14.5.2014Energetický seminář ČEZ - prodej Praha. 1) Náhled HK ČR na energetiku ČR. HK ČR považuje energetiku za jeden z nejdůležitějších rezortů našeho.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žofínské fórum Plyn – důležitá součást energetického mixu ČR 27. října 2015.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
1 „Fungování energetických trhů v ČR a EU“ Teplárenství v ČR: možnosti a překážky dalšího rozvoje Miroslav Krejčů.
Vliv energetiky na životní prostředí regionů Pavel Zámyslický Odbor energetiky a ochrany klimatu Regionální energetické fórum Ústí nad Labem,
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Netradiční zdroje elektrické energie
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Specifické otázky společenské podpory početných rodin (Josef Zeman, Národní centrum pro rodinu) Cílem systému podpory rodin je udržení a postupný nárůst.
Výroba elektrické energie - obecná část
REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Snížení nákladů na vytápění budov
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Příspěvek na konferenci
Makroekonomie E 7 - otázky.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Praha bezpečně on-line Internetová (Kybernetická) bezpečnost
RIZIKO.
Vykazování postupu nebo stavu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Obec Pstruží pro občany
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Nová Zelená úsporám - podpora obnovitelných zdrojů energie a úspor energie Infotherma Ostrava 22. ledna 2018 Ing. Lukáš Minařík Odbor energetiky a.
Energetický management
Seminář k tématice: Nevyjmenované zdroje a odpojování od CZT
RIZIKO.
Školení – představitelé příspěvkových organizací
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Energetický management budov
Transkript prezentace:

Energetický seminář ČEZ - prodej Praha

1) Náhled HK ČR na energetiku ČR. HK ČR považuje energetiku za jeden z nejdůležitějších rezortů našeho hospodářství. Energetika přímo ovlivňuje jak ekonomiku naší země, tak i životní úroveň obyvatel. HK ČR vědoma si důležitosti tohoto rezortu, ustavila v roce 2007 svoji energetickou sekci.

Na energetiku jsou koncovými odběrateli kladeny především následující požadavky: Kvalita, dostupnost a bezpečnost dodávek energie Cenová dostupnost energie Vliv na životní prostředí Státní bezpečnost

2) Dopady cen energie do podnikatelského prostředí. Kromě dalších požadavků na energie je jejich cenová dostupnost jedním z nejdůležitějších ukazatelů a požadavků. Díky přetrvávající nekoncepčnosti a nesystémovosti, dochází ke značným názorovým a legislativním výkyvům, které se negativně odráží v cenách energie. Mohu zde jmenovat problěmatiku průměrné podpory OZE, otázka dalšího využívání PEZ, emisní povolenky, jaderná energetika a její možný rozvoj a další. Tím dochází ke snížení konkurenceschopnosti našich firem.

Pro názornost uvádím několik zajímavých grafů, ze kterých je patrno, jaké postavení naše energetika z pohledu cen energie má v rámci EU. Zdroj: SVSE

Velmi názorný příklad našeho nesystémového postupu v případě podpory OZE- fotovoltaických elektráren, je možné spatřit na následujícím grafu. Energeticky intenzivní průmysl Zdroj: SVSE

Zatížení domácností v ČR cenami energie v letech 2008 až 2012 ukazuje následující graf: EU CZ č.3 Zdroj: SVSE

Z uvedené prezentace vyplývá, že v ČR jsou pro průmysl jedny z nejvyšších celkových cen elektřiny v rámci EU. Obdobně je tomu i u cen pro obyvatelstvo ve skupině států s nižší kupní silou obyvatel. Toto zdražení cen způsobuje především vysoká regulovaná složka elektřiny.

3) Koncepce dalšího vývoje energetiky v ČR HK ČR považuje koncepčnost naší energetiky za velmi významný prvek. Za koncepčnost prezentovanou v SEK z roku 2004, nám byla vyslovena pochvala Mezinárodní energetickou agenturou. Stávající stav je však dle názoru HK ČR nevyhovující a přes snahy několika vlád ČR se SEK nepodařilo aktualizovat. Kromě nutnosti její aktualizace, jsme přesvědčeni, že SEK musí mít formu zákona. Je nepředstavitelné, že současný stav umožňuje vládě ČR tuto koncepci měnit třeba i v průběhu volebního období.

V současné chaotické době si můžeme klást otázku, zda je vůbec možné takovou koncepci vytvořit. Je pravdou, že to nejtěžší na energetické koncepci je stanovit předpokládané spotřeby energie, zejména v horizontu 10 a více let. Vše ostatní je pouze politickým zadáním vlády ČR a šikovným softwarem. Další prodlužování schválení ASEK Vládou ČR nám může v budoucnosti způsobit fatální problémy.

Z důvodu značného množství interních a externích vlivů by SEK měla obsahovat především základní cíle a požadavky na naši energetiku. Měla by umožňovat operativně reagovat na vznikající stavy a naznačovat variantní řešení. Rozhodně by se měla zabývat i možným, principiálním řešením krizových stavů v oblasti energetické bilance.

Jak dál v již probíhajících procesech legislativního charakteru? Nadále podporovat úspory energií a to především cestou podpory inovací a výzkumu. Zajistit návrat k lisabonské strategii a zajistit další upevňování konkurenceschopnosti našeho průmyslu.

Energetika je veřejnou službou a jako taková by měla napomáhat ke zvyšování životní úrovně obyvatelstva a rozvoji podnikání a ne je snižovat.

Je nutné nadále prohlubovat úzkou spolupráci mezi členskými zeměmi EU. Přijímaná opatření jednou zemí nesmí způsobovat problémy ostatním členům EU. Jako názorný příklad mohu uvést neúměrnou podporu OZE v sousedním Německu. Mohutná výstavba větrných elektráren, nezajištěnost přenosové kapacity a negativní vliv na naší přenosovou soustavu.

Tolik diskutované podpory OZE by měly být prioritně orientovány do výzkumu, s cílem dosažení konkurenceschopnosti OZE oproti ostatním energetickým komoditám.

Jaderná energetika a teplárenství jsou neoddělitelnou součástí naší energetiky a je potřeba k nim přistupovat velmi odpovědně, s ohledem na energetické potřeby našeho státu. Výstavba dalších jaderných bloků je velmi nákladná a časově zdlouhavá záležitost. Obejdeme se bez nich po roce 2030?

Energetické využívání odpadu je záležitostí, kterou bude v dalších letech potřeba také řešit, a to především s využitím systému CZT. Stávající systém skládkování je neefektivní a ohrožující životní prostředí.

Před naší energetikou stojí do budoucích let mnoho náročných úkolů. Chci věřit, že vláda ČR bude k jejich splnění přispívat velmi zodpovědně, a že tak zajistí vytvoření dobrých podmínek pro další růst životní úrovně v ČR. HK ČR je připravena se na plnění těchto úkolů podílet.

Zpracoval Ing. Václav Hrabák Předseda energetické sekce HK ČR mobil Děkuji za pozornost