Drony Bezpilotní letadlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají.
Advertisements

Kuchařka na práci s mnohočleny Matematika pro ZŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Salač. Dostupné z Metodického portálu.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 : AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV: VY_32_INOVACE_9/12_ Přírodověda TEMA: Jak bydlíme ČÍSLO.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_15_ZRAK TÉMA: SMYSLOVÁ SOUSTAVA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Představení společnosti 1997 založení společnosti 2000 RC letadla 2010 drony 2011 projekt MV bezpečnostní výzkum 2012 DJI Profi Line 2012 ÚCL 2012 projekt.
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Rychlá fyzika.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.
Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:
Plyn – energie budoucnosti? Tomáš Varcop, CEO RWE Energie, s.r.o. innogy · Žofínské fórum·19 září 2016.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Úraz není náhoda - úrazy dětí
Možnosti připojení k internetu
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
ZÁZRAČNÝ ROZMARÝN.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
MuVi14 Municipální video (ale také: movie) Dogma 2014
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Druhy vět – jejich rozdělení
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Věcné učení Ochrana přírody
Makro v Excelu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ŘÍZENÍ ZÁSOB NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Polohová energie VY_32_INOVACE_07_Polohová energie - zavedení pojmu
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Přídavná zařízení.
Děti jsou naše budoucnost
ČTYŘI SVÍČKY.
Mezní stavy materiálu Ivo DLOUHÝ - ÚFM AVČR, Žižkova tel.: Libor PANTĚLEJEV – A3/ tel.:
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Doc. Dr. Ing. Tomáš Brandejský
Moderní zbraňový systém
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Prodeji produktu nebo služby
Je bláznovství....
Věcné učení První pomoc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
ČTYŘI SVÍČKY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_18 Fyzika,
ČTYŘI SVÍČKY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_19 Fyzika,
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Příklady - opakování Auto se pohybovalo 3 hodiny stálou rychlostí 80 km/h, poté 2 hodiny rychlostí 100 km/h, pak 30 minut stálo a nakonec 2,5 hodiny rychlostí.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_01 Čas
Je bláznovství....
Transkript prezentace:

Drony Bezpilotní letadlo

Historie První dron byl z roku 1916 a jmenoval se Aerial Target Byl od profesora Archibalda Montgomeryho Lowa  Aerial Target 

Klasifikace bezpilotních letadel Cíle a návnady - pozemní a vzdušné cíle simulující nepřátelské letadla nebo střely Průzkumné - poskytující informace o bojišti, zkoumají terén Bojové - schopné útoku ve velmi rizikových misích Logistické – UAV (UAV z anglického Unmanned Aerial Vehicle) speciálně navržené pro logistické účely Výzkumné a vývojové - používané k dalšímu vývoji UAV technologií Civilní a komerční - UAV speciálně navržené pro civilní nebo komerční aplikace

Výhody dronů Můžou nám pomoci na bojišti Zajišťují nám bezpečné pozorování z výšky Zabraňují úmrtí pilotů

Nevýhody dronů Můžete s ním ztratit spojení a uletí vám… Může zavinit srážku (npř. Vrtulník,…)

Apple dron 1.9.2015 začal Apple prodávat drony pod svou značkou Jeho cena se pohybuje kolem 32000,-kč (což není málo :-/  ) ale tento dron je schopen nahrávat záznam videa ve 4K a dokáže létat 23 minut v kuse

Bojový dron Dron tankující za letu

Průzkumné drony

Civilní a komerční drony

Dron fest 2016 Odehraje se 3.-4. června v areálu DEPO 2015 Můžeme zde vidět jedny z nejlepších dronů na světě Pro děti tu bude zábavný doprovodný program Uvidíme nejžhavější novinky ze světa bezpilotních letadel

Děkuji za pozornost