Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného řezu.

2 Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do výkresu objektu pozemních staveb. Strop je vodorovná konstrukce Vodorovné konstrukce se kreslí samostatně nebo se zakreslují do výkresu objektu pozemních staveb. V půdorysu se stropní konstrukce zakreslují nad plochou myšleného řezu doplněné sklopnými řezy Sklopený průřez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce se základními rozměry. V půdorysu se stropní konstrukce zakreslují nad plochou myšleného řezu doplněné sklopnými řezy Sklopený průřez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce se základními rozměry. Schematické zobrazení i sklopné řezy se kreslí jen na část půdorysu Schématické zobrazení vyjadřuje umístnění konstrukce a tvar spodního líce stropní konstrukce ( podhledu) Schematické zobrazení i sklopné řezy se kreslí jen na část půdorysu Schématické zobrazení vyjadřuje umístnění konstrukce a tvar spodního líce stropní konstrukce ( podhledu) Ve svislém řezu se stropní konstrukce zobrazují podle skutečné úpravy

3 3 tenká plná čára - sklopený řez

4 tlustá plná čára Velmi tlustá plná čára Rozhraní konstrukce a hmot Obrysy konstrukce zobrazené v pohledu Vnější obrys řezu PŘÍČNÝ ŘEZ A-A a – dřevěné trámy, b - záklop, c – násyp, d – polštář, e – hrubá podlaha, f – palubová podlaha, g – lišta záklopu.

5 PODÉLNÝ ŘEZ B - B

6 Osy nosníků, trámů a průvlaků se v půdoryse kreslí tenkou čerchovanou čarou. Hrany nosníků, trámů a průvlaků se v půdoryse kreslí tlustá čerchovaná čára Ve svislém řezu kreslíme vnější obrys stropní konstrukce velmi tlustou plnou čarou. Sklopený řez kreslíme tenkou plnou čarou Sklopený řez zobrazuje v základních rysech skladbu a polohu konstrukce a základní rozměry Rozhraní konstrukce a hmot kreslíme tlustou plnou čarou.

7 Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha 1991. Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha 1994. ISBN 80-85427-49- 4. Archiv autora Použité zdroje: Odborné kreslení pro 2. ročník středních odborných učilišť, Miroslav Studený, Dr. Pavel Kačena, SNTL, Praha 1991. Odborné kreslení pro 2. ročník učebního oboru Tesař, PaedDr. Pavel Kačena – Ing. Miroslav Šulc, INFORMATORIUM, Praha 1994. ISBN 80-85427-49- 4. Archiv autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného."

Podobné prezentace


Reklamy Google