Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.16 Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Liturgický rok.
Advertisements

Průlet liturgickým rokem
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
Velikonoce – jen svátky jara?
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Název Velikonoce, pašijový týden
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Průlet liturgickým rokem
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
JARO.
Velikonoce v Kunovicích
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Tradice Velikonoc.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Jaro Test pro 1.roč. obd.duben. Jaro Test pro 1.roč. obd.duben.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Velikonoce.
1.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
Velikonoce u nás a v jiných zemích
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Autor: Mgr. Radana Marelová
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
VY_32_Inovace_2.3.2 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 8
KALENDÁŘ.
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Zvyky a tradice Čechů.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. třídy. Zopakují měsíce v roce, jarní měsíce, změny v přírodě. Pro společnou i samostatnou práci.

J E NRH O LOK M E Ž E K S Í C A VYLUŠTI K Ř Í Ž OVKU:

leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Zopakuj si měsíce v roce: Které měsíce patří do jara? Březen, za kamna vlezem. První květen deštivý – polím a loukám škodlivý! Duben, ještě tam budem.

20. března je první jarní den ! Je to den jarní rovnodennosti. V tento den trvá noc stejně dlouho jako den. Tedy 12 hodin.

Tomuto období se říká Jaké změny v přírodě pozoruješ? Poznamenej si to. Příroda se probouzí. PŘEDJAŘÍ

Poznej a pojmenuj kyti č ky:

Jarní práce – s čím doma pomáháš? A jarní zábavy. Na které si vzpomeneš?

Co jste si zapamatovali? Na jaře nosíme LEHKÉ oblečení. ANO. Jarní měsíce jsou BŘEZEN, DUBEN, KVĚTEN. VYMYSLI PODOBNÉ PŘÍKLADY! Na jaře JEZDÍME NA KOLE, SKÁČEME PANÁKA.... Jarní měsíce jsou ÚNOR, BŘEZEN, DUBEN. Na jaře je DEN DELŠÍ NEŽ NOC. Na jaře nosíme rolák, šálu a rukavice. Na jaře ptáci PŘILÉTAJÍ Z TEPLÝCH KRAJIN. Na jaře ptáci odlétají do teplých krajin. Na jaře SEJEME SEMÍNKA A SÁZÍME SAZENICE. Na jaře češeme ovoce. Na jaře jezdíme na lyžích, sáňkujeme....

Jarní svátky se jmenují Velikonoce Květná neděle Kristus vjíždí do Jeruzaléma - v kostele se světí kočičky Modré pondělí Šedivé úterý podle látky, která se dávala na oltář v kostele Škaredá středa - také sazometná Jidáš zradil Krista -(neškareď se!)

Velký pátek Bílá sobota Hod Boží velikonoční Ježíš byl ukřižován a zemřel - země se otevře a vydá poklady - nepracuje se na poli, v sadu,… - končí půst, pečou se mazance, a beránci, zdobí se vajíčka, pletou pomlázky - zapálí se svíce – nový život Kristus vstal z mrtvých Zelený čtvrtek Poslední večeře Páně -zvony odlétají do Říma - jí se hlavně zelené potraviny - pečou se „jidáše“

Velikonoční pondělí - koledování s pomlázkou (aby byla děvčata omlazena a zdravá) Veselé Velikonoce !

POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky z galerie Klipart Google/obrázky Vlastní zdroje autora