Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) 6. února 2009 Praha.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Výzva č. 94 Praha
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009

Program semináře pro žadatele 9:00 – 9:05 Úvodní informace. 9:05 – 9:35 Obecná část I. Příprava projektové žádosti II. Předložení projektové žádosti III. Hodnocení a výběr žádostí IV. Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti V. Nejčastější chyby VI. Finanční řízení a monitoring projektu VII. Křížové financování VIII. Nepřímé náklady 9:35 – 10:35 Specifika výzvy 10:35 – 11:35 Vyplňování žádosti v Benefit7 Základní informace o aplikaci Benefit7. Vyplňování žádosti fin. podpory. Odkaz na Desatero (D6). 11:35 – 11:55 Dotazy

Obecná část I. Příprava projektové žádostiPříprava projektové žádosti II. Předložení projektové žádostiPředložení projektové žádosti III. Hodnocení a výběr žádostíHodnocení a výběr žádostí IV. Formální hodnocení a hodnocení přijatelnostiFormální hodnocení a hodnocení přijatelnosti V. Nejčastější chybyNejčastější chyby VI. Finanční řízení a monitoring projektuFinanční řízení a monitoring projektu VII. Křížové financováníKřížové financování VIII. Nepřímé nákladyNepřímé náklady IX. Obecná pravidla pro projekty OP LZZObecná pravidla pro projekty OP LZZ

I. Příprava projektové žádosti Základní příručky, strategické dokumenty – Operační program, Prováděcí dokument, „Desatero“ Výzva – kontrola způsobilosti realizace projektu v OP LZZ Kontaktní osoba – uvedená ve výzvě, ESF Fórum - Možnost konzultací přes portál ESF Fóra Vyplnění žádosti o finanční podporu v Benefit7 Semináře pro žadatele

II. Předložení projektové žádosti Žádost o finanční podporu z OP LZZ je žadatelem vypracována on- line v aplikaci Benefit7 (elektronická žádost) na nebo Žádost o finanční podporu se předkládá v tištěné podobě v počtu výtisků stanoveném výzvou (minimálně 1 originál) Povinné přílohy k žádosti jsou stanoveny ve výzvě. Podepsaná žádost musí být sešita a přelepena páskou v levém horním rohu (na přední i zadní straně) nebo jiným obdobným způsobem. Podrobné informace pro vyplnění žádosti o finanční podporu z OP LZZ naleznete v Průvodci vyplněním projektové žádosti OP LZZ (D6), která je součástí desatera OP LZZ.

III. Hodnocení a výběr žádostí Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti – do 30 dnů od uzávěrky příjmu žádosti. Věcné hodnocení – do 60 dní od registrace žádosti v IS Monit7+. GP do 15 mil. Kčmin. 2 externí hodnotitele nebo hodnotící komise (min. 5 členů) GP nad 15 min. Kčhodnotící komise (min. 5 členů) Kritéria pro věcné hodnocení: - obecných kritérií – max. 100 bodů - specifických kritérií – max. 15 bodů - kritérium „Synergie“ (IPRM) – bonifikace 10% z celkového počtu získaných bodů z obecných kritérií (tj. 6,5 až 10 bodů). Žádost může být doporučena k financování pouze tehdy, získá-li ve věcném hodnocení za obecná kritéria min. 65 bodů! Výběrové komise – projednává projekty doporučené k financování v rámci věcného hodnocení. Komise přiděluje finanční prostředky až do vyčerpání alokovaných prostředků pro danou výzvu.

IV. Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti od Formální kritéria: Opravitelné jsou 2 chyby ve formálních kritériích. Pokud žadatel udělá v žádosti o finanční podporu 3 a více chyb, které jsou hodnocené ve formálních kritériích, je jeho žádost z dalšího hodnocení vyřazena. Kritéria přijatelnosti Kritéria přijatelnosti jsou neopravitelná. Pokud žadatel udělá v žádosti o finanční podporu chybu v náležitostech, které jsou hodnocené v kritériích přijatelnosti, je jeho žádost z dalšího hodnocení vyřazena. Nově součástí žádosti checklist pro kontrolu ze strany žadatele. V případě, že žádost splňuje všechna kritéria pro formální hodnocení a kritéria přijatelnosti postupuje do věcného hodnocení.

V. Nejčastější chyby v projektech Rozpočet –Nadhodnocené výdaje –Nesoulad klíčových aktivit – rozpočtu – harmonogramu –Chybně vyplněné údaje Partnerství –Skryté dodavatelské vztahy –Nesprávné zapojení partnera Cílová skupina –Nejasné vymezení cílové skupiny –Nedostatečně popsaná práce s cílovou skupinou –Nejasné dopady projektu na cílovou skupinu Monitorovací indikátory (ukazatele) –Nesoulad mezi deklarovanými výsledky – hodnotami ukazatelů –Nejasný způsob naplňování ukazatelů Celková úroveň zpracování projektu

VI. Finanční řízení a monitorování projektu Průběžné zálohové financování projektů 2 zálohy (po podpisu smlouvy a se zprávou o zahájení realizace) Bankovní účet - pro potřeby realizace projektu je možné využívat bankovní účet organizace příjemce podpory, tzn., že příjemce podpory nemusí pro účely realizace projektu zřizovat samostatný bankovní účet. Příjmy projektu – očekávané/neočekávané

Monitorování projektu 1.Zpráva o zahájení realizace projektu do 2 měsíců od zahájení realizace projektu 2.Průběžná monitorovací zpráva každých 6 měsíců 3.Závěrečná monitorovací zpráva nejpozději do 2 měsíců od ukončení realizace

VII. Křížové financování Smyslem křížového financování je umožnit v projektech financovaných z ESF úhradu některých výdajů, které jsou obvykle způsobilými výdaji v rámci pravidel Evropského fondu pro regionální rozvoj. Maximální objem prostředků na křížové financování - 9% na výzvu Garantovaný maximální podíl způsobilých výdajů projektu 3% Maximální podíl způsobilých výdajů jednoho projektu v rámci křížového financování 40%, není-li ve výzvě nižší procento Výdaje spadající do křížového financování: výdaje na nákup zařízení nad 40 tisíc Kč za položku, stavební úpravy nad 40 tisíc Kč za položku, nákup nábytku bez ohledu na pořizovací cenu – D5 Metodika způsobilých výdajů

VIII. Nepřímé náklady Definice nepřímých nákladů – náklady, které nejsou nebo nemohou být jednoznačně spojeny s konkrétní aktivitou projektu. Tyto náklady zahrnují zejména náklady spojené s administrací projektu. Kromě nákladů na administraci sem mohou být zařazeny také náklady, které souvisí s prací s cílovou skupinou, nicméně jsou vykonávány v rámci běžných činností organizace příjemce pomoci nebo partnera a nelze je proto jednoznačně přiřadit k aktivitám projektu, pouze určitý jejich podíl patří do projektu. Přesný výčet položek spadajících do nepřímých nákladů naleznete v příručce D5 – Metodika způsobilých výdajů, kap Nepřímé náklady se nedokladují U nepřímých nákladů se vždy má za to, že tyto náklady vznikly a jsou způsobilé ve výši odvozené z podílu nepřímých nákladů na přímých nákladech stanoveného v Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Nepřímé náklady Náklady zahrnované mezi nepřímé nemohou být vykazovány v rámci přímých nákladů projektu. Podíl nepřímých nákladů je vždy počítán z přímých nákladů projektu bez položek spadajících do kapitoly křížového financování. Stanovené procento bude uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace a bude proto závazné po celou dobu realizace projektu. Objem přímých nákladů bez křížového financování % nepřímých nákladů ≤ 4 mil.Kč18 % > 4 mil. Kč ≤ 6 mil.Kč16 % > 6 mil. Kč ≤ 10 mil.Kč14 % > 10 mil. Kč ≤ 15 mil. Kč12 % > 15 mil. Kč10 %

Obecná pravidla pro projekty OP LZZ Veškeré výdaje projektů financovaných z OP LZZ musí být: Efektivní Hospodárné Účelné Partnerství –podílí se na zpracování žádosti i aktivitách projektu –nesmí být skrytý dodavatel (zboží, služeb běžně dostupných na trhu) Horizontální témata –rovné příležitosti, udržitelný rozvoj –projekt musí být v souladu s horizontálními tématy Archivace dokumentů –veškeré dokumenty k projektu po dobu 10 let od ukončení projektu –platí pro příjemce i partnery projektu Audit – vždy u grantových projektů nad 3 mil. Kč z veřejných zdrojů

Děkuji Vám za pozornost! Další informace: Dotazy: