8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Advertisements

Webové nástroje, komunikace
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Počítačové viry a jiné hrozby
Představujeme službu Samepage
Počítačová bezpečnost
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_046 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Platební karty a přímé bankovnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres.
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.13 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě DĚLENÍ PC SÍTÍ Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT, ICTS.
WWW – hypertextový informační systém
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Bezpečnost na internetu,
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu (problematika počítačových virů a červů, firewall) Mazal Jan, 4.A.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvým.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Aneb jak zveřejnit svoji stránku Pavel Beran, FCHI, 351.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ .
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
INTERNET Pro 5. ročník.
Vyhledávání v Internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
PRÁCE S INTERNETEM 8. ročník.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní pojmy při používání Internetu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Elektronická pošta.
Viry a antivirové programy
Transkript prezentace:

8. ročník PRÁCE S INTERNETEM

Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí. PROHLÍŽEČ / BROWSER

Webová stránka, která umožňuje najít jiné webové stránky. VYHLEDÁVAČ

zahraniční VYHLEDÁVAČ české

1.Kolik stojí dálniční známka, pokud ji potřebuju na 14 dní? 2.Zjistěte, jaký pořad běží tento pátek na televizích Nova a Prima. Na serveru ČSFD zjistěte, který je lépe hodnocený. 3.Jakou otevírací dobu má dnes Stezka v oblacích na Dolní Moravě? 4.Najděte vlakové spojení ze Svitav do Liberce tak, abyste byli v Liberci dnes nejlépe ve 22 hodin. …nebo si vytiskněte pracovní lístky: U MÍTE VYHLEDÁVAT ?

SOUBORY NA SÍTI

Všichni uživatelé jsou propojeni v síti – většinou prostřednictvím nějakého softwaru. Co má ve sdílené složce jeden, mohou stahovat všichni ostatní. Dochází k automatickému sdílení – proto je vždy nelegální. SOUBORY NA SÍTI např. ulož.to Vše se nahrává na server a z něj mohou uživatelé stahovat 24 hodin denně. Je legální stahovat hudbu, filmy a další pro vlastní potřebu. Je nelegální aktivovat pirátský software. Sdílení (upload) nevlastních věcí je téměř vždy nelegální!

SOUBORY NA SÍTI Sdílet můžeme díla, jejichž autor je 70 let po smrti.

8. ročník

Nevyžádaná hromadná pošta reklamního charakteru. SPAM Spamboti (roboti) hledají a zjistí vaši adresu. Proto ji nepišme! Nesouhlasíme se zasíláním novinek! Jak se spamu vyhnout:

Vážení, Alexandra přežila požár, ale nyní musí bojovat o holý život a svoji budoucnost. Je jí 14 měsíců, má popálenou kůži na celém těle a prasklou lícní kost v důsledku velmi vysoké teploty. Má popálenou půlku obličeje. Nyní je v nemocnici v Krakově a stará se o ní jeden z nejlepších specialistů. Alexandra musí prodělat mnoho operací a bude následovat dlouhá rehabilitace. Bohužel její rodiče nemají mnoho peněz, a proto Vás žádáme o pomoc. Za každý přeposlaný obdrží rodiče Alexandry 3 centy. Prosím, podpořte je a přepošlete tento tolika lidem kolika to je možné. Šíření poplašných, nebezpečných či zbytečných zpráv. Více info na adrese: HOAX

PHISHING Podvodná stránka, vydává se za originál Snaží se vylákat přihlašovací či jiné údaje k účtům či platebním kartám.

NEVYŽÁDANÁ POŠTA S pomocí vyučujícího si nastavte ve své ové schránce filtr: – Všechny zprávy obsahující slovo „viagra“ se automaticky smažou. Víte, že mnohdy se stačí odhlásit z odběru novinek (unsubscribe) ?

Software pro správu jednoho či více ů. Někdy je třeba vyplnit servery a porty. Informace najdete u svých poskytovatelů ových schránek. E- MAILOVÝ KLIENT

Mějte synchronizované účty s mobilním telefonem! SYNCHRONIZACE

TEST