Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Sociální politika státu N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář „Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál?“ Poslanecká sněmovna parlamentu ČR.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Obecné souvislosti v sociálním zabezpečení Mirka Wildmannová.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Daň z příjmů fyzických osob 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 29.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Daň z nabytí nemovitých věcí
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Finanční účetnictví RADNICE
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Správa sociálního zabezpečení
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Zákon o sociálním podnikání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Správa sociálního zabezpečení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Katedra veřejné ekonomie
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Energetický management
Základy účetnictví změny rozvahových položek
zpracovaný v rámci projektu
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Tisková konference ČMKOS
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
ministr práce a sociálních věcí
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická

Odbor ekonomický Odbor analýz a statistik Odbor programového financování Správce rozpočtu MPSV/Kapitoly Správce programů

Odbor ekonomický - hlavní úkoly: Státní závěrečný účet kapitoly 313 a Finanční vypořádání se státním rozpočtem za rok 2013 Aktualizace střednědobého výhledu, návrh rozpočtu kapitoly na rok 2015 Implementace nového účetního a ekonomického systému od 1. ledna 2014

Odbor analýz a statistik – hlavní úkoly: Příprava podkladů pro úpravy minimální mzdy Zpracování návrhu pro zvýšení životního a existenčního minima Analýzy vývoje příjmů a výdajů domácností ČR Zajištění rezortních statistických zjišťování v oblasti sociálních služeb, sociálně-právní ochrany dětí, výkonu sociální práce a gesce za IS o průměrném výdělku Příprava údajů a informací o sociální ochraně v ČR do jednotného evropského systému ESSPROS

Odbor programového financování - hlavní úkoly: evidence investičních akcí organizačních složek státu resortu MPSV v informačním systému EDS/SMVS a správa systému EDS/SMVS za kapitolu finanční řízení investičních dotací zejména do sociální oblasti financovaných ze zdrojů EU, státního rozpočtu a Programu švýcarsko-české spolupráce sběr a analytické zpracování stavebně technických podkladů pro potřeby programového financování správa informačního systému Centrálního registru administrativních budov resortu MPSV

Legislativa zákon č. 218/2000 Sb., rozpočtová pravidla zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví vyhláška č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu

Příkazce operaceSprávce rozpočtu Hlavní účetní Systém finanční kontroly

Příkazce operace: do 7,5 mil. Kč – ředitelé odborů nad 7,5 mil. Kč náměstek/vrchní ředitel určení příkazci pro vybrané druhy výdajů – např. EU projekty, dotace

Minimální mzda Základní právní úprava je stanovena zákoníkem práce (zákon č. 262/2006 Sb.) Výši a podmínky pro poskytování minimální mzdy upravuje nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě Poslední úprava minimální mzdy provedena od 1. srpna 2013 Základní sazba minimální mzdy činí Kč za měsíc nebo 50,60 Kč za hodinu Sazba minimální mzdy pro zaměstnance s invalidním důchodem činí Kč za měsíc nebo 48,10 Kč za hodinu

Minimální mzda v Programovém prohlášení Vlády ČR „Vláda zvýší minimální mzdu po projednání se sociálními partnery tak, aby zajišťovala důstojný život zaměstnanců nezávislý na sociálních dávkách. Její úroveň bude dostatečně motivační a měla by se postupně s ohledem na ekonomické a sociální souvislosti přiblížit 40 % průměrné mzdy.“ Podíl minimální mzdy k průměrné mzdě činí v současnosti 33,8% Minimální mzda v Plánu a Výhledu legislativních prací vlády 2014 až 2017 MPSV předloží každoročně do konce října po projednání se sociálními partnery v Radě hospodářské a sociální dohody ČR návrh na úpravu minimální mzdy Vládě ČR K dosažení cíle by se měla minimální mzda ročně zvyšovat o cca 600 – 700 Kč

Životní a existenční minimum Upraveno zákonem č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu, v platném znění. Částky životního a existenčního minima platné od 1. ledna 2012 v Kč za měsíc pro jednotlivce3 410 pro první osobu v domácnosti3 140 pro druhou a další osobu v domácnosti, která není nezaopatřeným dítětem2 830 pro nezaopatřené dítě ve věku - do 6 let až 15 let až 26 let (nezaopatřené)2 450 Částka existenčního minima v Kč za měsíc existenční minimum Životní minimum je součtem všech částek životního minima jednotlivých členů domácnosti. Od roku 2007 nezahrnuje nezbytné náklady na bydlení, vzhledem k jejich velké diferenciaci. Ochrana v oblasti bydlení je řešena v rámci systému dávek státní sociální podpory poskytováním příspěvku na bydlení a v systému dávek pomoci v hmotné nouzi doplatkem na bydlení.

Valorizace životního a existenčního minima Částky životního a existenčního minima může vláda zvýšit od 1. ledna podle skutečného vývoje spotřebitelských cen, pokud nárůst nákladů na výživu a na ostatní základní osobní potřeby přesáhne ve stanoveném rozhodném období 5 %. Za mimořádných okolností je může zvýšit také mimo termín pravidelné valorizace. Životní a existenční minimum bude po naplnění valorizační podmínky s největší pravděpodobností valorizováno nařízením vlády od 1. ledna Po zvýšení o 5,8 % (nyní předpokládaném pro zachování reálné úrovně částek), by například u jednotlivce částka životního minima vzrostla o 200 Kč na Kč. U čtyřčlenné úplné rodiny s dětmi např. ve věku 8 a 16 let by došlo ke zvýšení o 600 Kč z Kč na Kč. Zvýšení životního a existenčního minima se projeví zejména v oblasti dávek pomoci v hmotné nouzi a u dávek státní sociální podpory.

Děkuji za pozornost Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce ekonomická, Na Poříčním právu 1, Praha 2 tel: , fax: ,