Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Montáž střešních oken -

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Montáž střešních oken -"— Transkript prezentace:

1 Montáž střešních oken -
Pracovní postup Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_TE_TP_10 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie Ročník 3. Ročník Datum tvorby leden 2013 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž střešních oken - pracovní postup.

2 Montáž střešních oken - pracovní postup
1.Připravíme si na střešním plášti otvor pro rám střešního okna 2.Usadíme rám okna na střešní latě. 3.Nasadíme okenní křídlo. 4.Vyrovnáme spáry mezi rámem a křídlem pomocí plastového klínku. 5.Namontujeme podstřešní folii. 6.Montáž drenážního žlábku pro odvod kondenzátu. 7. Montáž dílů lemování střešního okna. 8. Zařezání střešní krytiny, usazení křídla střešního okna.

3 Montáž střešních oken - pracovní postup
1.Připravíme si na střešním plášti otvor pro rám střešního okna Zaměření střešního okna se provádí z vnitřní strany . Spodní hranu okenního rámu má být ve výšce až 1000mm. Horní hranu okenního rámu by neměla být výše než 2200mm. Otvor pro střešní okno se provádí mezi krokvemi. Velikost otvoru děláme oproti velikosti rámu okna větší a to: X = šířka okna až 60 mm Y = výška okna + 45mm Výška okna se měří 100mm od střešní latě 10 X+40-60mm Y+45mm 100

4 Montáž střešních oken - pracovní postup
Připevníme svislé obruby ze střešních latí. Odřežeme střešní latě a připevníme horní a spodní obrubu Střešní folii přehneme přes horní , spodní a svislé obruby a připevníme sponkovačkou . 2. Montáž okenního rámu Křídlo okna vyjměme z rámu Na spodní vnější hranu rámu upevníme úhelníky . Okenní rám protáhneme otvorem a uložíme na připravené obruby ze střešních latí. Zkontrolujeme správné umístnění a nastavení okenního rámu. Okenní rám připevníme k vodorovné spodní a horní obrubě pomocí připravených úhelníků. .

5 Montáž střešních oken - pracovní postup
3. Nasazení okenního křídla Do okenního rámu vložíme okenní křídlo a provedeme kontrolu okenního křídla . Okenní křídlo musí mít stejnou mezeru s okenním rámem na pravé i levé straně po celé délce okna . 4. Vyrovnáme spáry mezi rámem a křídlem pomocí plastového klínku Okenní křídlo přivřeme tak , abychom mohli zkontrolovat zda při horní hraně má okenní křídlo a okenní rám stejnou mezeru. Pokud tomu tak není , provedeme vyrovnání podepřením okenního rámu plastovým klínkem. Pokud je vše v pořádku křídlo okna opět vyjměme.

6 Montáž střešních oken - pracovní postup
5. Namontujeme podstřešní folii. Připravíme si čtyři pruhy hydroizolační folie . Tuto folii připevníme okolo vnější hrany okenního rámu. Začínáme se spodní folii na spodní hraně okenního rámu. Pak připevníme sponkovačkou folii na boční hrany okenního rámu a naposledy připevníme folii na horní hranu okenního rámu . Na místech , kde střešní latě navazují na okenní rám, musíme folii naříznout a připevnit na lať. 6. Montáž drenážního žlábku pro odvod kondenzátu. Nad okenním rámem maximálně 500mm si položíme drenážní žlábek ve spádu na jednu stranu. Spodní i horní hranu žlábku si označíme na kontralati. Pak pilkou kontralať vyřežeme. Prořežeme folii tam kde bude spodní hrana žlábku. Na krov připevníme tmel, vložíme drenážní žlábek a folii z horní strany vložíme do žlábku a zajistíme sponami.

7 Montáž střešních oken - pracovní postup
7. Montáž dílů lemování střešního okna. Položíme střešní krytinu, na krytinu položíme spodní díl lemu a připevníme k okennímu rámu . Připevníme lemy po stranách a naposledy zmontujeme horní díl lemu. Současně s lemy připevňujeme díly oplechování okna. 8. Zařezání střešní krytiny, usazení křídla střešního okna. Provedeme montáž krytiny po stranách až k okennímu rámu . Pokud je to nutné krytinu zařežeme . Na horní díl lemu položíme a zařežeme krytinu 60 až 150mm od okenního rámu. Na závěr připevníme křídlo střešního okna zpět do závěsů.

8 Montáž střešních oken - pracovní postup

9 Montáž střešních oken - pracovní postup
Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Na co usazujeme rám střešního okna. 2. Jak vyrovnáme spáru mezi rámem a křídlem K čemu slouží drenážní žlábek nad oknem Na střešní laty Pomocí plastového klínku Odvádí kondenzát Použité zdroje: archív autora


Stáhnout ppt "Montáž střešních oken -"

Podobné prezentace


Reklamy Google