Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha 9 8. 3. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Advertisements

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Úvod do předmětu Technologie
Informační systém hotelu
Hospodářský zeměpis ve výuce oboru Podnikání. Obecný cíl výuky předmětu: formování geografického myšlení porozumění hospodářství v jeho územních souvislostech.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
NOVÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRO VŠECHNY ŽÁKY UČEBNÍCH OBORŮ Závěrečná konference,
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
1 HK ČR, Praha SPOLUPRÁCE SE VZDĚLAVATELI Z POHLEDU ZAMĚSTNAVATELŮ Kurikulum S Praha.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
SOŠ a SOU Kladno nám. Edvarda Beneše Kladno Telefon: 312 278 041
JEDNOTNÉ ZKOUŠKY PRO ŽÁKY SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Romana Jezberová – metodička tvorby JZZZ Konference IPn NZZ_2.
Milan Chylík, Praha, 17. února 2015
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Vzdělávání dospělých na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě Ing. Jaromír Farský.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Certifikované školy v roce 2014: platnost certifikátu 3 roky Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most Střední škola společného stravování, Ostrava.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
VYUŽÍVÁNÍ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ PRO ŽÁKY SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Holečkova 4, Praha.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.07 Ročník1. ročník.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní Kulatý stůl, MŠMT,
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Nová závěrečná zkouška Komentář
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Hlavní manažér SP Kvalita I
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
VYUŽÍVÁNÍ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ PRO ŽÁKY SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Holečkova 4, Praha.
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Transkript prezentace:

Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha

Obsah prezentace  Historie tvorby NZZ pro obor Pekař  Autorský tým  Specifikace zadání NZZ

Historie tvorby JZZZ Pekař  Zapojení do projektu jako autorská škola v roce 2005 (v projektu Kvalita I)  Tehdy se tvořila jednotná zadání pro 19 oborů v rámci soustavy oborů  První ověřování - v roce 2006  Externí editor od roku 2010  V autorském týmu pracovalo celkem 5 středních škol

Autorský tým – zapojené školy  2005 – 2009 Střední škola potravinářská, SMIŘICE Střední škola hospodářská FRÝDLANT Střední škola hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ  2010 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ SOU gastronomie a podnikání PRAHA 9  2011 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ Střední škola potravinářská a služeb Charbulova BRNO

Specifikace a vývoj zadání  SOP: pouze v roce 2005, následující roky byla SOP nahrazena jiným výstupem žáků ve třetím ročníku v rámci závěrečné klasifikace  Písemná zkouška: stanoveno 5 témat, která prověřují znalosti z odborných předmětů  Technologie  Stroje  Suroviny  Výpočet podle normy  Cizí jazyk (v roce 2005 pouze překlad slovíček, později prověřování formou jednoduchých rozhovorů na téma oborových znalostí)

 Praktická zkouška zadána jsou 3 témata, jedno si žák volí 2 části:  Samostatná práce – vylosovaný pekařský výrobek ve stanoveném množství  Týmová práce – zhotovení chleba a běžného pečiva (např. rohlíků, pletýnek apod.) – množství určí škola podle podmínek, které má, a také v souvislosti s odbytem hotových výrobků

 Ústní zkouška  Prověřování znalostí z odborných předmětů  Zadáno 30 témat, která vždy obsahují průřez učivem  Přiřazeny otázky z úvodu do světa práce  Během tvorby témat pro ústní zkoušku se dbalo na zařazování témat směřujících k novým technologiím výroby, změnám v zákonech o potravinách, BOZP, hygienickým požadavkům apod.

Děkuji za pozornost Ing. Ema Baboráková, editor JZZZ Pekař nost