Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ PRŮMYSLOVÁ ZÓNA – PÍSEK
Advertisements

Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
ROP – možnosti pro cestovní ruch
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Centrum Služeb Budějovická Tisková konference,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Připravily: Romana Velflová Jana Zábrodská Týmová práce na předmět 3MA382 Příprava Aquaparku na letní provoz.
Moravskoslezský kraj.
Zlínský kraj.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
MÍSTNÍ REGION V RÁMCI ČR VŠEOBECNÉ INFORMACE. POLOHA Stát- Česká republika NUTS II- Jihovýchod Kraj- Jihomoravský Okres- Brno – venkov Obec s RP- Rosice.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Uhlířský vrch u Bruntálu Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Jeseníky.
Královské město Rakovník
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál

Základní údaje o městě Moravskoslezský kraj, region NUTS II Moravskoslezsko, rozhraní masívů Hrubého a Nízkého Jeseníku pověřený obecní úřad s rozšířenou působností (31 obcí) 10,9 % rozlohy Moravskoslezského kraje 40 tis. obyvatel správního obvodu počet obyvatel města: k nadmořská výška 547 m.n.m rozloha 3016 ha

Bruntál centrum regionu Díky své výhodné poloze na rozhraní Hrubého a Nízkého Jeseníku se město stává ideálním výchozím místem pro letní i zimní aktivity. Praděd Lázně Karlova Studánka Hrad Sovinec Mechová jezírka na Rejvízu Vodní nádrž Slezská Harta … a řada další atrakcí, to vše je téměř na dosah ruky.

Praděd Praděd – nejvyšší hora Jeseníků i celé Moravy je z Bruntálu vzdálena zhruba 25 km. Je magnetem turistů v každém ročním období. Nabízí pohledy do dalekého okolí. V zimě je jeho okolí ideální pro lyžování, v létě se stává cílem a mnohdy i výchozím místem k turistickým výletům po celých Jeseníkách.

Slezská Harta Pouze 5 km vzdálená vodní nádrž Slezská Harta je atraktivním místem s dosud nedotčenou okolní krajinou. Ideální místo k sportovnímu i rekreačnímu rybářství, vodním sportům a plavbám na jachtách, plachetnicích, šlapadlech a malých plavidlech. Vyhaslé čtvrtohorní vulkány jako Velký Roudný, Venušina sopka lákají k pěším výletům, v místě najdeme i řadu kulturních a technických zajímavostí.

Bruntál – institucionálně pravděpodobně nejstarší město na území České republiky – založeno již v roce 1213 na území České republiky – založeno již v roce 1213 Město až do 17. století prosperovalo z těžby rud a drahých kamení, nový rozmach přinesl nástup průmyslové výroby koncem 18. a během 19. století vznikem řady továren, orientujících se převážně na textilní výrobu. Město je přirozeným správním, kulturním a zábavním centrem regionu. Výhodná strategická poloha vytváří předpoklady pro rozvoj města i v budoucnu.

Zámek Bruntál Nejvýznamnější pamětihodnost města. Vznikl v 2. pol. 16. stol. přestavbou původního gotického hradu z 2. pol. 13. stol., později opět přestavěn. Spojuje renesanční a barokní sloh. Má trojúhelníkový půdorys s arkádovým nádvořím.

Uhlířský vrch Uhlířský vrch (672 m n. m) je přírodní památka. Spolu s lipovou alejí a kostelem Panny Marie Pomocné tvoří charakteristickou kulisu města. Kromě bohaté flory a fauny zde můžeme shlédnout i tzv. řez sopkou, jako pozůstatek těžební činnosti na tomto čtvrtohorním stratovulkánu, nebo vyřezávanou křížovou cestu bruntálského řezbáře Františka Nedomlela. Zajímavostí je i nově otevřená naučná stezka a pozůstatky historického městského vodovodu.

Náměstí Míru Rekonstrukce náměstí Míru včetně přilehlých ulic proběhla v roce 2004 z programu Phare v celkovém nákladu 25 mil. Kč.

Společenský dům Společenský dům Celková rekonstrukce kulturní památky byla provedena v roce 2007 nákladem 85 mil. Kč. Chátrající památka se stala architektonickou dominantou města, multifunkčním objektem, kulturním a společenským centrem města a okolí.

Interiéry Společenského domu

Nemocnice Bruntál – přístavba operačních sálů Nemocnice Bruntál – přístavba operačních sálů Přístavba operačních sálů včetně lůžkové části a vybavení zdravotní infrastrukturou probíhala v letech 2004 – 2007 v celkových nákladech 93 mil. Kč za finančního příspěvku z národních zdrojů.

areál tenisových kurtů Rekonstrukce a přístavba zázemí tenisového klubu – architektonicky hodnotné kulturní památky z přelomu 19. a 20. stol. proběhla na přelomu let nákladem 8,6 mil. Kč s příspěvkem z národních zdrojů.

Rozvoj města Rozvoj města Strategický cíl rozvoje Strategický cíl rozvoje Bruntál moderní město s bohatou historií, tvořící zázemí pro turistiku v oblasti Jeseníků, zvyšující konkurenceschopnost a atraktivitu města v zájmu dlouhodobě udržitelného zkvalitnění života obyvatel.

Rozvoj města - prioritní oblasti rozvoje řešení nezaměstnanosti formou podpory tvorby nových pracovních míst s využitím a při zachování čistého prostředí komplexní řešení dopravní situace ve městě, včetně obchvatu a oprav místních komunikací, vytvoření výchozího místa cyklostezek na Slezkou Hartu, do Nízkého i Hrubého Jeseníku a tratí pro běžecké lyžování vybudování kvalitního sportovně rekreačního areálu Sport Campus včetně sportovního areálu Uhlířský vrch, s odpovídající kapacitou a s nabídkou širokého spektra sportovních aktivit jako alternativy a současně doplňku k nabídce zimní a letní turistiky v oblasti Jeseníků podpora rozvoje podnikatelských zón pro lehký průmysl a dále služeb podporujících podnikání včetně rekvalifikace pracovních sil

Sport Campus Sport Campus Sportovně rekreační areál v centru města poskytující komplexní nabídku sportovních a relaxačních aktivit. Jádro areálu tvoří krytý plavecký bazén, areál ZŠ Jesenická, Střední průmyslové školy a městský park. V rozšířeném pojetí navíc Uhlířský vrch, areál fotbalového stadionu, tenisových kurtů a ostatních sportovišť na území města.

Wellness centrum Bruntál – rekonstrukce a přístavba krytého plaveckého bazénu Projekt rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v objemu 150 mil. Kč je součást Integrovaného projektu Sport Campus. Poskytnuta dotace z ROP Moravskoslezsko Po rekonstrukci bude aquapark disponovat plaveckým bazénem, dětským výukovým bazénem, bazénem vodních atrakcí (divoký kanál, trysky, vířivky…), tobogánem, slanou vodou ve všech bazénech, restauracemi, masážemi, fitness centrem, novými parkovacími místy atd. Vizualizace bazénových částí nového aquaparku

Wellness centrum Bruntál – rekonstrukce a přístavba krytého plaveckého bazénu Vizualizace exteriéru nového aquaparku s venkovní terasou a bazénem vodních atrakcí

Městský park Projekt celkové rekonstrukce městského parku v Kavalcově ulici v nákladech 18 mil. Kč je součástí integrovaného projektu Sport Campus. Projekt zahrnuje revitalizaci zeleně, rekonstrukci a rozšíření cestní sítě, nový mobiliář, rozšíření veřejného osvětlení, umístění venkovních hracích prvků pro děti atd.

Pohřebiště Bruntál lokalita Uhlířský vrch lokalita Uhlířský vrch Cílem projektu je výstavba nového pohřebiště v přírodně velmi příznivé lokalitě Uhlířského vrchu. Důvodem je nevyhovující a kapacitně nedostačující pohřebiště v centru města. Výstavba byla zahájena v roce 2008 za přispění prostředků státního rozpočtu a bude probíhat v etapách dle finančních možností města.