Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZOBRAZOVÁNÍ A NORMALIZACE V TECHNICKÉ DOKUMENTACI
Advertisements

Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
TVAROVÉ A ROZMĚROVÉ PARAMETRY V OBRAZOVÉ DOKUMENTACI
Druhy čar. Druhy čar Tloušťky čar Základní typy čar - příklady PLNÁ ČÁRA (tenká, tlustá, velmi tlustá) Velmi tlustá: obrys nešrafovaných konstrukcí.
Zakreslování konstrukcí
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Stavitelství 4 Betonové stropy
1.Cvičení PSII vede ing Jan Mareček Ph.D. LPA311/1
Název operačního programu:
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Digitální učební materiál
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
řešení různých typů šikmých střech
ZOBRAZOVÁNÍ A NORMALIZACE V TECHNICKÉ DOKUMENTACI
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
OZUBENÁ KOLA.
TECHNICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
Zobrazování - základy..
Strojírenství Technické kreslení Řezy tělesem (ST18)
KRESLENÍ PEROVÝCH A KLÍNOVÝCH SPOJŮ
Technické kreslení Řezy a průřezy
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Kreslení ozubených kol - PRAVIDLA ZOBRAZOVÁNÍ
Princip spřažené konstrukce
Podlahy a podlahové konstrukce.
Cíle zobrazení Stavební výkresy – zobrazení prostorové konstrukce stavebního objektu na výkres - do.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
Zakreslování schodišť
Výkres skladby stropních prvků
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
DŘEVĚNÉ LEŠENÍ CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_07
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Druhy čar podle tloušťky
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
KÓTOVÁNÍ určení rozměrů nebo polohy předmětu
Ing. Renata Segmüllerová
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Stropní konstrukce – III. část
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Měřítko a orientace výkresů
Technické zobrazování Vypracoval: Lukáš Karlík
Ing. Renata Segmüllerová
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Pravidla pro zobrazování na výkresech
TECHNICKÉ ČINNOSTI , TECHNICKÉ KRESLENÍ
Bednění základového pasu a patky
Technické zobrazování Vypracoval : Lukáš Karlík
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU
Druhy čar podle průběhu
Typy čar VY_32_INOVACE_26_522
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených podhledů

Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do běžných stavebních výkresu – zakreslení schématické. Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do běžných stavebních výkresu – zakreslení schématické. Pro objasnění stropních prvků se kreslí do půdorysu dílčí svislé řezy – sklopené průřezy. Konstrukce se zobrazují také příčným a podélným svislým řezem V podélném řezu myšlená plocha řezu nesmí vést tak, aby byl trám, nosník nebo průvlak zobrazen v podélném řezu, ale aby konstrukce byly zobrazeny v pohledu. Konstrukce stropu se označí odkazem

3 tenká plná čára - sklopený řez

Tlustá plná čára Velmi tlustá plná čára Rozhraní konstrukce a hmot Obrysy konstrukce zobrazené v pohledu Vnější obrys řezu Délkovými kótami se kótují V půdoryse – rozměry konstrukce stropu (trámů atd.) jejich rozmístění, uložení. Ve svislých a sklopených řezech – celková tloušťka stropu a tloušťky jednotlivých částí (nosníku, desky atd.) Výškovými kótami se kótuje Povrch konstrukce stropu, spodní úroveň konstrukce, horní úroveň konstrukce

Zavěšené podhledy jsou vodorovné nenosné konstrukce s estetickými, tepelnými a protipožárními vlastnostmi – zakrývají spodní líc stropní konstrukce V půdorysu se kreslí - schematicky úhlopříčkou Tenká čerchovaná čára se dvěma tečkami Úhlopříčka je vedena přes plochu zavěšeného podhledu s výškovou kótou spodní plochy podhledu. - Obrys podhledu, který má odstup od stěny Tenká čerchovaná čára se dvěma tečkami - osy vodorovných nosných konstrukcí zavěšeného podhledu Tenkou čerchovanou čarou Tlustá plná čára Velmi tlustá plná čára Rozhraní konstrukce a hmot Obrysy konstrukce zobrazené v pohledu Vnější obrys řezu Ve svislém řezu se kreslí

+ Schématický půdorys +2,950 VÝKRES 135

PŮDORYS SVISLÝ ŘEZ

Velmi tlustou plnou čarou Tlustou plnou čarou Byl zobrazen v pohledu Trámem, nosníkem nebo průvlakem v podélném řezu Samostatně nebo se zakreslují do běžných stavebních výkresů

Tenko čerchovanou čarou Výškovou kótu spodní plochu podhledu Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha ISBN Archiv autora Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha ISBN Archiv autora Schematicky úhlopříčkou tenkou čerchovanou čarou se dvěma tečkami