Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Brno, Hotel Myslivna, 6.11.2014 Novinky z evropské legislativy v roce 2014 David Póč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Těžební unie Česká republika
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Příprava nové dopravní politiky ČR
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Základní problémy přípravy a provozu bioplynových stanic v ČR CZ Biom – České sdružení pro biomasu Ing. Tomáš Dvořáček Bioprofit s.r.o.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
IFA Česká republika 1 Návrh Evropské komise na revizi Směrnice 2003/49/EC o společném systému zdanění úroků a licenčních poplatků Lenka Fialková 13. prosince.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Evropa: Hospodářství a průmysl
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Hospodářství.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
1 Setkání těžařů TU – Frymburk Petr Rambousek, Česká geologická služba Mezinárodní akce a projekty na podporu Evropské surovinové iniciativy.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Tábor, 9. – Novinky z evropské legislativy (2. kvartál 2011) David Póč.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
V Českých Budějovicích, únor 2017
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
FILOSOFIE A PROCES INTEGROVANÉHO POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Vyhodnocení měření kvality ovzduší v Jihlavě
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Národní program snižování emisí České republiky
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
Setkání těžařů Seč, Hotel Jezerka,
Doprava a kvalita ovzduší v Brně „Umíme ji ovlivnit?“
Cornwall Peer Review visit
Revize BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍM ODPADEM – shrnutí procesu
Setkání těžařů Mikulov, Hotel Galant,
Setkání těžařů Seč, Hotel Jezerka,
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Brno, Hotel Myslivna, Novinky z evropské legislativy v roce 2014 David Póč

Problematika limitů NOx V červnu 2014 zahájila Vědecká komise k limitům vystavení vlivů v pracovním prostředí EK (The Scientific Committee on Occupational Exposure Limits (SCOEL)) přípravu na zásadních změnách týkajících se limitů vystavení (occupational exposure limits (OEL)) pro (NO2) a NO Aktuální návrh počítá pro NO2 s hodnotou 0.5 ppm (průměrná míra pro pracovní dobu osm hodin) a 1 ppm (krátkodobé vystavení v délce 15 min) a pro NO hodnotu 2 ppm (průměrná míra pro pracovní dobu osm hodin). Radikální snížení současné míry/hodnot v mnoha členských státech Rizika pro těžbu uhlí a dalších surovin + používání zařízení v dalších provozech Problematika měření hodnot – snížení hodnot bude vytvářet velký tlak na zpřesněné měřících přístrojů/metod V případě přijetí je zde předpokládaná ztráta těžebního průmyslu včetně vlivu na zaměstnanost ad. Doplněno o aktuální přípravu na novelizaci celkových limitů polutantů v ovzduší „On the reduction of national emissions of certain atmospheric pollutants and amending Directive 2003/35/EC“

Problematika limitů Nox (2)

Aktuální trendy - resource efficiency Evropská komise v 07/2014 publikovala poziční dokument „Toward a circular economy: A zero waste programme for Europe” (COM (2014) 398 final)“ – vazba na celkový dlouhodobý program efektivního využívání zdrojů v EU (podpora recyklací ad.) V tomto dokumentu deklarovala EK, že chce zvýšit efektivitu využívání zdrojů v EU o 30% a to na hlavním indikátoru HDP/spotřeba nerostných zdrojů, tj. docházelo by k tlaku na co největší recyklace, produkty z recyklací, high-tech stavby vyžadující masivní technologické investice Zvýhodňování dovozu, kde se předpokládá, že výsledné produkty mají zhruba stejnou míru zapojení nerostných surovin a to bez ohledu na kvalitu, tj. technologie, přesnou strukturu výsledného produktu ad. Může mít zásadní dopady na sektory jako je těžební průmysl Může být velice kontraproduktivní, kdy na základě prosté masy mohou být penalizováni evropští producenti nerostných surovin zaměřující se na udržitelnost, environmentální postupy ad.

Děkuji za pozornost! Těžební unie Slavíčkova 827/1a Brno Česká republika