Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera 2008 20.11.2007, Mladá Boleslav.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Martin Škréta Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů.
Silnice nebo železnice
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o výzvě pro školy
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program pro rok 2019
Informace o vyhlášených výzvách
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav

, Mladá Boleslav Obsah  Možnosti čerpání prostředků v rámci oblasti podpory 1.2 Podpora projektů zlepšujících dopravní obslužnost území  Možnosti čerpání prostředků v rámci oblasti podpory 3.1 Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR

Přehled možností podpory z ROP SV , Mladá Boleslav PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Oblasti podpory:  Oblast podpory 1.2: Podpora projektů zlepšujících dopravní obslužnost území  Zaměření oblasti podpory:  Rozvoj infrastruktury pro cyklistickou dopravu se zaměřením na zvýšení bezpečnosti provozu

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Předmětem podpory jsou projekty zaměřené na: výstavbu a rekonstrukci cyklistických cest (cyklostezek) za účelem zvýšení bezpečnosti a zvýšení atraktivity pro pravidelné dojíždění; budování doprovodné infrastruktury pro cyklistickou dopravu (parkoviště typu B+R, úschovny, odpočívadla aj.); systémy cyklistické dopravy jako součást MHD (systém stojanů – půjčoven jízdních kol aj.); realizaci opatření vedoucích ke zvyšování bezpečnosti cyklodopravy ve městech , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Oprávnění příjemci:  Kraje  Obce  Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi  Dobrovolné svazky obcí  Nestátní neziskové organizace  Provozovatelé drážní dopravy  Podnikatelské subjekty (právnické a fyzické osoby)  Organizace zřizované nebo zakládané státem , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Způsobilé výdaje Hlavní způsobilé výdaje nákup služeb - projektová dokumentace max. 5 % CZV u stavebních projektů a 2 % u ostatních projektů, nákup staveb, nákup pozemků (do 10 % CZV), stavební a technologická část stavby (včetně odstranění stavby), technická zařízení (např. vodovodní, kanalizační, plynovodní a elektrické přípojky, vzduchotechnika, vytápění) a zařizovací předměty staveb (sanitární technika), základní vybavení (nezbytné předměty, které jsou přímo a výhradně spojené s účelem projektu a jsou součástí rozpočtu), , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY pořízení strojů a zařízení (vč. výpočetní techniky, informačních a elektronických systémů; vyjma všech kategorií vozidel kromě M2 a M3), nákup dopravních prostředků (vozidla kategorie M2 a M3), dlouhodobý nehmotný majetek (licence, software, know-how,…), DPH vztahující se k hlavním způsobilým výdajům (za podmínky, že příjemce plnění nemá nárok na odpočet DPH na vstupu) , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vedlejší způsobilé výdaje (do 10 % CZV) výdaje na dodržení pravidel publicity, finanční výdaje (poplatky za zřízení, za vedení zvláštního bankovního účtu a za transakce spojené s realizací projektu), nákup služeb - konzultační služby, právní poradenství, odborné posudky, výdaje na realizaci výběrových řízení, DPH vztahující se k vedlejším způsobilým výdajům (za podmínky, že příjemce plnění nemá nárok na odpočet DPH na vstupu) , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 1 – ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Minimální přípustná výše celkových způsobilých výdajů na 1 individuální projekt činí 5 milionů Kč. Předpokládaný termín vyhlášení výzvy: – Dosud vyhlášena jedna výzva s alokací ze SF ve výši ,- Kč Celková alokace: EUR , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV  Oblasti podpory:  Oblast podpory 3.1: Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR  Zaměření oblasti podpory:  Obnova a rozvoj doprovodné infrastruktury pro cestovní ruch PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Předmětem podpory jsou projekty zaměřené na: rozvoj cykloturismu prostřednictvím projektů budování cyklotras a cyklostezek na území regionu, zejména těch úseků, s jejichž pomocí dojde k ucelení a zajištění provázanosti ve vazbě na rozvoj celorepublikové sítě cyklotras , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Oprávnění příjemci:  Kraje  Obce  Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi  Dobrovolné svazky obcí  Nestátní neziskové organizace  Zájmová sdružení právnických osob  Podnikatelské subjekty (právnické a fyzické osoby) , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Způsobilé výdaje Hlavní způsobilé výdaje nákup služeb - projektová dokumentace max. 5 % CZV u stavebních projektů a 2 % u ostatních projektů, nákup pozemků a staveb (do 10 % CZV), stavební a technologická část stavby (včetně odstranění stavby), technická zařízení (např.vodovodní, kanalizační, plynovodní a elektrické přípojky, vzduchotechnika, vytápění) a zařizovací předměty staveb (sanitární technika), základní vybavení (nezbytné předměty, které jsou přímo a výhradně spojené s účelem projektu a jsou součástí rozpočtu), , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH pořízení strojů a zařízení (vč. výpočetní techniky; vyjma vozidel kategorie L,M,N,O a T), dlouhodobý nehmotný majetek (licence, software, know-how,…), DPH vztahující se k hlavním způsobilým výdajům (za podmínky, že příjemce plnění nemá nárok na odpočet DPH na vstupu) , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Vedlejší způsobilé výdaje (do 10 % CZV) výdaje na dodržení pravidel publicity, finanční výdaje (poplatky za zřízení, za vedení zvláštního bankovního účtu a za transakce spojené s realizací projektu), nákup služeb - konzultační služby, právní poradenství, odborné posudky, výdaje na realizaci výběrových řízení, propagace projektu, pro aktivity zabývající se tvorbou produktů jsou způsobilými výdaji: - osobní náklady, - režijní náklady, - cestovní náhrady, DPH vztahující se k vedlejším způsobilým výdajům (za podmínky, že příjemce plnění nemá nárok na odpočet DPH na vstupu) , Mladá Boleslav

Přehled možností podpory z ROP SV PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Minimální přípustná výše celkových způsobilých výdajů na 1 individuální projekt činí 5 milionů Kč. Předpokládaný termín vyhlášení výzvy: – Dosud vyhlášena jedna výzva s alokací ze SF ve výši ,- Kč Celková alokace: EUR , Mladá Boleslav

Děkuji za pozornost Bořek Machatý ÚRR – Územní odbor realizace programu Liberec Masarykova 542/ Liberec Tel.: Mobil: , Mladá Boleslav