Vyhodnocení analytických a diskusních podkladů z MAS Oldřich Čepelka a Stanislav Jäger, Tima Liberec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ)
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Meziobecní spolupráce dobrovolných svazků obcí – moderní fenomén rozvoje veřejné správy pro 21. století Projekt Center společných služeb (CSS) realizovaný.
Dokument KAP MSK - obsah
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Pozemkové úpravy.
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Představení projektu.
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
kam vlastně směřujeme ??? 
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Úvodní informace o Fondu malých projektů
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Nabízené služby společnosti
dostupné bydlení z pohledu měst a obcí
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
Transkript prezentace:

Vyhodnocení analytických a diskusních podkladů z MAS Oldřich Čepelka a Stanislav Jäger, Tima Liberec

Co je účelem této práce?  Na základě informací ze všech zúčastněných MAS navrhnout, které tematické okruhy by měly být doplněny do jejich SCLLD.  Tomu neslouží jen dokumentace od vás, ale i kulaté stoly, zvláštní dotazování Univerzity Palackého a další zdroje informací.

Co zjišťujeme?  Cílem je soustředit informace k těmto bodům: a) témata spolupráce obcí a jejich priority b) popis tématu a zdůvodnění jeho výběru c) cíle navržené pro danou tematickou oblast (pokud jsou) d) dílčí aktivity, které ji naplňují e) témata spolupráce MAS s obcemi f) největší nebo nejčastější problémy obcí při výkonu veřejné správy  Tyto informace se zpracovávají a vyhodnotí jako celek, za celou ČR. Nejde nám tu o to, co která MAS sděluje nebo potřebuje, ale jak to vypadá celostátně a co by se mohlo navrhnout pro všechny MAS, dokonce i pro ty, které se projektu neúčastní.

Jak pracujeme?  Které vstupní dokumenty zpracováváme? A. Výběr témat… - (zpracované úkoly č. 1 a 2 oběžníku č. 3 = PO-3.1, PO-3.2) B. Kvantitativní výzkum - (PO-5.2) C. Monitoring problémových aspektů výkonu VS - (PO-7.1)  Cílem je soustředit informace k těmto bodům: a) témata spolupráce obcí a jejich priority b) popis tématu a zdůvodnění jeho výběru c) cíle navržené pro danou tematickou oblast d) dílčí aktivity, které naplňují dané téma e) témata spolupráce MAS s obcemi f) největší nebo nejčastější problémy obcí při výkonu veřejné správy

Co se děje nyní?  Průběžně se zpracovává.  Jde celkem o více než 200 dokumentů (souborů).  Stranou zatím zůstávají dosavadní kulaté stoly (bude řešit UPOL).  Dnes zatím výsledky z cca 1/3 (23 ze 72) MAS zúčastněných v projektu a jen pro úlohy a), e) a f).  Výsledky budou dále doplňovány o zjištění v ostatních MAS.

Jaké jsou výsledky? a) témata spolupráce obcí a jejich priority  zpracována data z 23 MAS, tj. 32 % ze 72 MAS Kolikrát uvedeno pořadí: Protipo- vodňová opatření Regionální školství OdpadyDoprava Zaměst- nanost 1. 4x8x2x 6x 2. 2x4x6x2x5x 3. 2x6x4x5x2x 4. 4x0x3x6x1x 5. 5x1x4x2x4x neuvedeno 6x4x 6x5x

Jaké jsou výsledky? a) témata spolupráce obcí a jejich priority  Samozřejmě, mezi MAS jsou velké rozdíly. Tak třeba v 11 MAS z KHK a PAK to vypadalo takto:  1. školství, protipovodňová + zaměstnanost (pro část MAS to je vysoká priorita, pro část žádná priorita!), odpady a doprava (skoro nikde nejsou prvořadé)  Dosavadní shrnutí za Severovýchod a Jihozápad: 1. školství 2. zaměstnanost 3. – 4. protipovodňová opatření + odpady (skoro nikde nejsou prvořadé) 5. doprava

Jaké jsou výsledky? e) témata spolupráce MAS s obcemi Oblast dotací  dotační monitoring  zpracování žádosti o dotace  odborné vedení projektů  realizace veřejných zakázek  administrace projektů

Jaké jsou výsledky? e) témata spolupráce MAS s obcemi Aktivizační a koordinační činnosti  poradenství v rámci mikroregionu a meziobecní spolupráce - koordinace při společných záměrech obcí  budovat místní partnerství,  aktivizace místních partnerů,  zajištění propojenosti služeb spolupracujících subjektů  MAS jako stmelující a koordinující prvek, který umožní výměnu zkušeností jak mezi představiteli jednotlivých obcí, kteří si mohou být vzájemně nápomocni, ale také s dalšími aktéry v území – podnikatelské subjekty, Úřad práce apod.  Společná formulace požadavků a návrhů obcí vůči kraji a dalším institucím  Spolupráce při zpracování rozvojových plánů obcí

Jaké jsou výsledky? e) témata spolupráce MAS s obcemi MAS jako prostředníci v komunikaci  spolupráce s místními subjekty v oblasti realizace společných záměrů,  role facilitátora a moderátora při společenské diskuzi na různá témata  marketing obcí Vzdělávání a osvěta  přenos know-how z jiných regionů

Jaké jsou výsledky? f) největší nebo nejčastější problémy obcí při výkonu veřejné správy  problematika komplexních pozemkových úprav omezuje rozvoj obcí  zdlouhavé zpracování územních plánů obcí  evidence obyvatel: stálé nepřesnosti, trvalý pobyt na ohlašovnách, opatrovnictví  neschopnost obcí zajistit základní infrastrukturu (z finančních důvodů) = vědomé porušování právních předpisů a nařízení (jak ze strany občanů, tak i ze strany obcí)  zdlouhavé a strnulé byrokratické postupy, zvyšující se administrativní zátěž  nepřehledný systém zákonů a nařízení zvláště obecně závazné vyhlášky  obtížné dodržování stanovených lhůt  problémy s veřejnou správou prováděnou obcemi  legislativní nezakotvení povinnosti předat funkci u starosty po ukončení volebního období

Jaké jsou výsledky? f) největší nebo nejčastější problémy obcí při výkonu veřejné správy  náročná realizace a administrace (především velkých projektů)  rozdíly ve vnímání mezi starosty, kteří působí jako uvolnění a úřadu se tak věnují na plný úvazek, a mezi starosty neuvolněnými  nejednotný pohled orgánů státní správy při posuzování ekonomiky a hospodaření obcí (audity a kontroly hospodaření obcí) - odlišná stanoviska KÚ, FÚ a dále v některých případech i ministerstev i dalších institucí, např. SZIF  veřejná správa nemá kapacitu na uspokojování aktivit v oblasti volnočasové, sociální, sportovní a kulturní  nejasný výklad zákonů a jejich interpretace z pohledu jednotlivých úředníků  často se měnící legislativa

Co bude dál  mohl by doplnit SMARV – co, kdy a jak využije