Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program „Podpora bydlení“
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR ODBOR POLITIKY BYDLENÍ Podpora výstavby podporovaných bytů.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Schválením žádosti projekt nekončí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Schválením žádosti projekt nekončí
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury

ZÁKLADNÍ ÚDAJE DOTACE JE POSKYTOVÁNA NA VÝSTAVBU DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY, t. j. na:  pozemní komunikace (místní komunikace III. a IV. třídy a účelové komunikace)  vodovod (hlavní řady, ne přípojky)  kanalizaci (hlavní řady, ne přípojky) PRO NÁSLEDNĚ VYBUDOVANOU BYTOVOU VÝSTAVBU Žadatel  obec Výše podpory  Kč Parametr  bytová jednotka

PODMÍNKY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE  žádost doručena na MMR do a obsahuje povinné náležitosti  pozemky, na kterém bude provedena TI:  jsou ve vlastnictví obce nebo je vztah k pozemku zajištěn smlouvou mezi obcí a vlastníkem pozemku  na pozemku nevázne zástavní právo a exekuce  k předmětným pozemkům nebyla dříve poskytnuta dotace na výstavbu BJ  platný doklad o povolení stavby  platný územní plán  projekt není v záplavovém území  obec nemá závazky po době splatnosti ve vztahu ke SR nebo SF  obec doloží zdroje financování výstavby TI  nelze poskytnout dotaci na ukončenou akci (předávací protokol nesmí nést datum předcházející datu vydání prvního Rozhodnutí o poskytnutí dotace )

ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI  formulář žádosti o dotaci  souhrnná technická zpráva nebo technická zpráva a situace stavby (projektová dokumentace schválena SÚ)  předpokládaný rozpočet  předpokládaný časový harmonogram  doklad o vlastnictví pozemků: mapa + LV + smlouva s vlastníkem (LV ne starší 3 měsíců)  platný doklad o povolení stavby:  stavební povolení nebo  veřejnoprávní smlouva nebo  certifikát autorizovaného inspektora  doklad o schválení územního plánu  doklad o záplavovém území  Čestné prohlášení (viz přílohy Metodického pokynu):  závazky SR nebo SF  nebyla dříve poskytnuta dotace na BJ  o de minimis

KRITERIA Kriteria  místo realizace (region se soustředěnou podporou státu dle usnesení vlády č. 141 ze dne ) max. 10 bodů  škody vzniklé při povodních 2009 a 2010 (zasaženy obytné domy) max. 30 bodů  občanská vybavenost (pošta, ordinace, lékárna, ZŠ, vlak, bus, společenské nebo kulturní zařízení) max. 30 bodů  vybavenost obce sítěmi (je nebo je ve výstavbě voda, kanal, ČOV) max. 30 bodů  pořadí doručení (stejný počet bodů)

DOPLŇUJÍCÍ NÁLEŽITOSTI -smlouva o dílo -EDS/ISPROFIN podle smlouvy o dílo -zdroje financování

PODMÍNKY PRO POUŽITÍ DOTACE  dodržovat podmínky podprogramu  realizovat akci v souladu s doklady předloženými s žádostí o dotaci, s posledním vydaným Rozhodnutím o poskytnutí dotace a s obecně závaznými předpisy  zahájit maximálně v roce poskytnutí dotace (lze dříve), dokončit TI do 3 let od poskytnutí dotace (realizace akce)  postavit bytové jednotky do 5 let od ukončení TI (stavba schopna samostatného užívání) Realizace akce – předání díla doloženo předávacím protokolem bez vad a nedodělků bránících v užívání Stavba schopna samostatného užívání – kolaudační souhlas nebo oznámení SÚ o záměru užívat stavbu

Dotazy  Dle ÚPO má obec určen prostor pro obytnou zástavbu (kapacita cca 80 RD). Pozemky nejsou ve vlastnictví obce. Může být obec žadatelem o dotaci na výstavbu IS i když není vlastníkem dotčených pozemků? Ano, v tomto případě doloží smlouvu mezi obcí a vlastníkem pozemku ve vztahu k budoucí technické infrastruktuře (např. smlouvu o smlouvě budou, smlouvu o věcné břemenu)  Možnosti změn parcelace- počtu realizovaných byt. jednotek jako změna podmínek nebo důvod vrácení dotace. Po ukončení realizace akce nelze snižovat parametr, FÚ může považovat za porušení podmínek i v případě, že žadatel vrátí poměrnou část dotace.  Je možno vybudování komunikace z finančních důvodů odložit na další roky? Resp. je možné získat dotaci pouze na zasíťování pozemků bez komunikace? Ano, je možné získat i dotaci pouze na zasíťování pozemků bez komunikace.  Jak dlouho má obec na realizaci projektu? Musí se prostředky získané v roce 2011 vyčerpat v tomto roce? Ano, dotace se musí vyčerpat v aktuálním roce tj.2011, vlastní prostředky mohou být profinancovány v letech následujících. Nejpozdější možný termín pro ukončení realizace stanovuje příslušný program – zpravidla se jedná o 3 roky od vydání Rozhodnutí.

KONTAKT Bc. Kateřina Kohoutková, DiS. Tel E–mail: Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám Praha 1 DĚKUJI ZA POZORNOST