REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Advertisements

Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
PŘEPRAVKY PŘEPRAVKY - přepravní prostředky se stohovacím systémem - patří mezi vratné obaly - kolují mezi výrobci a maloobchodníky - jsou dobře přizpůsobeny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
ZÁKLADY POČÍTAČOVÉ GRAFIKY Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_LENKA_KLOUCKOVA_GRAFIKA_ZAKLADY_GRAFIKY_RASTR_03 Název školyStřední škola.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Flash Robot společnosti Negri Bossi. Negri Bossi se spojila se světem automatizace výrobou 3 osých servořízených robotů, určených pro použití u vstřikovacích.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Master S400 & S500 Nová přenosná třída napájení od Kemppi.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Pasivní bankovní operace -přímé bankovnictví
Technické prostředky v požární ochraně
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Svislé zděné konstrukce
Číselné množiny - přehled
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
pracovní postup keramických stropů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Základní formy prodeje
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Technické prostředky v požární ochraně
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Statické mechanické zkoušky tvrdosti
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
CAN1700R 011 – PARNÍ ČISTIČ STEAM CAPSULE
VY_32_INOVACE_
Opakování 3 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Fyzika 7.ročník ZŠ Tření, Třecí síla Creation IP&RK.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 1_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
AUTONOMNÍ HASÍCÍ SYSTÉMY PROTENG a SAPHIR
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Jednoduché stroje Tercie.
Seminář o stavebním spoření
Transkript prezentace:

REGÁLOVÉ ZAKLADAČE

- jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich pojezdová dráha je vymezena regálovou uličkou ( zvýšení provozních rychlostí, přesnější navádění a snadnější uplatnění automatizačních prvků v řízení)

REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - mají monopolní postavení ve výškových skladech (výška 12m), mají výhody v regálových skladech od výšky 6 m - jsou využívány ve většině automatizovaných skladů

CHARAKTERISTIKA - základem jejich konstrukce je sloup, po němž pojíždí kabina i s manipulantem a s hydraulickým stolem - hydraulický stůl má vysunovací vidlice, které zajišťují ukládaní palety do obou stran - některé druhy regálových zakladačů jsou určeny pro ruční obsluhu regálů ( mají menší výšku asi 6 – 8m ) - zboží v manipulačním balení se ručně ukládá do regálů a opět se z nich vyndává ( pro drobnější druhy zboží s menší frekvencí pohybu )

ČLENĚNÍ ZAKLADAČŮ

1) Podle provozní funkce a)zakladače pro kusové zboží ( ruční obsluha regálů ) b) zakladače pro celopaletovou manipulaci c) zakladače pro dlouhé materiály ( ukládání bez palet )

a) RZ pro kusové zboží - mají nosnosti 320kg - manipulant má zboží uloženo na plošině, nebo na paletě, kterou zakladač nabírá na vidlice - pro usnadnění je ložná plošina opatřena válečky nebo výsuvnou plošinou (menší palety, přepravky) Výhody: zvýšení kapacity skladu, možnost přesouvat větší množství palet Nevýhody: postupně odebírat za sebou z jedné šachty blokového regálu

b) RZ pro celopaletovou manipulaci - jsou konstruovány pro standardní velikost palety 800 x1200 mm i pro palety větších rozměrů - zakladače ukládají palety do regálů na hloubku 1200 mm - umožňuje lepší nabírání palet a jejich ukládání do příhradových regálů

c) RZ pro dlouhé materiály - jsou určeny pro dlouhý materiál, který je ukládán bez palet ( např. trubky, koberce, garnýže)

2) Podle druhu pojezdu a)s pojezdem po kolejnici na zemi b)s pojezdem po regálech

Zakladače s pojezdem po zemi Výhoda: vybudován pevný zaklad pojezdu, který nemá odchylky ani po dlouhodobém používání Nevýhoda: vytvořen „mrtvý" prostor nad úrovní podlahy - nemůže být obsluhován vidlicemi zakladače

Zakladače s pojezdem po regále Výhoda: umožňuje současný provoz vozíků a zakladačů v dané uličce. Masivní konstrukce výškových regálů současně slouží jako nosný prvek pro střechu a opláštění skladu Nevýhoda: narušuje přesné parametry výšky při dlouhodobějším provozu (odklon regálů)

3) Podle konstrukce a)jednosloupové zakladače b)dvousloupové zakladače ( pro větší nosnosti a výšky )

Hlavní výhody skladových regálů s regálovými zakladači maximální využití půdorysné skladovací ploch využitím skladování do výšek okamžitý přístup ke každé paletě dokonalý přehled o zboží a jeho místě ve skladu, jeho spolehlivá ochrana operativní sledování pohybu zboží a zaplnění skladu úspora pracovních sil, bezpečný provoz a hygiena práce možnost obsluhy několika uliček jedním regálovým zakladačem

Odkazy : K.Mičkal, J.Jindra : Mechanizační prostředky chrudim.trade.cz/.../ _262893_1.jpg g

Odkazy : vaci.html 69.jpg