Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, 273 03 EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0497.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 17 Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_26_ČJ4 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vzory podstatných jmen 6 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Energetická hodnota potravin (EH)
Náležitosti nápojových lístků
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Alkoholické nápoje - víno
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
VY_32_INOVACE_O3_20_Výpočet hmotnostního zlomku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Aritmetická posloupnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Vytápění Tepelné ztráty
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základní škola, Hradec Králové
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Výkon, účinnost VY_32_INOVACE_11_218
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetřování textilních výrobků
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
Náležitosti výkresu VY_32_INOVACE_26_516
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Odměňování zaměstnanců
Hrubá a čistá mzda, pojištění, daně 1 – Hrubá a čistá mzda
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Parametrická rovnice přímky
Není příloha, jako příloha
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola, Hradec Králové
Zákony trhu. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová) NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_17 TÉMA: Vinný list, etiketa (13 listů) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/

Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.

NEZNÁMÝ. Friesovy Boudy [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Delší doba platnosti Výměnné listy Vinný list Vždy elegantní, přehledný, obsažný… Řazení různé BV, RV, ČV, ŠV, DV… Rozlévaná, česká, francouzská, ostatní… Podle výrobců, oblastí, sklepů… Obsah  Název vína  Přívlastek  Původ  Výrobce  Cena  Objem  Charakteristika  Vhodnost  Ocenění  Foto

Vinné lístky NEZNÁMÝ. Bílkova 13 [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. Nad královskou oborou [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Podává informaci o původu, kvalitě a zvláštnostech vína. Etiketa = občanský průkaz vína - ročník, jméno výrobce, stáčírna, obec, poloha, druh vinné révy, stupeň kvality, chuťová charakteristika Etiketa vína JOCH, Martin. Maverick-MJ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

 Země původu  Oblast původu  Množství obsahu  Od roku 1987 skutečné množství alkoholu Nejdůležitější a závazné údaje na etiketě:  Stupeň kvality  Stáčírna, respektive výrobce  U německých a rakouských vín úřední zkušební číslo

1.Speciální klasifikace 2.Název vína, značka vína 3.Oblast, název vína 4.Klasifikace jakosti 5.Ročník sklizně 6.Plněno a lahvováno v Chateau 7.Leželo na sudu 8.Obsah alkoholu, Objem vína v lahvi 9.Adresa firmy Francouzská etiketa

NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Champagne 1.Původ hroznů – Champagne Grand cru 17 obcí, Premiere cru 41 obcí 2.Název 3.Výrobce 4.Složení hroznů, množství cukru 5.Vlastníci, pěstitelé

Italská etiketa 1.Značka 2.Název vína 3.Ročník sklizně 4.Region a většinou i zároveň název vína a doplňující informace na etiketě 5.Klasifikace vína

NEZNÁMÝ. IŠIS [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

NEZNÁMÝ. ZD Němčičky [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. Vinařství Trčka [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Zadní etiketa vína

JOCH, Martin. Maverick-MJ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

2009 Viniční trať Růžová hora Pozdní sběr Rulandské Modré Novosedly Vinařství Tanzberg Mikulovská podoblast Název vína v menu

1.Jaké údaje se uvádí do Vinného lístku?Vinného lístku 2.Co je to Etiketa a co musí obsahovat?Etiketa 3.Ze kterých údajů se skládá Kompletní název lahve vína a které údaje patří do menu? Kompletní název patří do menu 4.Proč nestačí uvádět jen oblast? Např. Mikulov…? 1b. Oblasti pěstování