Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  3.600 obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Zákon o sociálních službách
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Středisko integrace menšin Opava Husova
Sdružení Podané ruce, o.s.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3% vysokoškoláků  sociálně vyloučené lokality Krásná Lípa

 Je příspěvkovou organizací města Krásná Lípa  Našim cílem je poskytovat kvalitní sociální a komunitní služby, podporovat zaměstnanost a vzdělanost v obci a okolí  Provozuje komunitní centrum a klub pro děti a mládež Kostka Krásná Lípa, p. o.

 Terénní programy  Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež  Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi  Odborné poradenství  Odlehčovací služby Poskytované sociální služby

 Klub Včelka pro předškolní děti ze znevýhodňujícího prostředí + logopedie  Příprava do školy, doučování  Retrostipendijní program pro studenty  Zájmové aktivity (děti, dospělí, senioři)  Vzdělávání - jazykové kurzy, PC  Prádelna Kolíček  Sbírky ošacení, blešáky Další aktivity

 Dobrovolnictví  (veřejná služba)  Veřejně prospěšná místa  Dotovaná pracovní místa  Stáže  Pracovní poradenství  Zaměstnanostní projekty - Učení je cesta - vytvořeno 16 pracovních míst u obcí a poskytovatelů služeb v regionu Podpora zaměstnanosti

 Odborné sociální poradenství  Finanční poradenství + prevence  Pracovní poradenství  Občansko-právní poradenství Posláním „Poradny v kostce“ v Krásné Lípě je poskytovat odborné sociální poradenství a být tak na blízku lidem, kteří se dostali do nepříznivé životní situace, a psychickou podporou, radou a pomocí jim umožnit žít běžným způsobem života, pomáhat jejich integraci do společnosti a předcházet jejich sociálnímu vyloučení Poradna v kostce

Zakázky OSP

Člověče, braň se!

 Senioři v klubech seniorů  Senioři v domovech s pečovatelskou službou (riziková skupina - lehká kořist podvodníků, podomních prodejců a prodejců na předváděcích akcích, ohrožená působením reklamy)  Studenti posledních ročníků středních škol a učilišť (riziková skupina - na prahu dospělosti, nedostatek znalostí, vysoká míra potřebnosti financí) Cílová skupina

 Oslovení středních škol, DPS a klubů seniorů v regionu  Putovní výstava „Člověče, braň se!“  Semináře pro studenty a seniory  Doprovodná soutěž  Test pro seniory  Letáky a propagační předměty Aktivity projektu

Zájem o tuto problematiku na straně škol a pedagogů byl enormní (o více něž 100 % více podpořených osob), proto jsme se rozhodli v příštím roce zaměřit zejména na tuto skupinu plánskutečnost Semináře pro studenty88 Počet zapojených studentů Semináře pro seniory77 Počet zapojených seniorů Výstava - počet míst99 Plány a skutečnost

Putovní výstava

 Každý z účastníků obdržel leták  Leták pro studenty: 2 komiksové příběhy, zajímavé internetové adresy a filmy, příklad možného nárůstu dluhů, informace o projektu a kontakt na poradnu  Leták pro seniory: informace k nebezpečí prodejních akcí, konkrétní příběh seniora, doporučení pro seniory, zajímavé internetové adresy a filmy a kontakt na poradnu Letáky

 Žáci byli vyzváni, aby vytvořili jakékoli výtvarné nebo literární dílo (obrázek, plakát, fejeton), vše s tématikou dluhy  Cena pro nejlepší tři tvůrce: hra Cashflow od Roberta Kiyasokiho Soutěž pro studenty

 Na závěr semináře si senioři vyplnili krátký test  Tři vylosovaní senioři v každém zařízení získali odbornou knihu s finanční tématikou  Každý účastník obdržel propagační propisovací tužku s textem: „3x čti, než podepíšeš!“ Test pro seniory

 Projekt se setkal s velmi kladnou odezvou ze strany studentů, pedagogů, vedoucích zařízení pro seniory i seniorů samotných  Obdrželi jsme děkovné dopisy od rodičů studentů, několik rodin se pod vlivem seminářů rozhodlo řešit své finanční problémy komplexně a staly se klienty poradny Zpětná vazba

Cílová skupina: studenti posledních ročníků středních škol a učilišť Počet podpořených osob: 270 osob Ve spolupráci se 6 místními středními školami Aktivity: semináře, výstava, soutěž, kluby Cash flow Projektový návrh pro rok 2014 „ZVYŠTE SVÉ FINANČNÍ IQ“

Děkuji za pozornost Bohunka Slaná „ZVYŠTE SVÉ FINANČNÍ IQ“