ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Senzory pro EZS.
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Finanční účetnictví RADNICE
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Nadace Rotary Globální granty
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Občanské soudní řízení I.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Individuálně vzdělávací plán
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Central European Exchange Programme for University Studies
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 13. října 2015
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Digitální učební materiál
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Obec Pstruží pro občany
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
MBA Executive – úvodní informace
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Práva a povinnosti členů rodiny
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Seznámení s Elrond z.ú..
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
RIZIKA PŘI ZIMNÍCH SPORTECH
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Život bez střeva , Praha.
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010

Představení Ing. Šárka Zabadalová, MBA Člen Rotary klubu Kroměříž Od 7/2010 koordinátor rodinných výměn pro distrikt 2240

Osnova Typy výměn pro studenty Co je rodinná výměna Průběh rodinných výměn Výměny v letošním roce, poznatky a zkušenosti Vyběr studenta pro výměnu Administrativa rodinných výměn Závěr

Typy pobytů Dlouhodobé: Roční pobyty v zahraničí Krátkodobé: Kempy – asi 14denní Rodinné výměny – 14dní-3 měsíce (dle dohody) – short term exchanges, „family to family exchange, homestay

Co je rodinná výměna Vzájemná výměna dětí mezi rodinami (česká rodina versus zahraniční rodina) Studenti spolu tráví čas nejdřívě v jedné rodině a následně se přemístí do druhé rodiny. Výměna může být i jednostranná, rodina poskytne hostování bez nároku na výměnu dítěte.

Průběh rodinných výměn Odvíjí se od dohody rodin navzájem v konzultaci s příslušným klubem a jejím funkcionářem pro Službu mládeži. Příslušný RK celou výměnu zaštiťuje ( výběr studenta a jeho rodiny, sociální podmínky, souhlas rodičů s hostováním,…)

Průběh rodinných výměn Termín výměny: Většinou doba letních prázdnin Studenti z jižní polokoule – zimní měsíce v ČR a SK Věk studentů: 15 – 24 let (někde požadují od 16 do 18let) Přiměřený věk vyměňovaných studentů

Průběh rodinných výměn Program pobytu: doporučuji domluvit dopředu mezi rodinami Poznání navštívené země - její historii a kulturu Možno přizpůsobit zájmům studenta (hudba, sport, …dle studia) Vyměněný student nejméně 1x navštíví RK – informuje o své zemi, o sobě a RK, který jej vyslal

Průběh rodinných výměn Požadavky na studenta: Znalost jazyka – hostitelské země nebo angličtina – schopnost bez problému se domluvit Morální předpoklady – prezentace klubu a distriktu Zájem studenta o pobyt v cizí zemi Schopnost přizpůsobit se různým podmínkám Souhlas rodičů

Rodinné výměny 2010 USA Anna Vopavová – RC Jindřichův Hradec Tomáš Hrabal – RC Kroměříž Brazílie Zuzana Linhartová – RC Plzeň Kristýna Bíchová – RC České Budějovice Renáta Másilková – RC Tábor

Poznatky z rodinných výměn Jednoznačně velmi pozitivní hodnocení studentů Zlepšit komunikaci vysílajícího RC se studentem Cestovní pojištění Pravidla chování Propagační materiály (vlaječky, ČR vlajka, odznaky,…)

Výběr studenta pro výměnu Zájemce kontaktuje příslušný RK Prezentace studenta na schůzce RK spolu s rodiči Doporučení klubu, že student splňuje podmínky výměny Vyplnění přihlášky a předání funkcionáři pro Službu mládeži

Náklady pro studenta Poplatek 2 000,- Kč Doprava do místa pobytu a zpět Cestovní pojištění Pojištění léčebných výloh v zahraničí Kapesné Ubytování, stravování – hradí hostitelská rodina

Administrativa Vybrat zájemce o rodinnou výměnu do Přihlášku zašlu em dle potřeby Vyplnit přihlášku do Zaslat přihlášku na adresu a Š. Zabadalová (často chtějí přihlášku se všemi přílohami již při jednání o výměně, hlavně USA)

Administrativa Zaplatit poplatek na rok 2011 ve výši 2000,- Kč po odsouhlasení našeho studenta do zahraničního distriktu u ČSOB č.ú.: /0300 Naskenovaný doklad o zaplacení zašle student na můj Následně předán kontakt na příslušnou hostitelskou rodinu

Kontakt Šárka Zabadalová Vinohrádky 4346/ Kroměříž Mobil: Telefon:

Závěr Možno navštívit často velmi exotické země Relativně nízké náklady Pobyt v rodinách členů RK – záruka kvality ubytování, bezpečností a programu Poznání navštívené země přes místní hostitelsko rodinu Navázání kontaktů s místními lidmi a poznání jejich života

Děkuji Vám za pozornost