Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Zoner Callisto.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Excel – editace ( formát ) buněk
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Rudolf Pečinka, 4.C.  Obor informatiky používající počítače k:  Vytvoření umělých grafických objektů  Úpravě zobrazitelných a prostorových informací.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Bitmapová (rastrová) grafika
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Počítačová grafika Vektorový a grafický editor Zoner Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Vektorové a rastrové grafické programy
Základy maskování v Adobe Photoshop
Tabulkový procesor Formát buňky
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Zoner Callisto – křivky
Písmo v Adobe Photoshop
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku
Převod objektů mezi formáty
Ostatní manipulace s objekty II.
Grafický editor GIMP (6)
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
VY_32_INOVACE_09_ICT_538_Jnc
Grafický editor GIMP (6)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Transkript prezentace:

Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Vkládání tabulky – přesné označíme nástroj pro vkládání tabulky do zobrazeného dialogového okna doplníme počet řádků a sloupců potvrdíme zadání

v tabulce můžeme upravovat buňky a text Buňky můžeme aplikovat běžné efekty – barva, druh výplně, obrys můžeme přidávat nebo odebírat buňky Text můžeme měnit druh, velikost, řez, zarovnání písma, druh a barvu pera Úpravy buněk

Alternativní panel nástrojů na úpravy celých buněk úpravy můžeme provádět i na několik buněk najednou

Výběr buněk Poklepáním na zvýrazněná místa označíme buňku, celou tabulku, sloupek, řádek

Výběr buněk v tabulce libovolný výběr buněk – CTRL + poklepáním na příslušnou buňku souvislou oblast – zmáčkneme levé tlačítko myši a táhneme

Rozměry buněk přesné rozměry buněk – alternativní panel nástrojů – ikona Velikost buňky zvětšení rozměrů buňky– kurzor na rozhraní sloupce nebo řádku a tažením změníme rozměr buňky

Přidání buněk buňky můžeme přidat pouze v celém sloupci nebo celém řádku

Odebrání buněk buňky můžeme odebrat pouze v celém sloupci nebo celém řádku odebráním odstraníme i text

Ohraničení tabulky stav zobrazení ikon určuje, která část buňky bude ohraničena

do označených buněk můžeme vkládat výplň bitmapová jednobarevná lineární, kónická, kruhová, kruhová, obdélníková, křížová Výplň buněk

Barva textu a ohraničení aktivní tlačítko pro psaní textu a Pero v galerii umožňuje vkládat různou barvu písma tlačítka Ohraničení a Pero umožňují vkládat barvu ohraničení

Psaní a úpravy textu v tabulce pro psaní textu v tabulkách volíme odstavcový text text se vypisuje vždy do jedné buňky mezi buňkami přecházíme pomocí šipek pro nastavení vlastností písma je určen panel nástrojů pro Text

Možnosti psaní textu podpora všech druhů výplní stejně jako jiné objekty, opět s možností střídání různých efektů v jednom rámu podpora všech druhů pera a všech jeho dalších vlastností, i u něj lze využít více efektů v jediném rámu

přestože tabulky nejsou pro grafický editor podstatné, určitě své místo v některém dokumentu najdou

Použitá literatura ZONER software, a. s., Zoner Callisto 5 uživatelská příručka. Copyright © 1991–1999 Inso Chicago. Dokumentace: © 1996–2004 ZONER software, a. s. Dostupný z Autorem všech fotografií a obrázků v této prezentaci je Růžena Hynková.