Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Vymezení a pojetí sociálních služeb
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ohroženým domácím násilím
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
1 Mgr. Veronika Himlová , Jirkov Novela zákona o sociálních službách.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
VY_32_INOVACE_SA4A_1 DUM 1. „ OBLASTI AKTIVIT PRO PRÁCI S CÍLOVOU SKUPINOU “
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Z ÁKON O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 108/2006 S B.. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III.
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Setkání členů RZK a představitelů KUZK se starosty měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017, Vsetín Sociální oblast Michaela Blahová radní Zlínského.
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
VY_32_INOVACE_SA4A_7 DUM 7. realizace aktivity pro 1
VY_32_INOVACE_SA4A_5 DUM 5. „dívka uživatelka služby-dramatizace “
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Krizová pomoc.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
VY_32_INOVACE_SA4A_10 DUM 10. příprava aktivity pro 3
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Název a číslo materiálu: VY_52_INOVACE_3.A_5 Téma sady: Orientace v systému a kvalitě sociálních služeb Název: Druhy a formy sociálních služeb Vytvořen o: (Po pilotáži) Autor: Mgr. Kateřina Svobodová Vyučovací předmět: Sociální služby Ročník: III. Výsledky vzděláván í dle RVP: vysvětlí podmínky poskytování sociálních služeb klientům Typ interakce: Prezentace v PP Druh výukovéh o zdroje: Klíčová slova: Registrace sociálních služeb, inspekce poskytování sociálních služeb, druhy a zařízení sociálních služeb Anotace: Prezentace navazuje na předchozí z výukové sady, jejím tématem je informace o registraci a inspekci sociálních služeb a dále o jednotlivých druzích a zařízeních sociálních služeb

P OSKYTOVÁNÍ SOC. SLUŽEB – REGISTRACE, INSPEKCE Registrace poskytovatelů sociálních služeb – „oprávnění k poskytování sociálních služeb“ – vzniká rozhodnutím o registraci – vydává KÚ. KÚ vede registr poskytovatelů – ten slouží jako informační systém o sociálních službách Registr v elektronické podobě –

I NSPEKCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB U těch, kteří mají registraci Předmětem je: Plnění podmínek poskytovatelů soc. služeb Plnění povinností poskytovatelů soc. služeb Kvalita poskytování sociálních služeb (dle Standardů kvality) Inspekce – 3 členný tým – výsledek se zapíše do registru poskytovatelů

Z ÁKLADNÍ DRUHY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1. SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE – zajištění fyzické a psychické soběstačnosti osobám se stabilizovaným zdravotním stavem. Cíl – zapojit se v co největší míře do běžného života 2. SLUŽBY SOCIÁLNÍ PREVENCE – zaměřují se na jevy a situace, které mohou vést k sociálnímu vyloučení osob, které nejsou zapříčiněny neschopností pečovat o sebe z důvodu věku či zdravotního stavu. Týkají se oblasti tzv. „sociálně negativních jevů“ – kriminalita, bezdomovectví, zneužívání návykových látek, krize v rodině.

Z ÁKLADNÍ DRUHY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 3. SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ – je součástí všech druhů sociálních služeb a je bezplatné. ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ – zaměřuje se na potřeby jednotlivých sociálních skupin v občanských poradnách, v manželských a rodinných poradnách, v poradnách pro oběti trestných činů a domácího násilí…

F ORMY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TERÉNNÍ – jsou poskytovány v klientově přirozeném prostředí AMBULANTNÍ – klient za nimi dochází POBYTOVÁ – ubytování v zařízení sociálních služeb

Z AŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB centra denních služeb denní stacionáře týdenní stacionáře domovy pro osoby se zdravotním postižením domovy pro seniory domovy se zvláštním režimem chráněné bydlení azylové domy na půl cesty zařízení pro krizovou pomoc nízkoprahová centra nízkoprahová zařízení pro děti a mládež noclehárny terapeutické komunity sociální poradny sociálně terapeutické dílny centra sociálně rehabilitačních služeb pracoviště rané péče