Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most +420 476 706 696 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.03 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
ZPŮSOBY VAŘENÍ 1 září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130101
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Pečení – rozdělení, způsoby
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ostatní tepelné úpravy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
DUŠENÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130105
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Složitá obsluha fondue
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Zařízení na pečení a smažení
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Skopové maso - charakteristika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětTechnologie přípravy pokrmů Tematický okruhZákladní tepelné úpravy Ročník1.-2. ročník Jméno autoraIng. Roman Sejval Období tvorby DUMčerven 2012 Označení DUMVY_32_INOVACE_14RS_Základní tepelné úpravy 2 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače se základními tepelnými úpravami a s jejich použití m v kuchyni.

PEČENÍ Je tepelná úprava, kdy na potravinu částečně působí horký vzduch i horký tuk. Teplota °C nebo až 250°C. DRUHY PEČENÍ: v troubě (klasická, horkovzdušná, pec na pizzu 320°C…), na pánvi, na roštu, na rožni, konvektomat, v římském hrnci, v alobalu, folii, pečení pod krustou… pečeme vždy v předehřáté troubě upečené maso necháme 3-5 min odležet, maso se stáhne a zadrží v sobě šťávu pokrmy pečeme přikryté i nepřikryté „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

GRILOVÁNÍ Je tepelná úprava, kdy se surovina opéká nad horkým vzduchem (může dojít i k přímému kontaktu s topným tělesem). GRILOVÁNÍ: na roštu, na rožni, na lávových kamenech, na kameni, kontaktní gril, grilovací deska, gril na gyros… Teplota: °C a více „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

ZADĚLÁVÁNÍ Zadělávání je tepelná úprava, kdy se surovina nejprve uvaří ve vývaru a poté se tento vývar zahustí ( jíška, zásmažka, opražená mouka, smetana, žloutky…) velmi šetrná úprava, často se používá v dietním stravování příklad: zadělávané telecí maso na mrkvi „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

RESTOVÁNÍ – OPÉKÁNÍ Je tepelná úprava, kdy se surovina zprudka opeče na rozpáleném tuku. na povrchu se srazí bílkovina, která zamezí vytékání šťávy maso solíme až po orestování suroviny (jinak se nevytvoří kůrka) restovaná zelenina, uzenina, ořechy… při restování surovina zvýrazní svoji chuť a aroma (ořechy, semínka) „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

GRATINOVÁNÍ Je tepelná úprava, kdy se surovina zprudka zapeče v troubě ( salamandru ). používají se speciální omáčky, sýry, krusty… vhodné na maso, zeleninu, polévky, dezerty… Teplota až 300°C. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA