Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Advertisements

ZÁKLADY POČÍTAČOVÉ GRAFIKY Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_LENKA_KLOUCKOVA_GRAFIKA_ZAKLADY_GRAFIKY_RASTR_03 Název školyStřední škola.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DATLE_FIKY_KIWANO_CHERIMOA_KA RAMBOLA_OPUNCIE__PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_KVALIFIKACE_SOMMELIERA_SNOUBENÍ_VÍ NA_S_POKRMY_PREZENTACE_ 14.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_KANCELARI_KONVERZAC E_PREZENTACE_18 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_NEHODY_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_TELEFONOVANI_MOBIL_PR EZENTACE_14 Název školyStřední.
Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem.
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
Fyzikální vlastnosti vlasu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dámský plastický střih
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Grafické programy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oděvní zboží Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Technologický postup Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Secese - architektura Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Číslo v digitálním archivu školy
Grafické formáty Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
Změkčování vousů, vypínání pokožky
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Zástřihy a konečná úprava
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ÚVOD - ETIKETA Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tkaniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výtvarné umění starověkého Egypta
Není příloha, jako příloha
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Výtvarné umění starověkého Egypta
Výtvarné umění v pravěku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast ODBORNÝ VÝCVIK Vzdělávací obor KADEŘNÍK Tematický okruh HOLENÍ A ÚPRAVA VLASŮ A VOUSŮ Téma NAPÍNÁNÍ POKOŽKY Jméno autora BOŽENA ŠEDIVÁ Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace MS PowerPoint seznamující žáky se základy holení. Vyučující může využít konkrétní dokument dle aktuální potřeby. Materiál lze uložit rovněž ve formátu PDF a být poskytnut žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

NAPÍNÁNÍ POKOŽKY

Pokožku napínáme, aby se vousy lépe vztyčily a oholily se více do hloubky. Pokožku napínáme v protisměru holení. V místě napínání je třeba, aby byla pokožka pod napínajícími prsty suchá, čímž dojde ke správnému napínání a jeho kontrole. Při napínání pokožky se nedotýkáme rtů zákazníka.

Při používání břitvy je nutné dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k poranění. Břitvu držíme lehce, ale jistě. Držíme-li břitvu křečovitě, může dojít ke zranění a holení může být bolestivé.

Při napnutí pokožky břitva dobře klouže a nemělo by dojít k poranění. Napnutím pokožky se vousy vztyčí. JEDNOSTRANNÉ NAPÍNÁNÍ – palec levé ruky dáme na zástřih a táhnem směrem nahoru. obr. 1

JEDNOSTRANNÉ NAPÍNÁNÍ – prostředník levé ruky dáme na zástřih a táhneme směrem nahoru. obr. 2

OBOUSTRANNÉ NAPÍNÁNÍ – palec a prostředník levé ruky přitiskneme ke kůži a táhneme směrem od sebe ( užívá se při více holících tazích). obr. 3

KŘÍŽOVÉ NAPÍNÁNÍ – palec a prostředník levé ruky se odtahují od sebe, palec táhne směrem vlevo a prostředník nahoru obr. 4 Napínání na bradě

- na levé straně obličeje je postup opačný obr. 5 KŘÍŽOVÉ NAPÍNÁNÍ – palec a prostředník levé ruky se odtahují od sebe, palec táhne směrem vlevo a prostředník nahoru

PROUDIVÉ NAPÍNÁNÍ – ukazováček, prostředníček a prsteníček posouváme po pokožce plynule (vhodné při přeholování a na krku). obr. 6

NAPÍNÁNÍ POŠTIPEM – palcem a prostředníčkem lehce seštípneme pokožku (vhodné u starších lidí a u koutků). Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. obr. 7 obr. 8

POUŽITÉ ZDROJE Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. obr. 1 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.42 obr. 2 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.42 obr. 3 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.42 obr. 4 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.43

POUŽITÉ ZDROJE Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. obr. 5 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.43 obr. 6 Polívka Ladislav, Komendová Helena, Pech Václav, Valášek Jiří: Technologie I pro učební obor kadeřník, 2003, str.43