační, projektová; smluvní výzkum) internacionalizace Vyhodnocování ukazatelů (1x ročně) součástí vyhodnocení IP.

Realizace projektů IP MENDELU IP MENDELU oficiálně schválen až po projednání s MŠMT ČR ( ) Projekty kategorie A – tříleté, realizace Projekty kategorie B – jednoleté, realizace dle výsledků vnitřních soutěží vyhlášených v letech 2015, 2016 a 2017

Evidence projektů - formuláře Formuláře projektů (OKRIT) formulář projektu pro tříleté období – kategorie A formulář projektu pro rok 2016 – kategorie A, kategorie Bkategorie Akategorie B Formulář pro zpracování průběžné zprávy Formulář pro zpracování závěrečné zprávy Formuláře EO podpisový vzor řešitele rozpis přidělených finančních prostředků

Rozpočet finanční prostředky přiděleny na 1 rok nelze: převádět prostředky do dalších let, převádět INV x NIV prostředky. čerpání dle plánu - nutno dodržet účel použitých prostředků (slouží k naplnění definovaného cíle projektu) NIV prostředky – dočerpání do 0 Kč („uspořené“ prostředky např. díly VŘ lze účelně využít k naplnění cíle) INV prostředky – většinou nelze dočerpat do 0 Kč, nutno včas oznámit OKRIT (průběžná zpráva nebo na výzvu – říjen t.r.)

Změny v projektech Zásadní změny, které představují změnu stanovených cílů IP MENDELU musí být schváleny orgány MENDELU (KR, Správní rada) Ostatní změny Lze provést při dodržení podmínky dosažení naplnění stanoveného cíle Podmínka účelnosti využitých prostředků Evidence změn – průběžná / závěrečná zpráva projektu Změny v čerpání osobních nákladů – úprava rozpisu přidělených finančních prostředků (formulář EO)

Shrnutí - harmonogram – vyhlášení vnitřní soutěže na projekty IP kategorie B pro rok 2017 do – zpracování a odevzdání průběžné zprávy o realizaci projektu IP za 1. pololetí 2016 do – ukončení vnitřní soutěže IP kat. B 2017 září 2016 – zveřejnění výsledků vnitřní soutěže IP kat. B 2017 říjen 2016 – zpracování a odevzdání formulářů projektů IP kat. A na rok 2017 prosinec 2016 – leden 2017 – přidělení nových SPP prvků pro projekty IP kat. A a B pro rok 2017 do – zpracování a odevzdání závěrečných zpráv o realizaci projektů IP kat. A a B za rok 2016

DĚKUJI ZA POZORNOST! Kontakt: Ing. Veronika Vejrostová Oddělení koncepce, rozvoje a IT Rektorát, bud. A, m.č. N tel.: