Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Advertisements

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad obkladů, jejich jednotlivých nářadí, postup.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav vnitřních a venkovních.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje popis tesařské zárubně.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Dřevo VY_32_INOVACE_25_495 Dřevo
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Svislé zděné konstrukce
Vlastnosti stavebních materiálů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ POJMY, PŘEDEPISOVÁNÍ NA VÝKRESE
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Zřizování nových příček - opakování
pracovní postup keramických stropů
Montáž střešních oken -
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Velkoplošné vytápění (sálavé otopné soustavy) vypracovala: Ing
Šlechtěná omítka CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_07
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
OMÍTKOVÉ SYSTÉMY TEPELNĚ IZOLAČNÍ
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
strojní omítání CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_02
Statické mechanické zkoušky tvrdosti
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
OSAZOVÁNÍ oken CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_05
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Dřevěný žebřík CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_18
ZÁKLADNÍ POJMY, PŘEDEPISOVÁNÍ NA VÝKRESE
Ruční obrábění plastu II
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Nestacionární šíření tepla: teplotní útlum a pokles dotykové teploty.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.

Dlažby : podlahová konstrukce z dlaždic nebo kostek, kladená do maltového lože a spojená zálivkou spár.  Výhodou je pevnost, tvrdost povrchu, odolnost proti obrusu i vlhkosti  Nevýhodou je vysoká odnímatelnost tepla.

Dlažba pokládaná současně při betonáži:  Začíná se u nejvzdálenější části místnosti a končí u prahu do místnosti  Provádí se po částech v pruzích cca 500 mm  Podkladní vrstvu betonu posypeme cementem a pokropíme vodou  Na to klademe dlaždice  Je to vhodný způsob pouze pro malé místnosti

Dlažba pokládaná do zatuhlé betonové mazaniny:  Na podklad naneseme 1-2 mm řídké cementové malty a rozetřeme hladítkem z PVC  Osadíme 1-3 řady, provedeme zaúhlování  Další dlaždice klademe do šňůry nebo do latě a dotlačujeme poklepem pryžovou paličkou  Po položení několika řad se dlažba porovná, dotlačí  Dlažba se očistí štětkou a vodou

Dlažba pokládaná na suchý podklad:  Používají se disperzní a syntetická lepidla  Tmelem se vyrovnají nerovnosti podlahy  Podkladovou vrstvu očistíme a napenetrujeme  Na podklad naneseme 1-2 mm tmelu a rozetřeme zubaticí  Tmel nanášíme i na rub dlaždice  Jednotlivé dlaždice dorovnáme do šňůry nebo latě  Dlažba se očistí štětkou a vodou

Spárování dlažby:  U venkovní dlažby spáry zalijeme řídkou cementovou kaší  Vnitřní dlažbu zaspárujeme spárovací hmotou odpovídající barvy, hmotu rozetřeme pryžovou stěrkou  Zbytky zálivky se odstraní mokrou pryžovou houbou  Dočistíme suchým hadrem

Použité zdroje: vlastní Řídkou cementovou kaší nebo spárovací hmotou 1 -2 mm