Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní 1 140 66 Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Řízení o přestupcích.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Právo na informace Tereza Danielisová,
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
1 Soudní ochrana v oblasti správy věcí veřejných Jitka Bělohradová.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Základní registry ve veřejné správě
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Řízení o přestupcích M. Horáková.
Subjekty trestního řízení
Správa místních poplatků
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
2. Správní trestání a správní delikty
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
1 SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR Ing. Rychtářová Miluše vedoucí Správního odboru Nový Bor 5. ledna 2016.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
NOVINKY V ZÁKONĚ O PŘESTUPCÍCH Změny k
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Metodická porada zpracovatelů přestupkové agendy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Název vzdělávacího materiálu
Správní právo trestní JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
Umisťování staveb.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Systém správy dokumentů
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
, Písek SPRÁVNÍ PRÁVO II. LS 2012.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Novinky v předškolním vzdělávání
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti ČR Vyšehradská 16, Praha 2,

Projekt ISEP ISEP = informační systém evidence přestupků

Evidence přestupků Legislativní rámec pro zavedení centrální evidence přestupků byl vytvořen přijetím zákona č. 204/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, a některé další zákony.

Evidence přestupků V současné době centrální evidence přestupků neexistuje. Fungují pouze dílčí evidence, které si vedou jednotlivé orgány řešící přestupky. Neexistence centrální přestupkové evidence ztěžuje adekvátní postih protiprávního jednání.

Evidence přestupků Cílem nové právní úpravy je zavést přísnější postih recidivy vybraných závažnějších druhů přestupků (proti majetku, občanskému soužití a proti veřejnému pořádku), jejichž spáchání bude předmětem evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů. Dalším cílem je zavedení evidence přestupků relevantních z hlediska posuzování přestupkové spolehlivosti.

Evidence přestupků Evidence přestupků zvýší informovanost správních orgánů o deliktním jednání obviněného z přestupku. Tím mu umožní lépe zhodnotit osobnost obviněného z přestupku a uložit adekvátní sankci. Ve svém důsledku tak evidence přestupků povede k efektivnějšímu trestání přestupků a možné vyšší represi recidivy. Znalost o přestupkové recidivě bude využitelná i pro programy prevence. Souběh represe a prevence by měl vést k účinnějšímu potírání bagatelní trestné činnosti, do které lze zahrnout i páchání přestupků. To by se mělo odrazit ve zvýšení bezpečnosti.

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů § 88 Postup při zápisu do evidence přestupků (1) Údaje do evidence přestupků zapisuje správní orgán, který o přestupku rozhodoval v posledním stupni, prostřednictvím elektronického formuláře, jehož podobu zveřejní Rejstřík trestů způsobem umožňujícím dálkový přístup, nebo prostřednictvím elektronické aplikace přístupné způsobem umožňujícím dálkový přístup, kterou spravuje Rejstřík trestů. (2) V případě, kdy o uložení pokuty v blokovém řízení rozhodovala obecní policie, provádí zápis obecní úřad; obecní policie sdělí obecnímu úřadu údaje pro provedení zápisu do pěti dnů ode dne uložení pokuty v blokovém řízení; v hlavním městě Praze a ve statutárních městech provádí zápis městská policie. (3) Zápis údajů do evidence přestupků se provede nejpozději do pěti pracovních dnů od nabytí právní moci rozhodnutí o přestupku nebo ode dne, kdy příslušný správní orgán obdržel podklad pro provedení zápisu. Záznam se provede ke dni nabytí právní moci rozhodnutí nebo uložení blokové pokuty.

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů § 91 V evidenci přestupků se evidují pravomocná rozhodnutí o přestupcích: -na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi podle § 30, -na úseku zemědělství a myslivosti podle § 35 odst. 1 písm. c) a f), -na úseku obrany České republiky podle § 43, -proti veřejnému pořádku podle § 47 odst. 1, -proti občanskému soužití podle § 49 -a proti majetku podle § 50. § 91a Přestupek je spáchán opakovaně, jestliže ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o stejném přestupku, z něhož byl obviněný uznán vinným, do jeho spáchání neuplynulo dvanáct měsíců.

Zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů § 2 (2) Rejstřík trestů dále vede evidenci osob, které byly pravomocně uznány vinnými spácháním přestupku, pokud tak stanoví zvláštní právní předpis, a osob uvedených v § 10 odst. 1 zákona o přestupcích, které byly pravomocně uznány vinnými spácháním jednání majícího znaky takového přestupku. Součástí evidence přestupků nejsou údaje o pravomocných rozhodnutích o jednáních majících znaky přestupku, kterých se dopustil příslušník zpravodajských služeb České republiky, nebo příslušník Policie České republiky vybraný v zájmu plnění závažných úkolů Policie České republiky ministrem vnitra. Pro účely vydávání opisu z evidence přestupků je Rejstřík trestů oprávněn ověřovat přesnost osobních údajů.

Údaje vedené v Evidenci přestupků Opis z Evidence přestupků Vkládání a editace dat do ISEP Evidence přestupků

Děkujeme za pozornost Kontakt: Ing. Jan Ladin Mgr. Bc. Radka Paulová ředitel ředitelka Odbor informatiky Rejstřík trestů Ministerstva spravedlnosti ČR Soudní 1 Vyšehradská Praha Praha