1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec Regionální stálá.
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Základní škola Masarykova Čáslav,
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Role Úřadu Regionální rady
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Podpora krajského akčního plánování
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE IROP, OP VVV, PA/ŠAP Kristýna Žižková
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
Aktuální informace o stavu
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Jiří Hrubý, MÍSTOPŘEDSEDA KS NS MAS ČR JMK , RSK - Brno
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Aktuální informace o stavu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP 4) Prezentace strategie ITI 5) Různé

2 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam Schválený RAP Pk na minulém jednání RSK Pk dne byl na základě požadavků MMR aktualizován k datu K aktualizaci došlo v oblasti silničních projektů financovaných z IROP Předmětem aktualizace RAP Pk bylo: –Příloha RAP Pk: Seznam projektů financovaných z IROP –Aktualizovaná část finančního plánu RAP Pk v položce SC 1.1. IROP –Objem finančních prostředků z ESI fondů pro projekty silnic po aktualizaci činí 1,85 mld. Kč Per rollam bylo ze strany RSK odsouhlaseno následující stanovisko: RSK Pk schvaluje aktualizaci RAP Pk v oblasti silničních projektů dle zaslaných materiálů.

3 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP MŠMT vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí o zpracování místních akčních plánů vzdělávání (MAP) MAP bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnuje oblasti včasné péče, předškolního a základního vzdělávání, zájmového a neformálního vzdělávání. MAPy musí být zpracovány pro území správního obvodu obce s rozšířenou působností, se zohledněním spádovosti škol, případně spojené území 2 ORP Dle výzvy MŠMT musí RSK schválit –Územní rozdělení MAP, tak aby nedocházelo k překryvu nebo naopak „bílým“ místům –Konkrétního žadatele projektu MAP

4 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP V průběhu 09-10/2015 proběhla jednání s ORP v území Pardubického kraje a dalšími subjekty, které se budou podílet na tvorbě MAP. Z uvedených jednání vzešel návrh územního rozdělení a specifikace žadatelů Dne proběhlo jednání PS Vzdělávání, která projednala územní rozdělení MAP v Pardubickém kraji a doporučuje: PS Vzdělávání doporučuje RSK Pk schválit návrh územního členění Pardubického kraje pro projekty MAP včetně stanovení příslušných žadatelů.

5 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP Obec s rozšířenou působností Území dopadu MAP – výčet jednotlivých obcí na území správního obvodu obce s rozšířenou působností, popř. při uplatnění výjimky dle Postupů MAP. Žadatel Česká Třebová a Ústí nad Orlicí Celá ORP MAS ORLICKO, z.s. Celá ORP HlinskoCelá ORPMAS Hlinecko, z.s. HoliceCelá ORPMAS Holicko o.p.s. ChrudimCelá ORP + obec ŘepníkyMěsto Luže Králíky a Žamberk Celá ORP MAS ORLICKO, z.s. Celá ORP LanškrounCelá ORPMěsto Lanškroun LitomyšlCelá ORPMěsto Litomyšl Moravská TřebováCelá ORPMAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. PardubiceCelá ORPStatutární město Pardubice PoličkaCelá ORP + obec RohoznáMAS POLIČSKO z.s. PřeloučCelá ORPMAS Železnohorský region, z.s. SvitavyCelá ORP bez obce RohoznáMAS Svitava, z.s. Vysoké MýtoCelá ORP bez obce ŘepníkyMAS NAD ORLICÍ o.p.s.

6 5) Různé Databáze –Nyní probíhá automatizované rozesílání výzev k aktualizaci, neboť v tomto období docházelo k hlavnímu zadávání projektů ze strany obcí a dalších subjektů. V průběhu prosince 2015 bude podána žádost o financování projektu Regionální stálé konference Pardubického kraje Dne proběhne jednání NSK Další jednání RSK proběhne podle potřeby v první polovině roku 2016

Děkuji za pozornost