Dotační fond LK Soutěže MŠMT 15.12.2014. Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Národní program podpory cestovního ruchu
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Aktuální informace z oblasti. primární prevence rizikového. chování
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Program na podporu lesních ekosystémů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ing. Stanislava Správková
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Dotační fond LK Soutěže MŠMT

Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových aktivit  4.2 Komunitní funkce škol  4.3 Specifická primární prevence rizikového chování  4.4 Soutěže a podpora talentovaných dětí a mládeže  4.5 Pedagogická asistence  4.6 Vzdělání pro vyšší zaměstnanost  2015 – 4,5 milionů Kč

Program resortu školství, mládeže a zaměstnanosti – připravované VÝZVY 2015  4.1 Podpora volnočasových aktivit – 2 miliony Kč  Celoroční činnosti sdružení pracujících s dětmi a mládeží v oblasti kulturní, přírodovědné, technické a sportovní na úrovni rekreačního sportu a podpora činností příspěvkových organizací v době mimo výkon jejich hlavní činnosti (nepravidelné, jednorázové akce)  Příjemci: právnické osoby (nestátní neziskové organizace, obce, příspěvkové organizace aj.) a podnikající fyzické osoby (osoby samostatně výdělečně činné) vyjma sportovních organizací  4.3 Specifická primární prevence rizikového chování – 250 tis. Kč  Aktivity zaměřené specificky na předcházení a omezování výskytu jednotlivých forem rizikového chování  Příjemci: mateřské, základní, střední a vyšší odborné školy se sídlem na území LK s výjimkou škol soukromých, zřizovaných MŠMT, registrovanými církvemi nebo náboženskými společnostmi

Program resortu školství, mládeže a zaměstnanosti – VÝZVY 2015 předpoklad  4.4 Soutěže a podpora talentovaných dětí a mládeže – 250 tis. Kč  Projekty zaměřené na vzdělávání v přírodních a technických vědách a na organizaci vědomostních soutěží pro žáky základních a středních škol Libereckého kraje  Příjemci: právnické osoby (nestátní neziskové organizace, obce, příspěvkové organizace aj.) a podnikající fyzické osoby (osoby samostatně výdělečně činné) vyjma sportovních organizací  4.5 Pedagogická asistence – 2 miliony Kč  Činnost asistentů pedagoga u žáků se zdravotním postižením  Příjemci: mateřské, základní, střední a vyšší odborné školy se sídlem na území LK s výjimkou škol soukromých, zřizovaných MŠMT, registrovanými církvemi nebo náboženskými společnostmi

Průběh řízení  Kdy žádat?  Po schválení výzvy RK a ZK a vyhlášení výzvy (zpravidla začátkem roku) => zveřejnění na webových stránkách Libereckého kraje  Žadatelé z předchozích let jsou o vyhlášení výzvy informování em  Kdo může žádat?  Okruh žadatelů obsahuje každá výzva zvlášť  OBCE 4.1 Podpora volnočasových aktivit 4.4 Soutěže a podpora talentovaných dětí  Jak žádat?  Formulář žádosti – stránky LK/Krajský úřad/Formuláře  Povinné přílohy – individuálně dle podmínek konkrétní výzvy

Harmonogram dotačního řízení  Odevzdání žádosti  Kontrola administrativního souladu  Hodnocení a návrh na přidělení podpory – Výbor pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport  Projednání návrhu v Radě kraje LK  Schválení návrhu v Zastupitelstvu LK => CCA 3 MĚSÍCE OD VYHLÁŠENÍ VÝZVY KE SCHVÁLENÍ DOTACE

Co následuje po schválení dotace  Úspěšní žadatelé obdrží em informaci o podpoře a instrukce  Neúspěšní žadatelé obdrží dopis  V případě přidělení nižší než požadované dotace je možné před podpisem smlouvy požádat o úpravu rozpočtu i závazných parametrů  Po obdržení podkladů pro uzavření smlouvy odesílá administrátor smlouvu em k vytištění a podpisu  Po podpisu smluv ze strany Libereckého kraje je příjemce vyzván k vyzvednutí smlouvy  Žádost o zálohu - do 30 dnů od uzavření smlouvy zaslána platba. V případě příspěvkových organizací je tato platba realizována prostřednictvím zřizovatele (OBCE)  Příjemce nepožádal písemně o zálohu, je mu přidělená dotace vyplacena po vyúčtování, resp. do 20 dní od písemného vyrozumění o správnosti předloženého úplného vyúčtování PO CELOU DOBU REALIZACE JE MOŽNÉ PŘÍPADNÉ NEJASNOSTI KONZULTOVAT S ADMINISTRÁTORY PROGRAMŮ TELEFONICKY, EM NEBO OSOBNĚ

Soutěže Pověření škol a školských zařízení, příspěvkových organizací obcí a měst, krajským úřadem realizací okresních a krajských kol soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání, které vyhlašuje a financuje MŠMT a částečně dofinancovává kraj  Co obnáší pověření?  Souhlas zřizovatele s pověřením (žádost odesílá odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu KÚLK)  V příslušném kalendářním roce poskytnutí dotace na realizaci postupových kol soutěží a vypořádání dotace Školský zákon 561/2004, § 111, odst. 2); § 161 odst. 6, písm. b); § 171 odst. 2 Vyhláška č. 55/2005 Sb. o podmínkách organizace a financování soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání

D ě k u j i z a p o z o r n o s t PREZENTACE KE STAŽENÍ mladez-a-zamestnanost