Coco Chanel (19. srpna 1883 - 10. ledna 1971 ). Vlastní jméno: Gabrielle Chanel Francouzská módní návrhářka Klíčová osobnost v oblasti utváření šatníku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

Johnny Cash.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Návrhářka Navrhovat různé obleky Navrhuji módní obleky a elegantní.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Autor: Pokorná Martina
Vytvořila: Kristýna Kořínková
GIOVANNI GABRIELI. VE ZKRATCE  Narodil se v Benátkách v roce 1557 a zemřel v tomtéž městě 12. srpna 1612  Byl to významná italský skladatel a varhaník.
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
Socilog, politolog a ekonom Profesor univerzity v Lausanně.
Název Jiří Orten Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Spisovatelé dětské literatury
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
LION FEUCHTWANGER Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŠELMOVSTVÍ BAREV.
Dámy a Pánové Radi bychom Vám představili firmu ADELINE Street. Tato firma vznikla jako projekt jednotlivých hudebních umělců, kteří jí nejdříve založili.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Společnost na přelomu 19. a 20. století
Emil František Burian
Vytvořila: Dominika Dvořáková
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
PROKLETÍ BÁSNÍCI 3 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
William Shakespeare.
Émile Zola Život Émila Zoly Tvorba Díla – Rougon-Macquartové Zabiják
Karel Čapek.
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Vypracovala: Andrea Vařílková Střední škola pro knihkupce a nakladatelské pracovníky,o.p.s. Brno 2011.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 8.ročník III
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS VY_32_INOVACE_13_ středověká kultura oblékání Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
Vážná (artificiální) hudba 20. století 1. část. Vážná (artificiální) hudba 20. století Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Ernest Heminhway Jana Cihelková, Kateřina Klausová.
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
Vzdělávací oblast:Teoretické vzdělávání Tematická oblast:Realismus ve světové literatuře Název vyučovací oblasti:Představení H. de Balzaca Ročník / obor.
OHMŮV ZÁKON Ohmův zákon vyjadřuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem. Je pojmenován podle svého objevitele Georga Ohma. Zákon říká, pokud.
Tomáš Havlický. Karlova Rodina  Otec: Jan Lucemburský  Matka: Eliška Přemyslovna  Jeho pravé jméno: -Václav IV Eliška Přemislovna Jan Lucemburský.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Jan Neruda - život.
Joseph Haydn.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Název školy: Základní škola Netvořice
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Život v Československu mezi dvěma válkami
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Světoví hudební skladatelé
Název školy: Základní škola Netvořice
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
Karel IV. OTEC VLASTI
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Řekli – 12.
Monako 2. nejm stát Knížectví 4 části Nejmenší daně
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _7.ročník_16
Transkript prezentace:

Coco Chanel (19. srpna ledna 1971 )

Vlastní jméno: Gabrielle Chanel Francouzská módní návrhářka Klíčová osobnost v oblasti utváření šatníku tehdejší moderní ženy Její životní cíl byl, aby se žena v oblečení cítila pohodlně a elegantně zároveň.

Dětství Narozena ve Francii Svatba rodičů v r.1884 Čtyři sourozenci: -Julia a Antoinetta -Alphons a Lucian 1894 smrt matky Ve 12 letech dal otec všechny děti sirotčince Poté se setrou přijata do klášterní školy

Počátky kariéry začala pomáhat tetě v obchodě s oděvy – pověst mimořádně schopné švadleny – zpěv po kavárnách ve městěch Moulins a Vichy Zde získala přezdívku Coco – dušička, miláček Vichy – Coco poznala Etienna Balsana - Stala se jeho milenkou, a tak získala přístup do bohatší společnosti.

Obchody 1910 – zamilovaná do Arthura Capela S jeho pomocí otevřela v Paříži několik ochodů s luxusními klobouky. Později rozšířila na sortiment se sportovním oblečením, které vytvořila přešitím pánských obleků – módní salón v Briatzz – První ucelená kolekce – Malé černé šaty Malé černé šaty byly košilový oděv bez korzetu, svázaný v pase nebo na boku- neměly chybět v žádném šatníku ženy.

Vztahy Coco využívala pomoci a podpory mužů, ale nikdy se neprovdala. Artur Capel, její největší láska, britský diplomat a majitel dolů, v roce 1919 zemřel při autonehodě. Hudební skladatel Igor Stravinskij 2. vévoda z Westminsteru, Hugh Grosvenor Francouzský malíř a žurnalista Paul Iribe. Ruský velkokníže Dmitrij Romanov, který ji věnoval "perly Romanovců„

Chanel No.5 Prostřednictvím Dmitrije Romanova se seznámila s parfumérem Ernestem Beaux z Monte Carla. Vytvořila v roce 1921 klasický parfém Chanel No.5. Tvoří ho 80 složek, z nichž hlavní je jasmín a růže.

Válka Zavřela všechny obchody a salóny. Výjimkou byl jen jeden butik, kde se prodával její parfém. Válku prožila s německým důstojníkem Hansem Güntherem von Dincklage. Kvůli vztahu s Hansem byla podezřelá z kolaborace s nacisty - po osvobození musela jako „zrádkyně“ odejít na devět let do Švýcarska.

Vrchol její kariéry 1954 se vrátila zpět a vytvořila nejtrvalejší a nejznámější typ oděvu - kostým „Chanel“. V této době oblékala známé osobnosti, hvězdy a módní ikony jako je třeba Audrey Hepburn.

Ve 30. letech její podniky měly až zaměstnanců. Byla nejbohatší návrhářkou Francie V té době se jí začalo říkat královna módy. V její dílně vznikaly i mnohé divadelní a filmové kostýmy.

Coco Chanel zemřela 10. ledna 1971 v Paříži. Příčina smrti není známa. Hlavním návrhářem značky Chanel je od té doby Karl Lagerfeld.

Nejznámější c itáty „My, ženy, potřebujeme krásu, aby nás muži milovali, a hloupost, abychom milovaly my je.“ „Pokud chcete být nenahraditelní, musíte být odlišní.“ „Oblékejte se tak, jako by to bylo naposled.“ „Žena, která nenosí parfém, nemá budoucnost.“ „Můj život se mi nelíbil, tak jsem si vymyslela jiný.“ „Muž si může obléci, co chce. Vždy přece zůstane doplňkem ženy.“ „Žena, která si ostříhá vlasy, je připravená na to, změnit celý svět.“ „Nejlepší barva na světě je ta, která vám jde nejlépe k pleti.“

Film V roce 2009 se natočil film Coco Before Chanel Ve filmu je natočen její život, který si těžce vydřela. V hlavní roli je francouzská herečka Audrey Tautou. Film natočila režisérka Anne Fontaine.

Zdroje Obrázky – nevedeli-o-emancipovane-navrharce-coco-chanelhttp:// nevedeli-o-emancipovane-navrharce-coco-chanel modni-ikona-foy-/modni- trendy.aspx?c=A120629_110911_modni-trendy_juphttp://ona.idnes.cz/coco-chanel-milenka-kolaborantka-i- modni-ikona-foy-/modni- trendy.aspx?c=A120629_110911_modni-trendy_jup nesmrtelna-kralovna-mody/ nesmrtelna-kralovna-mody/