Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r. 2008.  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Jednání koordinačního výboru CSV – Plán aktivit Sítě na rok 2011.
Program rozvoje venkova na období
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Program rozvoje venkova na období
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Představení komory, akce, projekty
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Celostátní síť pro venkov
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Program rozvoje venkova na období Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Ing. Jan Groh, LL.M., MBA Inovace z pohledu PRV III. Venkovská konference v Královéhradeckém kraji.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Celostátní síť pro venkov. Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť je „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Program rozvoje venkova
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Celostátní síť pro venkov
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Celostátní síť pro venkov
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
VODA PRO KAŽDÉHO, PRO ŽIVOU PŮDU A ZDRAVOU KRAJINU!
Transkript prezentace:

Celostátní síť pro venkov

 Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského prostoru.  Přispívá ke konkurenceschopnosti zemědělství, udržitelnému řízení přírodních zdrojů, k opatřením v oblasti klimatu a k vyváženému územnímu rozvoji venkovských oblastí.  Výkonnou činnost CSV od roku 2015 zajišťuje SZIF.

Celostátní síť pro venkov RO Brno NUTS II Jihovýchod Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina

Činnost Sítě  Setkávání s partnery na celorepublikové, krajské a okresní úrovni.  Semináře k dotacím v rámci PRV.  Ukázky dobré praxe, prezentace úspěšných projektů.  Konference k rozvoji venkova a péči o krajinu (pozemkové úpravy, sucho, povodně).  Spolupráce s NS MAS, JMK, KV, vysoké školy, odborné ústavy, Povodí Moravy, zemědělci a další.  Soutěže Vesnice roku – MZE jeden z vyhlašovatelů.

Priority EU dle významu pro PRV ČR P 6 - Podpora sociálního začleňování, snižování chudoby a hospodářského rozvoje ve venkovských oblastech P 2 - Zvýšení konkurenceschopnosti P 4 - Obnova, ochrana a zlepšování ekosystémů závislých na zemědělství a lesnictví P 3 - Podpora organizace potravinového řetězce a řízení rizik P 5 - Podpora účinného využívání zdrojů P 1 - Podpora předávání znalostí a inovací v zemědělství, lesnictví

Rozpočet PRV 2014+

Aktivity Sítě Místní produkty, prodej ze dvora, farmářské slavnosti  Slavnosti plodů Mičovice - Tradiční prezentace ovocnářské a zemědělské produkce. Soutěže jablko roku, ovocný destilát roku, pekařský a cukrářský výrobek z místních produktů. Jihočeský kraj.  Bramborářské dny v Havlíčkově Brodě – společná expozice KAZV a Kraje Vysočina.  Rozvoj místních tradic, Dny zelí a řemesel – spolupráce se starosty, Moravskoslezský kraj.  Propagace CSV v rámci výročí 150 let pěstování chmele v tršické oblasti - Olomoucký kraj.

Aktivity Sítě TPS SUCHO – Jihomoravský kraj  Konference „Půda, základ udržitelného rozvoje“. Výzkumný ústav vodohospodářský Praha, Výzkumný ústav vodohospodářský Brno, Výzkumný ústav meliorací a půdy, Mendelova univerzita Brno, Masarykova univerzita Brno, Fakulta stavební VUT Brno.  Monitoring sucha rok 2012, 2013 – odborný projekt (poprvé se spolupracovalo se zemědělskými subjekty, aktuální data ekonomických dopadů sucha 2012).

Aktivity Sítě 2015 – I. pololetí  Školení DOTACE JŽ  Exkurze pro střední školy se zemědělským zaměřením  Exkurze do Rakouska – metoda LEADER  Setkání partnerů Sítě v Jihomoravském kraji a Kraji Vysočina.

Aktivity Sítě 2015 – II. pololetí  Semináře k PRV – I. kolo  Semináře k pozemkovým úpravám v 5ti regionech  Celostátní konference „Možnosti trvale udržitelného zemědělského hospodaření v aridních oblastech“  Exkurze pro základní školy v Kraji Vysočina  Bramborářské dny v Havlíčkově Brodě  Workshop „Učíme se spolupracovat“ v Jihomoravském kraji a Kraji vysočina

Aktivity Sítě 2016  Semináře k JŽ, PRV, PÚ  Školství - exkurze pro základní školy; LPIS pro střední školy  Odborné studie, prezentace výsledků. Závlahové systémy jižní Moravy. Udržitelné zemědělské hospodaření v ochranných pásmech vodárenských nádrží.  Podpora místních i regionálních producentů a jejich výrobků.  Workshop učíme se spolupracovat.  Setkávání.

Celostátní síť pro venkov Děkuji za pozornost Kontakty: Ing. Dagmar Adámková Koordinátor Celostátní sítě pro venkov Jihomoravský kraj a Kraj vysočina T: