Snímek 1 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
POZNATKY Z ETNOGRAFICKÉHO VÝZKUMU NA ČESKÝCH VYSOKÝCH ŠKOLÁCH JAK VYPADÁ VZDĚLÁVÁNÍ, KTERÉ SE SNAŽÍME ZLEPŠIT? JANA DVOŘÁČKOVÁ (FSS MU) PETR PABIAN (KSV.
E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Celostátní síť pro venkov
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Návrh plánu mentoringu ZŠ Kunratice. Cíle a směr Prost ř ednictvím zavedení udr ž itelného systému mentoringu na škole u č itelé i ž áci dosahují svého.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Vzdělávání pracovníků v oboru právo ve vědě a výzkumu – ano či ne? JUDr. Blanka Vítová, Ph.D., LL.M.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
ANGAŽOVANÉ UČENÍ Hana Horká.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Hodnocení žáků. Zpráva OECD o hodnocení vzdělávání Česká republika 2012: Převládá sumativní hodnocení Velký důraz na známky Žáci jsou často zkoušeni ústně.
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Schola Ludus pro 21. století Iniciativa pro přípravu celonárodního projektu v oblasti „Vzdělávání pro konkurenceschopnost” z prostředků EU Schola Ludus.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
„Programová podpora vstupního hodnocení udržitelné spotřeby a výroby v ČR“ Zkušenosti z programu Ing. Josef Pikálek ENVIROS, s.r.o. Na Rovnosti
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu: VY_ 32_INOVACE_16_V_M_HŠ_.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Jak na akční plán?.
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Presentation Title 1st September 2002
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Snímek 1 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 2 Opisování DOPORUČENO!!! Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 3 Co je cílem referátu? Odpovědi na otázky Frekvence testování Obsah testování Forma Organizace testování Využití výsledků Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 4 Něco o Institutu svazu průmyslu Hledání důvodů malého zájmu o technické obory Shodné otázky zazněly před čtyřmi lety Platforma spolupráce praxe a vysokých škol Boření bariér mezi školou a praxí Vzájemný přenos zkušeností vzdělavatelů mezi školstvím a praxí Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 5 Nutnost učit několikanásobně efektivněji a rychleji Kolikrát ? 10 x Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 6 Některé důvody proč učit 10x efektivněji Na žáky působí mnoho nesrovnatelně zajímavějších informací Množství informací roste geometricku řadou Potřeba dobře naučit i „hloupější” žáky Omezit domácí doučování (sociální handicap) Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 7 Další důvody proč učit 10x efektivněji Rozšíření výuky finanční gramotnost Rozšíření výuky o spolupráci v kolektivu Rozšíření výuky o řízení kolektivu a komunikaci Potřeba vyučovat řízení vlastního času (GTD) Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 8 Co se stane, když nevyučujeme v praxi efektivně? Instruktor potápění Elektrikář Bezpečnost práce Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 9 Co se stane, když nevyučujeme na základní škole efektivně? NIC (podle návrhu rušení 9. tříd) 90% žáků 5-9 tříd je outsidery v matematice Vytváříme kořeny nezájmu o technické obory Bráníme přístupu k solidní obživě (montovny) Likvidujeme tvůrčí potenciál výroby Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 10 Přinesly nebo přinesou potřebné zrychlení nově zavedené technologie ? Internet do škol? E learning? Interaktivní tabule? NE Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 11 Je potřeba zavádět nové technologie do škol? Internet do škol? E learning? Interaktivní tabule? ANO Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 12 Jak vlastně učíme? Známka 4 Zkoušení A ANO Výklad B C Výklad D E Zkoušení C Známka 3 Známka 1 Zkoušení D Výklad F Výklad G H Výklad I J Zkoušení B G J Známka 4 Žák je zkoušen NE ANO NE Žák je zkoušen Žák je zkoušen Žák je zkoušen Výklad A Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 13 Lze učit 10x efektivněji? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 14 Slíbené odpovědi? Odpovědi na otázky Frekvence testování Obsah testování Forma Organizace testování Využití výsledků Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 15 Frekvence testování? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 16 Obsah testování a standardy? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 17 Forma? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 18 Organizace testování? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 19 Využití výsledků? Nevyhověl Zkoušení vstup Výklad doučení Zkoušení 4 Zkoušení 3 Nevyhověl Výklad 4 Nevyhověl Výklad 3 Známka 5 Vypršel čas Známka 5 Známka 4 Vyhověl Nevyhověl Zkoušení 1 Projekt Nevyhověl Výklad 1 Nevyhověl Samostatná práce Známka 3 Vypršel čas Známka 2 Známka 1 Vyhověl Výklad 2 Zkoušení 2 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 20 Co je jedním z cílů snažení ISP? Vytváření efektivních mechanismů a sdíleného prostoru Wikipedie Transformace projektů Zlepšení výuky angličtiny v Horní Dolní, Dolní Horní, Horní Praskačce a Dolní Pohřebačce …. na Zlepšení výuky Angličtiny v 9. Třídách I, II. Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 21 Opisování a efektivní využívání peněz DOPORUČENO!!! Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,

Snímek 22 Děkuji za pozornost Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference “Standardy pro základní vzdělávání a hodnocení výsledků vzdělávání”,