BIVŠ. - Souhrn všech nástrojů kterými se stát snaží ovlivnit strukturu ekonomiky - S růstem ekonomiky dochází neustále ke změně struktury! - Co je na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Chci čerpat evropské fondy i v dalších letech Praha září, 2010 Radomír Špok Institut pro evropskou politiku
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strukturální politika
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
FONDY EU Programové období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
FONDY EU Předvstupní podpora Programové období 2000 – 2006 a její plnění v ČR.
Regionální politika RP ČR.
Politika hospodářské a sociální soudržnosti Praha listopad, 2013 Radomír Špok Institut pro evropskou politiku
Politika hospodářské a sociální soudržnosti Praha listopad, 2011 Radomír Špok Institut pro evropskou politiku
FONDY EU Programové období
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Úvahy o budoucnosti koheze a teritoriální spolupráci Jan Březina, europoslanec.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
BIVŠ. - Souhrn všech nástrojů kterými se stát snaží ovlivnit strukturu ekonomiky - S růstem ekonomiky dochází neustále ke změně struktury! - Co je na.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika ČR
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strukturální politika
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

BIVŠ

- Souhrn všech nástrojů kterými se stát snaží ovlivnit strukturu ekonomiky - S růstem ekonomiky dochází neustále ke změně struktury! - Co je na MAE úrovni nezbytné, přináší náklady do MIE sféry (U,úpadek odvětví) - Struktura ekonomiky se popisuje: a) Dle sektorů (primární, sekundární, terciární) b) Dle předmětu činnosti (OKEČ) c) Dle velikosti podniků d) Dle regionů

1) VNITŘNÍ – a) ze strany poptávky (spotřebitelské preference, demografické změny, změna disponibilního důchodu, změna životní úrovně aj.) b)ze strany nabídky (inovace) 2) VNĚJŠÍ - změna ER, změna cen surovin na světových trzích, politická rozhodnutí

1) Liberální 2) Intervencionistická Praktická HP: vždy kompromisem mezi tlakem zájmových skupin, deklarovanou orientací vládní HP, dostatkem finančních prostředků => Většinou orientace na velké podniky s významnou váhou v ekonomice

1) PODPORA PORAŽENÝCH - Strukturální změny => sociální napětí - Rozložení změn do delšího časového období - Paradox: zpomalení změn - Náročné na VF 2) VYBÍRÁNÍ VÍTĚZŮ - Podpora odvětví v rozvoji - Překonání bariér růst - V&V - Koho podporovat a koho už ne??? 3) NOVÁ STRATEGIE - Součástí prorůstové politiky, systémová opatření na podporu konkurenceschopnosti ekonomiky

 Zemědělská politika – CAP  Průmyslová  Regionální – strukturální fondy  Dopravní – navazuje na regionální politiku  Podpora MSP Nástroje: daňová zvýhodnění, státní zakázky, dotace, lepší přístup k úvěrům, regulace cen specializované fondy aj.

 Aktivizace zájmových skupin - Boj o dotace a riziko zvyšování korupce  Efektivita politik - Za jakou cenu bylo dosaženo stanovených cílů? (if vůbec dosaženo…)  Podpora poražených - Vysoké náklady na rozpočet a neefektivita  Informační asymetrie mezi poskytovateli a příjemci - Vyhledávání renty

 Snaha zajistit rovnoměrný hospodářský a společenský rozvoj všech členských států a regionů  Cílem zmírnit rozdíly mezi nejbohatšími a nejchudšími regiony/zeměmi EU a zároveň schopnost čelit novým výzvám 21.století  Finance od bohatších k chudým  Čistý plátci/čistý příjemci  Cca 1/3 rozpočtu EU  Hlavním nástroj: Fondy EU (ERDF, ESF, CF)  ČR v rámci fin.rámce může čerpat téměř 27 mld €

 Konvergence (HDP/obyv v PPS do 75% průměru EU v NUTS 2 nebo HND země do 90% průměru EU)  Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost (NUTS 2 nebo NUTS 1 přesahující limitní ukazatele pro bod 1)  Evropská územní spolupráce (přeshraniční spolupráce regionů)

1) Programování 2) Koncentrace 3) Adicionalita 4) Partnerství

Objective 'Regional Competitiveness and Employment' Convergence objective Regions > 75% in EU25) Convergence objective statistically affected regions Objective 'Regional Competitiveness and Employment' Phasing-in regions, "naturally" above 75%

 Kohezní fond Pro země, u nichž HDP< 90% průměru EU (+Řecko,Port., Špan.) Velké investiční projekty  Evropský fond regionálního rozvoje MSP, tvorna pracovních míst, region.aktivity  Evropský sociální fond Proti soc.vyloučení, návrat lidí do prac.činnosti

<50 50 – Nad 125

< 1.48 HU = – – – 3.62 >= 3.62 no data EUR-27 = 2.25

< >= no data EUR-27 = 62.5

 V gesci MMR => NOK  Rozvoj regionů zaměřený na jejich soudržnost a zvyšování konkurenceschopnosti  Nástroj: Strategie regionálního rozvoje  Regionální politika součástí politiky koheze EU!!!  Regiony se dělí dle: a) Regiony soudržnosti (NUTS 2) b) Vyšší samosprávní celky (NUTS 3)

 Prohlubování regionálních disparit  Ústecký a Moravskoslezský kraj x Praha  Venkov x město (podnikání a demografie)  Špatné napojení okrajových regionů na centrum  Špatné životní prostředí 1) Rozvíjející se regiony: Praha a Středočeský kraj, Plzeňský kraj a Jihomoravský kraj 2) Průměrná dynamika rozvoje: Jihočeský, Královehradecký, Pardubický, Vysočina, Zlínský a Liberecký kraj 3) Zaostávající regiony: Karlovarský, Olomoucký, Ústecký a Moravskoslezský kraj.

Silné stránky Slabé stránky  Průmysl  Kvalifikovaná a levná pracovní síla  Nižší úroveň nezam  Vzdělanost  Hustota silniční a železniční sítě  Kulturní dědictví  Praha  Regionální disproporce  Málo fin. prostředků VF  Nízká mobilita prac.síly  Vysídlování venkova  Dopravní obslužnost  Dopravní infrastruktura  Životní prostředí

Příležitosti Ohrožení  Zapojení soukromých zdrojů  Využití divers.regionů  Zlepšení koordinace aktivit veřejné správy  Podpora využití železniční sítě k zlepšení ŽP  Nezvládnutí reg.struktur pro přijímání pomoci z EU  Prohlubování reg.disparit  Pokračující nárůst tranzitní dopravy  Vysídlování venkova  Narůstající deficit ve financování  Nedořešené staré eko zátěže

Aktivní, ekonomicky výkonnou a konkurenceschopnou zemí s kvalitním životním prostředím, která v souladu s principy udržitelného rozvoje dosahuje ve všech základních kritériích standardů Evropské unie a zabezpečuje zvyšování kvality života svých obyvatel  Přičemž se sníží regionální disparity  Bude zajištěn rozvojový potenciál ve všech mikroregionech  Zvýší se podíl aktivní a inovativní populace ve všech regionech

 Nejvíce fin.prostředků lze získat v rámci politiky soudržnosti  Nutné institucionální zabezpečení pro čerpání z fondů EU  Národní strategický referenční rámec (NSRR) => s ohledem na cíle politiky koheze si každá členská země vypracovává své vlastní globální cíle a priority a definuje způsob řízení a koordinace politiky soudržnosti na svém území => operační programy

Celkem 26 OP:  8 tématických (ŽP, Lidské zdroje, Doprava, Podnikání a Inovace, VaV aj.)  7 regionálních  2 pro Prahu (Konkurenceschopnost a Adaptabilita)  9 Evropská územní spolupráce

Národní orgán pro koordinaci (NOK) - v rámci MMR - Vede jednání s EK, připravuje NSRR - Vyhodnocuje průběh čerpání, zpracovává metodiky a manuály Monitorovací výbor NSRR (v rámci MMR) Platební a certifikační orgán (v rámci MF) - Zajišťuje tok prostředků mezi EK a ČR Auditní orgán (v rámci MF) - Odpovídá za provádění auditů dle pravidel EU

 Řídící orgán - Řídí OP, provádí výběr projektů - ministerstva, regionální rady  Zprostředkující subjekt - ŘO deleguje část svých činností - Přímý kontakt s realizátory projektů  Monitorovací výbor - Dohled nad realizací OP  Platební a certifikační orgán - Projekty předfinancovány z rozpočtu - Certifikace OP => žádost o peníze na EK  Auditní orgán